Jump to content
Annons

frithiof

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då frithiof senast vann var 5 juli 2016

frithiof hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

9 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Om du lyssnar på andra låten så är det ju inte bara ett "lead" ljud som spelar, de ligger ju även ett piano (ackord) och spelar samma melodi. Det är lite samma med den första låten, dock inte lika tydligt att säga vad det är för ljud som ligger och spelar samma melodi.
  2. Det finns en feature request på detta. Sitter på jobbet nu och kan inte se om det är tillagt ännu. Så just nu är väl alternativet att du döper om kanal från tex Kick till 01 Kick osv. Ja det är ju lite drygt, så vi får hoppas att feature requesten kommer snart, ja om den inte redan kommit. Kollar när jag kommer hem. Och då lär det ju bli i version 6.x
  3. Läs gärna mitt inlägg igen. Svaret som du ger är ungefär samma som på länkarna jag hänvisar till. Finns inget som förklarar varför tex jag skall köpa MacBook. Min kritik handlar ju om att man rekommenderar något utan tester och förmodligen utan att ens haft datorerna man rekommenderar på plats. Det är ju lite som att lista de bästa resturangerna utan att ha varit där och ätit. Bara för att det på papper ser bra ut behöver det ju inte vara så. Det jag efterfrågar är ju mer seriösa tester. Har ju tyvärr inte själv den möjligheten att utföra ett sådant test. Tror det skulle vara svårt för mig att få x antal datortillverkare att skicka datorer till mig för ett sådant test. Studio.se skulle ju eventuellt ha den möjligheten.
  4. Ja jag lade det under diskussioner för att det egentligen inte var den bärbara datorn jag undrade om utan mer varför det verkar så svårt att hitta tester som, enligt mig, faktiskt testar de datorer för musikskapande som är med på deras listor. Kanske min frågeställning väcker ett intresse hos "Studio" att faktiskt göra ett riktigt test, någon kanske sett ett riktigt test och kan tipsa om det osv. Ja jag vet det finns ju en uppsjö av tillverkare, som i sin tur har en uppsjö av datorer osv. Så testet måste ju på något sätt begränsas. MacBook Pro hamnar ju väldigt ofta högst upp på dessa listor, kollar man tex CPU benchmarks borde inte detta vara fallet. Men ja det finns många andra parametrar som påverkar. Fast utan att verkligen testa datorerna så verkar listorna skapas dels utifrån specar och dels utifrån bias.
  5. Hej alla! Sitter med en helt ok stationär dator, men känner ibland att det skulle vara bra med en bärbar ifall man ska åka på semester, besöka en annan studio etc. Har försökt söka information om vad det finns för bra bärbara. Men det dyker upp ett litet problem anser jag. Alla som skriver en lista eller en video där de listar verkar bara gå efter specar och hur man ska tycka. De göra inga djupgående tester och jämför datorerna mot varandra. Jag tror ärligt inte ens att de har haft datorerna hos sig. Är marknaden för liten för musikdatorer så det inte är värt att faktiskt göra riktiga tester? Exempel på vad jag menar med listor över bra laptopar för musikskapande: och https://hemmastudion.se/barbar-dator-for-musikproduktion-2020/
  6. Vad är din spec på dator nu?
  7. Ja slejnard har rätt. Tänk dock på en sak. Det är ju lätt att om man väljer en längre kabel tycker att man då kan dra den lite snyggt längs med väggar etc. Då kan du ju råka dra den förbi saker som kan "störa" ljudet. Tex någon form av strömkälla.
  8. Alltså jag har hört den pumpande effekten på låtar här tidigare och även släppta låtar. Som Greenlight påpekar så känner man sig lätt sjösjuk. Har dock hört värre exempel som jag varit tvungen att stänga av då jag bliv sjösjuk och illamående. Som jag förstår det så är det när man (enligt mitt tycke) över använder sidechain på basen via tex kicken. Nu vet jag ju inte om du kör detta "trick" eller något annat. Har själv aldrig provat, då det ju inte är så vanligt inom pop/rock som jag mest pysslar med.
  9. Tycker det överlag låter bra. Men två saker jag inte gillar. Personligen tycker jag basen pumpar lite för mycket och sedan tycker jag snaren är alldeles för torr och tam Lyssnar inte jättemycket på den här typen av musik, men skulle gilla ett snärtigare ljud på snaren eller alternativt ett clap istället eller både och samtidigt. Nu tycker jag snaren är för mörk och drunknar i övrig musik.
  10. Hej! Du har ju inte fått någon feedback. Och jag tänker inte ge någon heller. Anledningen till att jag inte kommer ge någon feedback är för att om man lägger upp musik på Spotify anser jag att musik är släppt och inte längre demo. Man kan också se det som att du gör reklam för din musik för att få fler spelningar och därav tjäna pengar. Vill du ha feedback så fråga om det innan release.
  11. Kommer nu ställa en kanske dum fråga. Vad betyder att man gjort en Edit?
  12. Alltså Flizzaff du skriver att något är kallt till alla som lägger upp något och vill ha ett omdöme. Kanske läge att utveckla vad du menare och ge förslag till hur man kan göra saker varmare?
×
×
  • Skapa ny...