Jump to content

Frekvensspektrumanalysator

Medlem
 • Content Count

  1,993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Frekvensspektrumanalysator last won the day on October 25 2012

Frekvensspektrumanalysator had the most liked content!

Community Reputation

462 Utmärkt

1 Follower

About Frekvensspektrumanalysator

 • Rank
  More Is More
 • Birthday 12/13/1979

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrköping

Recent Profile Visitors

12,687 profile views
 1. här var det lika drygt som vanligt. *moving on*
 2. Låter inte alla metalproduktioner redan som Sturgis prylar?
 3. Jag sätter upp en rumsmick för att kolla av balansen i kittet. Blir så mycket enklare att byta skinn/stämma osv innan man har fått upp alla mickar. När trummorna låter bra i den brukar jag slänga på resten av mikrofonerna. Under soundchecken kollar jag så att kick och virvel är i fas med OH och att stereobilden inte är skev. Sen är det bara att börja spela in. Var inte rädd för att komma med tips och synpunkter på spelstil, dynamik osv, Det är lika viktigt för en bra tagning som att hitta rätt ljud.
 4. Nä, nu får det räcka. Jag slänger in handduken. Det här forumet har gjort sitt. Om man tror att man kan lära sig nåt här, ptja, synd. Lycka till med väderkvarnarna. Jag har bättre saker för mig.
 5. Ja, det låter ju jobbigt och så, men det är fortfarande ingen ursäkt till att vräka ur sig vad som helst.
 6. Kompressor? Det är det musikaliska kökets motsvarighet till ett gammalt hederligt rivjärn.
 7. Jag fattar inte att ni har tid att sitta här när ni har ett SSL-bord som står och tickar pengar.
 8. om man kan spela till metronom är det ju givet att man gör det. blir man däremot stel som en pinne så låter det bara skit. övningsfråga helt enkelt.
 9. Jag använder ett gammalt kassettdäck som dist på bl.a. sång. Men det är inget jag skulle köra en hel mix igenom. Testa!
 10. jag har använt en iPhone-app för just det ändamålet, tänkte att det inte är så blodigt om den mäter typ en (1) dB fel. Det jag konstaterade var iallafall att jag skulle bli galen av att mixa i 85dB. Alldeles för högt för mig. Däremot drar jag på ibland under mix för att kolla under en kortare stund.
 11. jag brukar slänga på den på slutet, när all individuell kompression och all busskompression är avklarad. om kompressorn ligger på mastern från början blir det dessutom ett elände om man vill skippa den eller byta den. första timmen jag mixar brukar jag bara ställa nivåer/panorera, och då vill jag inte ha en enda plugg igång. jag tycker det är enklare att höra vad som verkligen behövs göras och man slipper ratta bort sig direkt med tre/fyra pluggar på vartenda spår och kompression på mastern innan man ens har lyssnat igenom låten ordentligt. Men det är jag det.
 12. Fan... egentligen borde man ju istället satsa på att köra överhänget separat, Queens of the stoneage-style. bara programmera pukor, kick och virvel och lägga resten live. ska se om jag får nån trummis att tända på den idén.
 13. i min bok är disharmonier grädden på moset!
×
×
 • Create New...