Jump to content

Pär Nord

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Pär Nord

Personlig information

 • Om mig
  En bra bit från halvhyfsad
 • Facebook
  Pär Nord
 • Hemsida
  Soundcloud "Par Nord"

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  Fendergitarrer bl.a., munspel, Garageband, Shuremikar,
 • Intressen
  Göra framsteg. Framför allt som låt- skrivare/skapare.

Recent Profile Visitors

337 profile views
 1. Klarröd är finast tycker jag, kanske för att min första strat hade den färgen. Den jag har nu är mörkare röd, men röd.
 2. Skaffa en app så du kan dra på fläkten själv och stäng alla andra program när du håller på är mitt råd (har MBP 16Gb). Håll dessutom ett öga på batteriet. Ta en paus då och då. Jag använder mest gitarrer och basar och redigerar mycket vilket lätt leder till "BBoD", tvärstopp, väntan, omstarter och svordomar om jag inte följer mina egna råd. Synthar är visst bättre. Dexter Clark m.fl. på tuben (och här!) säger att 16Gb räcker gott.
 3. Version 5.0.0

  16 downloads

  En upptäcksresa till det förlodade landet. Allt uppfunnet, upphittat och modulerat utan karta eller kompass. "HomerSimpsonmetoden", låt hjärnan göra jobbet och ta en öl under tiden.
 4. Version 1.0.0

  9 downloads

  E-pentariff som avslutas med C#7(#9), lät syggt tyckte jag nån gång på sjuttitalet. La till några mkt enkla figurer på tjugotalet och en metatext. Funk? Inte f-n vet jag. Välproducerat? Foggettabaditt! Mannen på bilden har både mojo o moxie och noll självkritik...
 5. Bör väl tllägga att "pro" står för PRO
 6. Att presentera sig hör till upptäcker jag efter fem månader. Här ett försök. Farsan gav mig 1968 en Höfner o en Hagström 14wattare i belöning för att jag INTE konfirmerade mig (han var stenhård ateist). Sen spelade Björn o jag Fleetwood Mac. Han på E o A-strängarna på sin Kawai. Jag på Höfnerns tre nedersta med en flaskhaks. The Blues. Den har (för)följt mig sen dess. Använde PortaOne på åttitalet utan att veta ett skit om inspelningsteknik. Alltså; inte ett skit. Nada. Zilch. Niente. Köpte av misstag en Macbook när jag gick i pension och började med tiden använda Garageband med Focusrite. Fortfarande ingen aning om inspelningsteknik. Sen YouTube och slutligen lite kunskap om musikens uppbyggnad (tack Neely o Beato) och att det fanns mer än "ljudstyrka och klangfärg" i den digitala verktygslådan. Sedan ett år heltissysselsatt med att omsätta hugskott, infall o vilda chansningar till något värt att lyssna på. Behöver inte bekymra mig om harriär, gig, uppdragsgivare eller marknaden. På StudioForum får jag hjälp utan att fråga. Inte visste jag att Sverige har så många hängivna musikproducenter. Stort tack till er alla.
 7. Version 1.0.0

  10 downloads

  Hittade en gammal text som har alla ingredienser till en julsång. Förutom julstämning. Tyckte den slarviga inspelningen underströk det. Bilden är på mitt hem är min studio. A studio apartment. GOD JUL proffs, amatörer o såna som jag.
 8. Visst f-n luras dom (Inte bara enligt Louis Rossman). Efter 25 år med PC blev jag så förbannad på Windows 9 (var väl OS 2018?) att jag gick o köpte min första Mac(BookPro) utan att kolla upp nånting. Mycket dumt. Dubbelt så dyr som en bra PC och med inbyggda fel och svagheter som Apple låtit passera med en "produktgaranti" istället för att göra rätt från början. Macdatorernas goda rykte kommer från en tid när det var välförtjänt och nuförtiden från människor som alltid haft dem och vant sig vid att köpa ny när något krånglar. Ett exempel: Efter ett år kunde jag inte mixa i Garageband utan att stänga alla övriga program (och även processer), stänga av wifi och hela tiden hålla koll på temperatur och ström för att undvika krascher. Hur skoj är det när man pillar med automatisering och redigering. Mitt exemplar från 2017 är tydligen extrem. Nya oprövade funktioner som förbättrats på senare MBP. Att något skulle vara buggfritt räknar jag inte med men en laptop för 21000 med en ynklig 13tumsskärm ska inte behöva nytt tangentbord efter tre månader och drabbas av svår över- hettning efter ett år. Mac är som HD. En jävligt snygg o exklusiv sak som du måste skruva på varenda j-la dag. PC är som en japansk MC. Du tankar, sen kör du. That's it. Jag överdriver, visst, men det gör Apple också. Både sina vinster och påståenden om produkternas kvalitet.
 9. Ursäkta Jarl! Klart jag skulle hört av mig men det föll ur minnet. Det visar sig att tiden inte räcker till. Mina gamla vänner har blivit ambitiösa så min tid lägger jag på den verksamheten. Pär
 10. Jag slår en signal i nästa vecka Jarl.
 11. Som av en händelse bor jag i Göteborg, har elektriska gitarrer samt förstärkare. Någon vidare gitarrist är jag däremot inte. I teorin kanske men i praktiken är jag begränsad. De senaste åren har jag och några gamla vänner träffats och spelat eget material. I Eskilstuna. I Göteborg har jag inte spelat i band sen -82. Jo förresten, vi var tre man som spelade Hank Williamslåtar på några firmafester på 90-talet. Jag skickar en bild som bevis på att jag har en rosa gitarr. Hör gärna av er och berätta vilken sorts gitarrist ni söker och vilken typ av musik ni spelar. Just nu är jag bortrest och är tillbaka i GBG 17/9.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.