Jump to content
Annons

Liveinspelningsutrustning?


Magnus Eneqvist

Recommended Posts

Annons

Hej!

Vi spelar med inspelade bakgrunder, mickad akustisk kompgitarr, mickad mandolin, sång (mickad). Allt genom mixer ut i PA-system.

Vi kör ganska hög volym... typ riktig festkänsla. Om du kan utrustning så kika lite på vår hemsida på bilderna så får du en uppfattning om vilka miljöer vi spelar i. www.brosirish.yolasite.com eller facebooksidan där vi oxå har många ilder inlagda (via hemsidan).

Link to comment
Dela på andra sajter

Det beror egentligen å hur mycket ni vill pilla efter konserten.

En H4n är inte ett dåligt alternativ om ni exempelvis har ett PA med er, så skulle ni kunna tappa ut stereo-ljudet från mixern och låta det spelas in på två kanaler i H4n samtidigt som ni spelar in ljudet i lokalen med de inbyggda mickarna. H4n kan ju spela in fyra kanaler samtidigt. Så då kan ni ju blanda ljudet från lokalen med direktljudet från mixern. Borde kunna bli rätt bra.

Men ni kan ju inte påverka volymen på enskilda instrument och röster.

Då måste ni ju spela in allt separat. Då behöver ni ljudkort och dator eller annan inspelningsutrustning som klarar av det antal ingångar som krävs. Exempelvis: 2 sång, 2 instrument, 2 för stereoljud från bakgrundsspåren och 2 i stereo för publikljud. Om det räcker så funkar ju ett kort med 8 in. Men då kräver det nog annan livemixer eller en bra splitter.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...