Jump to content
Annons

Magnus Eneqvist

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har köpt en ZOOM Q3HD för liveinspelningar när jag och min bror spelar (Irländsk pubmusik). Det låter bra på dator (allt är relativt) men jag har inget vettigt program att redigera filmerna så själva ljudet blir så bra som möjligt samt att bilden kan behöva beskäras och justeras något. Dessutom måste jag klippa till filerna så att det blir en låt per fil. Jag har endast tillgång till en vettig dator med tillräcklig kapacitet att hantera dessa filer och det är min arbetsdator som inte går att installera något program på. (Låst för detta). Därför undrar jag om det finns något vettigt redigeringsprogram som man kan jobba med online, helst utan kostnader också. Filerna är väldigt stora .MOV filer på över 3 GB. Om onlinearbete är omöjligt (orealistiskt), vilket jag egentligen tror (utan att vara så kunnig på detta) vore jag väldigt tacksam för tips om andra program som kan laddas ner och som är bra (ministudioprogram). Jag får kanske först uppgradera min fasta dator hemma (som fått några år på nacken) men på något sätt måste jag få en vettig lösning att jobba vidare med. Tanken är att kunna lägga ut låtar på nätet och länka till vår hemsida, facebooksida och Myspace sida. Jag skulle även vilja kunna konvertera till mp3 filer (efter ljudredigering) och bränna lite cd skivor till våra "fans". (Farmor och... ja, farmor). Tacksam för alla vettiga svar. Vänligen Magnus
  2. Tack för svar, jag har dock redan lagt iden med kombinationsgitarr på hyllan och undrar istället om det finns någon effektbox som kan kopplas till min nuvarande akustiska gitarr och ge mig lite tyngre ljud. Alltså en effektbox och ingen kombinationsgitarr.
  3. Hej! Vi spelar med inspelade bakgrunder, mickad akustisk kompgitarr, mickad mandolin, sång (mickad). Allt genom mixer ut i PA-system. Vi kör ganska hög volym... typ riktig festkänsla. Om du kan utrustning så kika lite på vår hemsida på bilderna så får du en uppfattning om vilka miljöer vi spelar i. www.brosirish.yolasite.com eller facebooksidan där vi oxå har många ilder inlagda (via hemsidan).
  4. Hej, jag spelar kompgitarr i ett tvåmannaband med Irländsk musik (se www.brosirish.yolasite.com) och skulle vilja kunna koppla en box till min gitarr för att få ett ljud som blir lite tyngre och ger mer elgitarrtryck. Vissa låtar skulle vinna på den typen av tryck. Jag har kikat på Ibanez SMC 700, som är en gitarr med både akustisk mik och elmik. Tyvärr slutar de nu att tillverkas och endast enklare varianter går nu att få tag på. På ett forum läste jag insändare som hade haft dåliga erfarenheter av Ibanezen, kvalitets och funktionsmässigt och därför funderar jag nu att helt enkelt få ett bättre ljud genom att koppla min nuvarande gitarr Ibanez EW20 via en box innan PA:t. Vore tacksam för tips om boxar som fungerar bra.
  5. Jag spelar live-musik (Irländskt) i ett tvåmannaband och skulle vilja spela in våra uppträdanden. Vore tacksam för tips på olika inspelningsutrustning som faktiskt fungerar bra och som helst ska gå att efter inspelning påverka biljud som pubskrål etc.
×
×
  • Skapa ny...