Jump to content
Annons

Distadgurka

Medlem
  • Antal inlägg

    226
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Distadgurka

  1. Alright! Några hundralappar bara så det är ju lungt. Vill ändå försöka hålla det så man har 20 preamps som låter likadant för trummor och så. Hur pass bra matchar octapre med Zen kortet då? Vad jag kan hitta så finns det inte några preamps från Antelope förutom MP32. I/O mässigt blir det ju fint med ZEN kortet + octapre för 20/28ch in. Och sen kunna köra på vanlig analog in från övriga små preamps när man vill ha det. Känns som det ändå blir lite bättre än att köra RAYDAT med 3 octapre, och sen leta upp ett annat kort för utgångar.. Känner inte till något sådär bra kort heller på den fronten? Har nån gammal ADA8000 liggandes som åkt med mitt gamla 03D bord för ett par år sedan. Men vill inte ha behringer i denna kedjan 😛
  2. Orion32 är ju fräck! Men är inte sugen på att lägga 50 lök, då jag måste köpa till MP32an.. Zen studio kortet går inte sätta i rack heller va? Det är ju en liten miss isf. Har 2 Focusrite Octapre liggandes sen tidigare, som jag isf tänkte haka på RAYDAT kortet, sen köpa ett till. Men det finns inga utgångar alls på RAYDAT kortet va? Utan de måste med köras med ADAT? Eller fanns det nån liten skarv där i breakout kabeln?
  3. Trevligt att höra! RME gör ju sjysta prylar. Käns ändå ganska flexibelt med inför framtiden ifall man vill byta ut preamp blocken över ADAT. Priset ligger ju bra med.
  4. Ser ju vettigt ut! Lite andra alternativ med för att kunna välja o vraka? Kikade lite på sidan där på ADAT PCI kort. Typ RME raydat, och då kunna köra 32ch in om man vill. Vad tros om en sådan setup?
  5. Goddagens! Är på G att uppdatera mina ljudkort i studion.Då endast 16 kanaler blir lite tunt ibland. Söker nu då efter system där jag kan spela in 24ch. Har kollat lite på MOTU 896 Mk3 Hybrid kortet, och att man sen slänger på 16ch till via ADAT. Men jag är inte så insatt i alla produkter på studio sidan nuförtiden. Kan ni komma lite tips på lösningar?
  6. Det ett alternativ som jag sparar lite på 🙂 Är mest intresserad av att få lite info från kunders perspektiv, om man frågar dem direkt så kommer de snarare sälja in deras tjänster. Så om det är någon som har egna erfarenhet, var inte blyga!
  7. God kväll! Är det någon här som använder sig av CD Baby för fysisk distro? Isf, hur känner ni att det fungerar? Är det bara att skeppa ett gäng skivor till dem i staterna, så skickar de i sin tur sedan ut det till återförsäljare? Löser de distron även i sverige? Typ CDON, ginza osv osv? Inga konstiga avtal eller liknande som kan bli problem i framtiden? All info är välkommen 🙂
  8. Ja vissa grejjer är ju faktiskt dyrare på thomann. Tycker personligen med att det är himla smidigt som egenföretagare att kunna dra av momsen direkt vid inköp, bara skrivs in momsreg på deras sida så får man allt "billigare" direkt! Slippa ligga ute med momsen är rätt gytt!
  9. Tänkte bara slänga in att jag fick hem min kanske 15e order från thomann häromdagen, ett gäng mickar, stativ, kablagage till förbannelse. Allt snyggt paketerat och inte ett fingeravtryck på grejjerna! 🙂 Har aldrig haft några dåliga erfarenheter från thomann! Men det verkar vara mkt folk här som haft.. wää.
  10. Har 2 gig och kör XP, räcker till gott och väl oavsett hur många pluggar och mjukvaruinstrument jag laddar på i projekten! Är ju i regel bara processorkraft som behövs i musiksammanhang!
  11. En mycket trevlig lur! Har samma sedan nått år tillbaka! Tycker dock dom är lite svårjobbade i basen! Annars fint!
  12. Har själv 2st FP10 och anslutningarna till firewire är verkligen känsliga! Om den är igång men bara inte får kontakt så kika på dom!
  13. I letandet på ett gött gitarrljud så skulle jag vilja påstå att det är uppdelat såhär : Topp 50% Låda 20% Gitarr 25% pedaler 5% Lite allmänt sådär. Det låter ju aldrig gött om man har en taskig gitarr/låda
  14. Alright! Mitt rum är inte speciellt stort! Sysslar mest med rock ´n roll men vill såklart ha monitorer som täcker hela frekvensregistret. Har även ett annat system med Sub som jag kommer skifta mellan för referenslyssning osv.
  15. Hello!! Är i gång med ett inköp av monitorer. Har lyssnat på massa olika och fastnat för Adams A7x.. Men har inte kunnat lyssna på A8x nånstans.. Så min fråga är om det är värt den extra tusenlappen för att köra på storebror A8x? Eller räcker kanske A7x? Är väll mest basregistret som får en knuff med A8x. Lev väl!
  16. Skippa billiga transistorstärkare, det är piss!! vill man ha en billig rörtopp så kan jag varmt rekommendera Orange Tiny Terror. Den ser inte så mkt ut för världen men den låter riktigt gött, och spelar absolut tillräckligt högt för en replokal. Går även switcha mellan 7 och 15watt om man vill att den ska låta som en rörtopp ska göra även på låg volym! Nypris ~ 4500:-
  17. Tycker att alla är lite väl hårda nu. Visst det är skitdrygt det som hände med monitorerna och controllern. Men jag tycker ändå att man ska ha i åtanke att thomann är ett löjligt stort företag med otroligt mycket kunder och alla kan ju tabba sig! Jag kommer fortsätta handla på thomann som vanligt och jag har aldrig upplevt något negativt med dom personligen
  18. Distadgurka

    Edit

    Det är ju väldigt olika beroende på genre. Ta all sånhära metalcore typ. Hela den genren har ju byggts upp med samplade trummor. Det går helt enkelt inte få ut det ljudet som folk vill ha ur vanliga akustiska trummor! Sen ibland är det nästan ett måste att trigga, tex om det är massa läckage i virveln. När jag spelar in trummor så brukar jag oftast använda orginalljuden och blanda in samplingar (oftast virvel) just för att få lite mer punch och tydlighet.
  19. Men du kan ju omöjligt få 4 induviduella monitormixar i stereo med den metoden!
  20. Det är bara att splitta med en Y kabel. Ska inte vara några problem!
  21. Tänkte mest förtydliga var författaren menade! 🙂 Är lite av en tolkningsfråga med!
  22. För dom är köpta för lånade pengar. Alltså är grejjerna "inte hans" förens pengarna är återbetalda! Lycka till med prylarna iaf! Alltid gött att inhandla nya prylar! 🙂
  23. Om inte annat så finns det en underbar möjlighet som kallas för "öppet köp" Öppna försiktigt 😉 Men en controller för 40 papp? Vad gör den som andra controllers inte gör? Eller har jag missat nått?
  24. Mitt råd är att köpa begagnat! Du får bra grejjer för rimliga pengar!
  25. Ser ju okej ut om man kollar specen.. Har själv aldrig hört ett par behringertutor dock men hade inte haft höga förväntningar. Men ska ni köpa dessa så behöver ni minst 2 st!
×
×
  • Skapa ny...