Jump to content

frithiof

Medlem
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

frithiof last won the day on July 5 2016

frithiof had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutralt

About frithiof

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skänker bort mitt Alesis Q88 midikeyboard mot upphämtning! Finns i Eskilstuna.
 2. https://www.fullcompass.com/common/files/25199-NeumannKH310ADOperatingManual.pdf Om man kollar på back panel så ser man ju lite skillnader.
 3. Haha fyfan. Labbade lite med sidechain, white noise och kagge. Det var verkligen inget jag bemästrade, lät pannkaka deluxe
 4. Tack för tipsen. Ja avslutet nämnde jag ju själv Ska ja vara ärlig vet jag inte riktigt hur ni menar med white noise, eller hur jag skulle göra det. Tips på låt där jag kan höra ett exempel eller kanske en bra youtube video? Sweeps och lite effekter tänkte jag på, men tänkte låta låten ligga någon vecka innan jag ger mig på den igen. Har hört den lite mycket senaste dagarna
 5. Eller vad det nu är för genre. Labbade lite med en för mig ny genre, har lyssnat på liknande musik förut men aldrig testa att göra. Kom gärna med feedback, vad är bra, vad är dåligt, vad kan ändras, vad kan göras bättre. Vet tex inte hur man gör en snygg övergång till "breaket" förslag, hur avslutar man låten? /M
 6. Såg denna på Vend: https://vend.se/471587-slate-digital-ml-1 obs inte min annons, såg bara att ni nämnt VMS i tråden.
 7. Gillar låt iden. Skulle säkert behövs lite sång, men det har du säkert funderat på. Syntharna gillar jag skarpt och "gitarren" eller vad det är. Dock tycker jag typ alla trummor måste jobbas på. Här kan säkert någon som kan genren hjälpa till bättre. Men jag tycker trummorna och basen mest grummlar till det och inte lyfter låter. Min ide kanske skulle vara att labba lite med två kickar en basig och en lite snärtig. Men lyssna på låtar du gillar inom genren och försök kopiera det ljud du gillar. För som sagt iden är bra.
 8. Fast någonstans tror jag inte att man skall blanda ihop saker. En receiver som decodar och spelare upp ett encodat material (för att spara utrymme på tex en dvd-skiva) är ju en slutprodukt. Medan man arbetar med ljudläggning i sin studio okomprimerat. Sedan kan man ju tycka vad man vill om prissättning för dolby och dts. Och som jag nämnde tidigare så finns det ju sätt att skapa AC3 (Dolby) och även dts på andra sätt. Men tror man skall akta sig att göra något betalt jobb genom dessa. Men har egentligen ingen aning om hur licenser och så fungerar för detta.
 9. Vad är det exakt du vill göra? Hemma bioanläggningen förväntar sig ju att få en encodad signal in, tänk att du har kopplat in tex en dvd spelare med en film via hdmi. Cubase kommer ju inte sända en sådan signal hur du en gör. Vill du mixa surround i Cubase behöver du ett ljudkort med 6 eller fler utgångar och koppla dessa till högtalarna direkt. Vill du sedan ha ut mixen du gjort till hemmabio anläggningen kan du exportera sex separata spår (enligt din uppsättning av högtalare) tex l,r,c,lfe, ls, rs (Left, Right, Center, LFE (bas), Left Surround och Right Surround) dessa kan du sedan importera in i Audacity och encoda till en AC3 och spela upp i tex VLC eller bränna på en DVD. Kan förklara Audacity delen mer om det var det du var ute efter. Filen därifrån kan du ju tex använda i Adobe Premier för att snickra ihop filmen och ljudet för att fixa en film med ditt surround ljud. Hoppas de jag skrev inte var allt för snurrigt. ps, Hur lagligheten i Audacity och FFMpeg (som används för att exportera AC3) vet jag inte, men det är ju en feature i Audacity som är gratis ds.
 10. Vet inte om man får göra såhär. Men tipsar om min annons här: //forum.studio.se/topic/111735-genelec-8020b-svarta/
 11. Var är den pitchade mörka effekten i Adele låten?
 12. Jag skulle nog koppla in högtalarna via vanlig högtalarkabel. Se bilden på recieverns baksida (länken du angettt) och koppla in på Speakers Front. Sedan om man vill köra anting datorn hdmi out till reciever hdmi in och sedan reciever hdmi out till tv hdmi in eller dator hdmi out till tvns hdmi in och sedan en optisk ut från tv till optisk in på receivern är väl en smaksak.
 13. Ganska matnyttigt test av usb micar. Iofs vann Yeti http://thewirecutter.com/reviews/the-best-usb-microphone/
 14. Två snabba frågor 1. Kör du ASIO drivrutiner? 2. Har du Cubase igång när du öppnar webbläsaren? Om svaret är ja på båda frågorna ta en titt här: http://music.stackexchange.com/questions/20484/how-to-make-asio-work-with-multiple-programs-how-can-i-listen-to-guitar-rig-plu
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.