Jump to content

Pär Nord

Medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Reputation

9 Neutralt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  Garageband, nu fyra (4) xtra plug-in (VU-mätare mvM2, kompressor MJUCjr, EQ TDR Slick samt IVGI2 alla gratis), Cortbas, Fendergitarrer, Danelectro t slide, Shure 57 o 58, M-audio MIDI keyb. Inbillar mig att Ga.Ba. borde räcka. Nu uppdaterad med kompressor och EQ från Sovjetunionen (typ).
 • Intressen
  Göra framsteg som ljud- och låtskapare. I övrigt filosofi, psykologi och komedi, gärna samtidigt.
 • Home page

Recent Profile Visitors

2,458 profile views
 1. Hej Slejnard. Mera basregister i dropboxkvinnan vilket gynnar trummorna men det tar bort lite av "ljuset" som finns i YT-versionen. Det där tycker jag är svårt, att få tryck i lo-end utan att rubba ett klart mellanregister. Har du nåt tips så berätta. Båda versionerna är bra och är det inte en smaksak? Vissa av oss (jag t.ex.) är förtjusta i elgitarrer som går i bredd på trottoaren så alla andra får kliva åt sidan. Jag har "mastrat" en CD åt en vän som är gammal proffstrummis - en livekonsert där han spelar trummor - fick han bestämma allt skulle skulle det bli en drum'n'bass-version. Jag ska lyssna i monitorer när grannarna sovit färdigt. Lurar är förrädiska.
 2. Jag tänkte jämföra med YT-videon men YT meddelade att jag redan spelade den så du har väl laddat upp den nya mixen? Alltså, det låter skitbra i laptophögtalarna (jag har knappt stigit upp). Brett&Fett. Proffsigt helt enkelt.
 3. Klart som korvspad! Men lägg en bas som varierar så blir det enda ackordet ett annat ackord varje gång. Ta t.ex. ett Dm7(d-f-g-c) och låt basen spela t.ex. D-C-Bb-G D-C-Bb-A = Untitled I Lägg t.ex. ett arpeggio på ett eller flera instrument (här pianot bara) sä händer det grejer = Untitled II Untitled I.mp3 Untitled II.mp3
 4. Kolla in COLIN CROSS YT-kanal "The band guide", han använder visserligen Garageband men hans trumidéer är användbara i vilken DAW somhelst. Eller har du en Revox? 🤨
 5. Hello Sleynard. Kollade in videon på YT igår på Tv:n, lät bra i både TV:ns högtalare och 99:kronors lurar. Lyssnat nu i KRK-monitorer och 999:kronors lurar och det låter ännu bättre. Ett trevligt rum att vistas i, inte bara i tre minuter.
 6. Om det harmonierar enligt västerländsk harmonilära tycker jag inte är så viktigt Nenne (och Slejnard) . Frågan är väl vilken resa du är ute på. Vill du göra rock/pop som låter "som rock/pop ska låta" eller vill du göra musik som oroar? Min första tanke var "Så här brukar man inte göra" inget mer. Mycket blues och rock svävar mellan dur och moll vilket många uppskattar, det är spännande, lite farligt. Att använda grundtonens durtreklanger men sjunga i mollskalan är nåt nytt. Den vanliga lösningen i rock är ju tvåklanger - powerackord - och pentatonisk skala. Då har man en botten i en grundton men inga ackord som bestämmer om det är dur eller moll. Tänk Nirvana. Cobain använde powerackord som gjorde det möjligt för honom att lämna "harmonikens lagar". Rock on och läs musikteori!
 7. Jag gillar att du använder en "alternativ" skala till raka dur och mollackord. Och jag gillar att det funkar. Öka tempot till Ramones-tempo vetja. Kan nog låta riktigt häftigt i racerfart. Nä, skojar bara, håll ditt tempo.
 8. Jovisst. Ingen av vänner och bekanta som är uppväxta med Beatles lägger märke till det men här tyckte jag det var säkrast att något kryptiskt erkänna stölden.
 9. håller med drioop om baskaggen! bra annars tycker jag, det händer grejer. skickade en kommentar på ditt SoundCloud. bry dig inte om att svara..
 10. Aha. Låter fint. Släpp dom inte nära pitch-controllern bara!
 11. Du ska själv få en dum fråga. Ska du spela in liveframträdanden? Jag är förbryllad
 12. Lyssna och hör om det är närmare ditt ljudideal. I så fall behöver du knappast mig (men vill du hålla kontakt så gör det.) remix pan ago 22 (enhanced clarity).mp3 remix pan ago 22 (bass boost).mp3
 13. Självklart ska låten vara som den är! Jag tyckte bara om delarna så mycket och blev nyfiken på om de kunde komma i en annan ordning. När man jobbat med sin låt och hört den ett flertal gånger så är det som med vilken känd låt som helst. DET ÄR SÅ HÄR DEN GÅR! Hjärnbanorna är lagda och resvägen är just bara så. Mitt tekniska kunnande är i stort sett obefintligt vilket jag kompenserar med oändligt med tid, EQ, volym och panorering. Det kommer man långt med, men inte om tid är pengar. Vill man vara proffsig måste man lära sig verktygen, och ha dem. När jag inte tror att jag kommer längre med en låt, när olika instrument befinner sig på bra platser och kommer och går vid rätt tillfälle gör jag en wav-fil och mastrar den gratis på BandLab.com. Simple as that. Du får mastra hur mycket som helst och ingen kräver mer av dig än en viss aktivitet, att du är synlig helt enkelt. Jag använder Garageband som är kompatibelt (till viss del) med Logic t.ex. aiff-filer. Jag ska titta på den (inte klippa sönder!) och mastra den på BandLab. Vilket du givetvis kan göra själv. Google chrome är nödvändigt! Man kan även mixa/mastra manuellt i sajten. Låten nedan är mastrad där. Vi hörs o gonatt! Water's coming back (MS).mp3
 14. Tjena. Sång och sånginspelning ja...jag gör en tagning, om alla orden är med så är jag klar oavsett hur det låter. Att försöka få ett halv- eller helkass sångspår att låta "inte så kass" har varit mkt lärorikt. Här brydde jag mig inte om de-essern utan ägnade tid åt att klippa bort sibilanterna eller försöka dölja dem med eq eller gitarrer. De gick ju inte så bra... Flöjtens ljud "lurade" mig iaf. Kanske inte ljudet du ville ha men jag hörde den som en irl-flöjt spelad av nån som var lite för försiktig. Och det förstås, att skapa tonerna med lungorna skapar ett annorlunda flöde än att skapa dem med fingrarna. Kan va en bra övning...mitt MIDI-keyboard samlar damm av den anledningen. På gitarrer känner jag vilket anslag som kan va lämpligt men med tangenter krävs övning och utforskning. Tid helt enkelt. Tack för vettiga synpunkter, jag ska se vad som kan göras med sibilanterna. / pär
×
×
 • Create New...