Jump to content

engineer

Medlem
 • Content Count

  776
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

engineer last won the day on April 6 2016

engineer had the most liked content!

Community Reputation

25 Utmärkt

About engineer

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Skåne
 1. Hej! Har du någon koll på vilken genre du tänker dig? Jag jobbar själv mest med pop, rock, visor. Har försökt ge mig i kast med EDM men det känns inte som min grej. På mitt hörn har jag flera vänner där de suttit med bitar eller delar av låtar som inte blir färdiga, där har jag varit rätt bra på att få ihop något som blir färdigt. Skulle det passa?
 2. Glöm inte att skilja på ljudisolering och akustikbehandling. Två helt olika saker, men det är lätt att blanda samman.
 3. Tack för den. Stärkarljudet är klockrent 70-tal. Killen är så 80-tal att det blir kul. Trodde jag skulle avlida när jag såg hans seriösa "face". Lyssna igen och bortse från spelstilen. Ta AC/DC då. Angus Young spelar JMP/Plexi och innan dess JTM. https://marshallamps.com/products/amplifiers/vintage-re-issues/1987x/ https://marshallamps.com/products/amplifiers/vintage-re-issues/1959slp/
 4. Ja! "Avmontera" är detsamma som "mata ut". Kommer från det engelska begreppet: "Mount hard drive".
 5. Hej! När det kommer en ny version av det operativsystem din dator använder är det alltid en god idé att vänta med att uppgradera tills dess att de mjukvaror och drivrutiner du är beroende av är kompatibla. Jag har själv uppdaterat till macOS 10.12 och det är fungerat utan problem. Men då har jag också väntat in min ljudkortstillverkare och lite annat som jag tycker är viktigt. Om du har en riktig mac (förlåt Sven) som är kompatibel att köra 10.12 och ditt Wifi slutar funka så beror det sannolikt på ett mjukvarufel i din installation och inte på något generellt i 10.12. Eftersom man innan uppgraderingen gjorde en komplett säkerhetskopia (eller hur?) så är det en smal sak att återställa datorn till föregående skick om man inte är nöjd. Det är också ett gott råd att inte installera den första versionen så fort den kommer. Det brukar oftast bli .1-versionen då man ju redan väntat på sitt ljudkort. Dock måste jag säga att sen Apple började med Public beta-programmet på sina kommande operativ så har den första releasen blivit mer stabil än förr. Sen har Windows haft en backup-funktion likt Time Machine sen Windows 7. Visst, den är inte lika snygg men definitivt lika effektiv. https://support.microsoft.com/en-us/help/17127/windows-back-up-restore
 6. Skaffa en Marshall JMP. Färdigt. Kolla bara här: https://www.youtube.com/watch?v=k49cA9n8rvM Det räcker med 35 sekunder.
 7. Har inget svar om Behringer-grejen, men din sista fråga kan jag svaret på. I Macen finns det möjlighet att kombinera två ljudkort till ett. T ex i program som Logic eller Cubase ställer man in vilket ljudkort man vill ha för ingångar och utgångar. Men om man har flera ljudkort där du vill kunna använda alla ingångar samtidigt? Då kan man skapa en sk "Aggregated device". Det blir då som ett virtuellt ljudkort som du säger till Logic att använda. Då får du helt enkelt fler ingångar och utgångar än om du bara använt ett ljudkort. Nackdelen är att den naturliga latencyn som finns i alla ljudkort ökas på till minsta gemensamma nämnare för båda korten. I ditt fall ser det ut som att det skapats en "Aggregated device" automatiskt. Vad det beror på vet jag inte, kanske har det med Behringers drivrutin att göra? Men som du ser har den ena 2 ut och den andra 2 in.' Inte svaret på hela ditt problem, men det kanske hjälper till på vägen?
 8. Nej, det finns inga virus till Mac. Dock finns det flera trojaner och annan skadlig kod du kan få via phising. I nyare version av Mac OS X finns det faktiskt ett AV som uppdateras av Apple. Det finns också inställningar som du kan göra för att begränsa vilka program som kan installeras på datorn. Det är lätt att ändra om du verkligen måste installera något som inte är betrott, men du får dig en tankeställare innan, vilket ofta är sunt. Så oroa dig inte, men tänk efter före...
 9. Köp det billigare paketet, för reflektionsskyddet har du nog inte så mycket nytta av i början.
 10. Bytte själv nyligen ut min iMac 2010 mot nyare modell, för det var dags efter sex år. I ditt fall som tidigare nämnt ligger nog inte problemet med hårddisken utan i CPU och RAM. Har du mycket pluggar igång på varje spår när det dör? En ide är att starta Aktivitetskontroll på datorn när du kör Garageband för att se om du får slut på minne eller CPU. En annan möjlighet är att det är något problem med själva installationen av operativsystemet, att det finns andra grejer igång som ligger och suger resurser. I det läget kan man radera och installera om datorn, vilket då kommer hjälpa en del. men du får inte glömma bort att datorn börjar bli gammal. Vilket OS kör du på den idag?
 11. Ett alternativ på micfronten är om du skippar nya lurar (eller lägger till i din budget) och kompletterar sE X1 som är en stormembranskondensator med en småmembranskondensator som Line Audio CM3. http://www.4sound.se/studio/mikrofoner/kondensator-mikrofoner/line-audio-cm3 Då kan du sätta CM3 på gitarr och X1 på rösten och spela in samtidigt, eller varför inte båda på olika delar av gitarren för en snygg stereospridning? Du står då från början med fler alternativ för att micka upp instrument som kommer hålla länge.
 12. För ljudkort ligger min röst på Audient-korten. De har ju även iD14 som har två preamps och annat för framtida expansion. http://www.4sound.se/dator/ljudkort/usb/audient-id14 sE X1 är en mic som många använt och som är en vanlig mic att börja med. http://www.4sound.se/studio/mikrofoner/kondensator-mikrofoner/se-electronics-se-x1-vocal-pack Nu har du ca 800:- kvar av din budget. Kanske till ett par schyssta rena hörlurar? T ex AKG K240 Studio? http://www.4sound.se/dj/tillbehor/horlurar/akg-k240-studio Från detta paket har du en bra plattform att växa och expandera på.
 13. K9 skriver många goda råd. Ett sätt är att hitta någon att att samarbeta med, ett annat är att göra det själv. Vi som är här har nog i många fall gjort det själva, även om vi också samarbetat med andra så har det inte varit det som krävdes för att det skulle bli något. Så börja där. Vill du kunna göra det själv, eller spelar det mindre roll? För tekniken kan ta up en hel del energi. Speciellt i början. Om du vill börja på egen hand, så är det bra att få lite koll på ljudteknik och inspelning. Du nämner att du har Garageband vilket i sin tur betyder att du har en Mac. Jag bor själv nära en Apple Store. Där vet jag att de har kurser i deras program, bl a Garageband. Det kanske är en början? Kanske det finns lokala föreningar eller studiecirklar, typ, Studiefrämjandet som har denna typer av kurser? En annan variant är kanske att gå med i ett band? Eller starta ett? Då kan man kanske hjälpas åt? Lycka till så länge.
 14. Det fanns en liknande tråd för någon vecka sen på Gearslutz men den verkar ha blivit raderad. Gissar således att det är någon typ av bluff.
 15. Kör du Mac går det också fint att redigera bilderna med Förhandsvisning som ligger på alla Macar redan. Om du nu inte vill ladda ner något specifikt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.