Jump to content
Annons

Olle Niklasson

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    6

Dagen då Olle Niklasson senast vann var 12 juni 2023

Olle Niklasson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

12 Bra

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

3 496 profilvisningar
  1. Atlantis Studios befäster sin unika position i musikvärlden genom att kombinera klassisk inspelningsteknik med modern teknik tack vare nya ägare. Vi har besökt dem och pratat med grundaren.
  2. Från ikoniska Park Studios till Genelecs Stockholm Experience Center – upptäck studions resa till nästa nivå av musikupplevelse med Dolby Atmos.
  3. Med Abba-produktioner under bältet och som Sveriges första 24-kanalsstudio är Soundtrade i Solna en viktig del av vår musikhistoria. Men de har också förankrat sig i framtiden med R45 som kreativt medlemsdrivet nav för ljudproduktion.
  4. Det finns visserligen gott om samplade flygelljud, men i vissa lägen är det endast äkta vara som gäller. För några år sedan bad vi Willem Bleeker på dåvarande Cosmos Studios avslöja sina bästa tips för inspelning av flygel och piano.
  5. Sång är vårt mest naturliga men samtidigt mest komplexa musikaliska uttryckssätt. För några år sedan hälsade vi på i Soundtrade-studion för att gå på djupet med hur man bäst spelar in en sångare eller sångerska.
  6. Äkta stråkar kan ge liv åt musik i många olika genrer. Willem Bleeker på Baggpipe (dåvarande Cosmos) berättar om hur du spelar in en stråkkvartett med proffsigt resultat.
  7. Små skillnader i mikrofonplaceringen kan vara avgörande för resultatet när du spelar in akustisk gitarr. För några år sedan träffade vi Ian Agate på Soundtrade som avslöjade sina favorittrick.
  8. Basen utgör, tillsammans med trummorna, fundamentet i dina musikproduktioner. Anders Pantzer på Dreamhill visar vad du ska tänka på när du spelar in elbas.
  9. För några år sedan besökte vi Anders Bagges studiokomplex Dreamhill Studios. Anders Pantzer som var hustekniker då, avslöjar sina knep för att lyckas med inspelningen av ett trumset.
  10. Den 1 maj 2004 stängde den anrika Polarstudion i Stockholm för gott och en epok gick i graven. Men innan dess passade vi på att dokumentera dess historia.
  11. Studios femstegsprogram hjälper dig att lyckas med sånginspelningen – vi tar dig hela vägen från förberedelser till slutmix.
  12. Favorit i repris: U2, David Bowie och Depeche Mode är några av de som sökt sig till Hansa-studion i Berlin. Svenske Michael Ilbert slog ned sina bopålar i Hansa. Vi har besökt honom.
  13. Nylonsträngarnas mästare tar stora musikaliska kliv på senaste albumet Local Valley med en ny energinivå och tydliga fotfästen i både Västafrika och Karibien. Vi träffade honom i familjens fritidshus.
  14. Beatles, och personerna bakom dem, förändrade musikproduktionen i grunden. Olle Niklasson berättar om vilka instrument de använde och hur du kan återskapa bandets sound i ditt musikprogram.
  15. Beatles använde de allra senaste tekniska innovationerna. Vi har kartlagt den viktigaste utrustningen och dess moderna motsvarigheter och berättar om den svenske producenten som jobbade i Abbey Road studios.
×
×
  • Skapa ny...