Jump to content

Pär Nord

Medlem
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutralt

About Pär Nord

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  Garageband, nu fyra (4) xtra plug-in (VU-mätare mvM2, kompressor MJUCjr, EQ TDR Slick samt IVGI2 alla gratis), Cortbas, Fendergitarrer, Danelectro t slide, Shure 57 o 58, M-audio MIDI keyb. Inbillar mig att Ga.Ba. borde räcka. Nu uppdaterad med kompressor och EQ från Sovjetunionen (typ).
 • Intressen
  Göra framsteg som ljud- och låtskapare. I övrigt filosofi, psykologi och komedi, gärna samtidigt.
 • Home page

Recent Profile Visitors

2,078 profile views
 1. Hej Slejnard. Mera basregister i dropboxkvinnan vilket gynnar trummorna men det tar bort lite av "ljuset" som finns i YT-versionen. Det där tycker jag är svårt, att få tryck i lo-end utan att rubba ett klart mellanregister. Har du nåt tips så berätta. Båda versionerna är bra och är det inte en smaksak? Vissa av oss (jag t.ex.) är förtjusta i elgitarrer som går i bredd på trottoaren så alla andra får kliva åt sidan. Jag har "mastrat" en CD åt en vän som är gammal proffstrummis - en livekonsert där han spelar trummor - fick han bestämma allt skulle skulle det bli en drum'n'bass-version. Jag ska
 2. Jag tänkte jämföra med YT-videon men YT meddelade att jag redan spelade den så du har väl laddat upp den nya mixen? Alltså, det låter skitbra i laptophögtalarna (jag har knappt stigit upp). Brett&Fett. Proffsigt helt enkelt.
 3. Klart som korvspad! Men lägg en bas som varierar så blir det enda ackordet ett annat ackord varje gång. Ta t.ex. ett Dm7(d-f-g-c) och låt basen spela t.ex. D-C-Bb-G D-C-Bb-A = Untitled I Lägg t.ex. ett arpeggio på ett eller flera instrument (här pianot bara) sä händer det grejer = Untitled II Untitled I.mp3 Untitled II.mp3
 4. Kolla in COLIN CROSS YT-kanal "The band guide", han använder visserligen Garageband men hans trumidéer är användbara i vilken DAW somhelst. Eller har du en Revox? 🤨
 5. Hello Sleynard. Kollade in videon på YT igår på Tv:n, lät bra i både TV:ns högtalare och 99:kronors lurar. Lyssnat nu i KRK-monitorer och 999:kronors lurar och det låter ännu bättre. Ett trevligt rum att vistas i, inte bara i tre minuter.
 6. Om det harmonierar enligt västerländsk harmonilära tycker jag inte är så viktigt Nenne (och Slejnard) . Frågan är väl vilken resa du är ute på. Vill du göra rock/pop som låter "som rock/pop ska låta" eller vill du göra musik som oroar? Min första tanke var "Så här brukar man inte göra" inget mer. Mycket blues och rock svävar mellan dur och moll vilket många uppskattar, det är spännande, lite farligt. Att använda grundtonens durtreklanger men sjunga i mollskalan är nåt nytt. Den vanliga lösningen i rock är ju tvåklanger - powerackord - och pentatonisk skala. Då har man en botten i en grun
 7. Jag gillar att du använder en "alternativ" skala till raka dur och mollackord. Och jag gillar att det funkar. Öka tempot till Ramones-tempo vetja. Kan nog låta riktigt häftigt i racerfart. Nä, skojar bara, håll ditt tempo.
 8. Jovisst. Ingen av vänner och bekanta som är uppväxta med Beatles lägger märke till det men här tyckte jag det var säkrast att något kryptiskt erkänna stölden.
 9. håller med drioop om baskaggen! bra annars tycker jag, det händer grejer. skickade en kommentar på ditt SoundCloud. bry dig inte om att svara..
 10. Version 1.0.0

  1 download

  Lemmy & Jimmie? Mischmasch etc... part II
  Free
 11. Version 1.0.0

  2 downloads

  Lemmy & Jimmie? Mischmasch etc...
  Free
 12. Version 1.0.0

  3 downloads

  En hyllning till ljudtekniken.
  Free
 13. Version 1.0.0

  14 downloads

  Vatten, agua, wasser, water, hvand fanden er det du kommer med Sören? Ett allvarligt ämne...
  Free
 14. Aha. Låter fint. Släpp dom inte nära pitch-controllern bara!
×
×
 • Create New...