Jump to content
Annons

Schampo

Medlem
  • Antal inlägg

    81
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Schampo

  1. http://www.youtube.com/watch?v=_iieqrIs5e8 Låten Old Fashioned Fuck Off med mitt band The Sensitives från senaste plattan. Vi blev för en gångs skull riktigt nöjda med produktionen, hoppas det smakar!
  2. Trist att ingen verkar veta mer om det här, jag hade också gärna fått klarhet i det här.
  3. Jag har sett Hardcore Superstar live några ggr och tycker de brukar låta jävligt bra bortsett från körsången. Joakim Berg brukar hålla en jävla klass tycker jag. Gluecifer är ett bra exempel på hur man vill att band ska låta live tycker jag. Ett exempel på ett band som knappt verkar försöka längre är ju Guns'n Roses. http://www.youtube.com/watch?v=y0Bkw4vsHt8
  4. Inleed.net använder vi och är väldigt nöjda.
  5. För den som försöker leva/överleva på musik så är det ekonomiska en stor djungel som de flesta helst skulle slippa ge sig in i men likfröbannat måste. En ekonomiflik hade vart kanon för hjälpas åt att reda ut frågor som TSs.
  6. Jag ska göra ett försök att hinna med att göra mitt första bidrag i den här!
  7. Jag körde Happy Ears och var väldigt nöjd med dem. Tyvärr tappade jag bort dem och skickade ett mail till dem för att höra hur jag kunde få tag på ett par nya. Tyvärr hade de annat för sig än att svara på mail så det fick bli Alpinegranar igen istället. De är också bra.
  8. Vad är det som du tycker känns bättre med Record Union? Jag har använt båda med mitt eget band och har upplevt CDBaby som det bättre alternativet, mest på grund av att de verkar ha mycket fler möjligheter att tjäna pengar på låtarna på sidor som Facebook, Youtube osv. CDBaby har också genererat mer pengar än RecordUnion men på CDBaby har vi en fullängdare och på RecordUnion "bara" en 4spårsEP så det kan förstås ha med saken att göra också.
  9. Jag tycker att du ska kolla in Cdbaby och se om inte de har allt du behöver för att få ut din musik så kan du strunta alla regler och lagar kring att starta företag en stund.
  10. Bandet mitt googlas 90500 i månaden! Eller så är folk intresserad av andra saker när de knappar in The Sensitives.....fan då...
  11. Vi är nöjda med SM58 och ännu nöjdare med Beta58,den har något snyggt ,krispigt tycker jag!
  12. Nej, vi handlar när vi kommer hem, vi har bara Litauen,Estland och Letland kvar på turnen och har lånat grejer för de gigen. Så det är ingen panik, vi ser oss bara omkring efter vad vi ska köpa och fixar det så fort vi kommer hem.
  13. Så,vi är på turne och i Prag bröt sig någon in i vanen och snodde våra sångmickar, koklockan,en halväten Nutella och lite annat. Nu ska vi köpa 3 nya sångmickar och undrar vad vi ska ha. Vi hade Beta58 och SM58 tidigare men eftersom vi är ett fattigt band,turnerar mycket och i skumma kvarter så är vi rätt säkra på att det inte är sista gången det händer och vi vill ha något billigare. Det finns ju en uppsjö SM58kopior där ute, vilka är bra och vilka är anus? Jag har provat JJ Labs kopia men den tar upp för mycket runt om det passar sig inte riktigt för oss. Om man vill följa våra turnespektakel så har vi en blogg på http://blogg.dt.se/thesensitives
  14. En väldigt bra grej är att ni pratar ihop er om vad ni vill med bandet och vad ni har för mål och att ni är realistiska när ni gör det. Många är de band som gått i stöpet på grund av att någon vill ta över världen och en annan spela TVspel och lira på lokala bykrogen en gång per år. Som vmbr säger så spela så mycket ni kan. Och när ni försöker boka spelningar så bör ni komma ihåg att varenda band där ute skickar mail till alla klubbar/krogar/ungdomshak som ni gör. Skicka ett mail men vänta er inget svar (de få ggr ni väl får svar kommer ni bli mycket gladare då) utan var beredd på att få plocka upp luren och slå en signal för att styra ihop något.
  15. Jag har förresten haft ett par mickstativ från Millenium också kom jag på! De med bomm och tre ben är rangliga som satan. De raka med rund fot är okej och gör vad de ska än så länge i alla fall. Tror dock inte det är något som kommer hålla ihop särskilt många turnéer.
  16. Jag har en T-Bone SC600 som jag tycker funkar riktigt bra för sitt pris. Jag har använt den till sång, percussion och akustisk gitarr på vår första platta som man kan lyssna på här: The Sensitives – Poetry As Hollow As It Can Be Det är väl förstås inte optimalt att lyssna på en färdig produktion för att höra hur en mikrofon låter men så här kan det låta i alla fall. Jag har även ett Thon Rack Live 40 rackcase som har funkat väldigt bra och verkar tåla mycket slit och släng. Jag tror dock inte att den håller att stå på (jo, vissa vill det ibland) men för mer humant hanterande håller den nog i många år.
  17. Det är väl ändå VM i sanning med modifikation att påstå det? Det finns ju ofantligt mycket skräp som får ofantligt många fans/visningar/likes. Men att vara med i matchen i 30 år (eller hur länge nu Bruce vart med) och med den enorma mängd fans han har tycker jag faktiskt talar sitt tydliga språk och i det fallet tycker jag du har rätt.
  18. Jag förstår ärligt talat inte vad det är som är så jävla hemskt med att sjunga falskt. Okej om karln var totalt tondöv, saknade karisma och inte hade något vettigt att komma med, då hade jag förståt varför man skulle reagera på det men så är det ju faktiskt inte i det här fallet. Nu skulle det passa med ett "musik handlar inte om att det ska vara perfekt bla bla bla bla det handlar om känsla bla bla bla" men allt det där vet alla redan/har hört en miljon ggr. Karln tar i och bjuder till mer än de flesta och om han snear på någon ton tycker jag faktiskt inte gör ett dugg när det i det stora hela låter kanon (i mina öron). Nu förstår jag inte heller den enorma hysterin kring Bruce, alla löpsedlar och varför Aftonbladet ska följa med han på gymmet men inte fan är karln usel för det!
  19. Jag har just gett mig på Reaper efter att ha använt Cubase tidigare. Jag har letat som en jävel utan att hitta hur jag går tillväga för att skapa folder tracks. Enligt ett antal tutorials så ska det finnas en folderikon på varje kanal det gör det icke i mitt projekt. Jag antar att det är för att de tutorials jag hittat är på tidigare versioner. Lite hjälp, någon?
  20. Bra låt som fan! Som Valle förstår jag heller inte vad som är Led Zeppelin i låten men bra är det likförbannat!
  21. Jag har provat dem under en period nu både på rep och under två turnéer. De har funkat väldigt bra tycker jag, bra ljud och väldigt små och diskreta. Ibland blir de dock för små och i helgen lyckades jag få den ena att fastna i örat så jag fick lov att använda en näbbtång för att få ut den! Innan har jag kört med Alpines granar med utbytbar dämpning och jag tycker att de är väldigt likvärdiga i ljudkvaliteten. Dock kostar Alpinepropparna 4 ggr mer vill jag minnas. Riktigt bra grejer för pengarna tycker jag!
  22. Mitt band har spelat in en skiva där vi spelat in trummor, bas och kompgitarr i en studio, spelat in resten (sång, gitarr, akustisk gitarr, percussion, körer etc) själva i vår replokal och sedan skickat spåren till studion som mixat och mastrat. Studion ville göra det för att ha en referens (första fullängdaren de gör) och vi är ett fattigt band som ville göra en skiva. Inga pengar är inblandade, bandet har skrivit, arrangerat och producerat all musik och text själva. Nu ska vi skriva ett avtal som ger oss (bandet) rätten att använda inspelningen, för skivkontrakt osv. Båda parter är överens om detta men vi behöver lite hjälp att utforma avtalet för det. Vi skulle vilja skriva med att studion får ett antal ex av varje press gratis för sin egen wall of fame och belåtenhet men samtidigt vill man inte hamna i en sitaution där vi om 30 år kanske inte har kontakt längre, har flyttat runt osv och är skyldiga enligt ett avtal att leverera ett antal skivor till studion och inte kan det och det blir trubbel. Förslag på hur man skriver det? Hjälp mottages med största tacksamhet! 🙂
  23. Om man kan tyska så kan man läsa bloggen här med en finfin recension av vår nya platta som släpps om ett par veckor, här:http://www.tinnitusa...lassen-die.html Annars kan man titta på intervjun och en bunt liveklipp här: http://www.youtube.com/watch?v=GYREY6ytYZI&context=C439dfb3ADvjVQa1PpcFM4PCr3VhKIYy8qCLpGOHeAEv5K0pAV2OY=
×
×
  • Skapa ny...