Jump to content

Olle Niklasson

Inaktiv
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2 Neutralt

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

2,203 profile views
 1. Nylonsträngarnas mästare tar stora musikaliska kliv på senaste albumet Local Valley med en ny energinivå och tydliga fotfästen i både Västafrika och Karibien. Vi träffade honom i familjens fritidshus.
 2. Beatles, och personerna bakom dem, förändrade musikproduktionen i grunden. Olle Niklasson berättar om vilka instrument de använde och hur du kan återskapa bandets sound i ditt musikprogram.
 3. Beatles använde de allra senaste tekniska innovationerna. Vi har kartlagt den viktigaste utrustningen och dess moderna motsvarigheter och berättar om den svenske producenten som jobbade i Abbey Road studios.
 4. Beatles, och personerna bakom dem, förändrade musikproduktionen i grunden. Olle Niklasson berättar om vilka instrument de använde och hur du kan återskapa bandets sound i dag.
 5. Han har jobbat med både The Beatles och Pink Floyd. Olle Niklasson fick en pratstund för några år sedan med en av musikbranschens riktigt legendariska ljudtekniker och producenter, Alan Parsons. Artikeln är en favorit i repris.
 6. Pet Shop Boys ligger bakom ett antal briljanta poplåtar. Det är 40 år sedan de bildades och vi passar på att återpublicera Olle Niklassons artikel, där han berättar deras historia och även fick en pratstund med Harold Faltermayer.
 7. Little Dragon är aktuella som husband i På Spåret. De fyra medlemmarna i Little Dragon improviserar fram låtarna och spelar gärna in långa linjer. De ser det själva som det mest naturliga sättet att skapa musik på.
 8. Shellback, eller Johan Schuster som han egentligen heter, berättar om produktionen av Pinks låt Raise your glass och går igenom den, spår för spår.
 9. Ensamvargen José González håller fast vid sitt avskalade sound på albumet In our nature.
 10. Kan någon tipsa om en AU-plugg som skapar vinylknaster?
×
×
 • Create New...