Jump to content
Annons

För gammal för musik!


laxlaxlax

Recommended Posts

Nydanande (heter det så?) musik är nog förbehållet ungdomen, det kan jag hålla med om. Tänk om motley crue var 40 när dom började spraya håret och måla naglarna.......njae. Men att fortsätta på samma väg även när man blir äldre kan aldrig bli fel. När jag var liten, typ 10 så fundera jag på om jag också skulle börja lyssna på roland cedermark när jag blev vuxen, så som mina föräldrar gjorde. Men tack och lov så är det inte på det sättet!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Nån av er som skrivit som är 25 eller under?

48. Musik har inte så mycket med ålder att göra, precis som alla andra skriver - och det tror jag nog inte att du tycker själv heller egentligen. Men det är ju alltid personligt, och personligheten och därmed ens perspektiv på musik förändras litegrann hela tiden ju. Själv har jag nog så vitt jag minns aldrig råkat ut för att jag blivit så introspekt att jag tagit mig en funderare på mitt förhållande till musik och på allvar funderat över om det är nåt jag ska hålla på med.

Samtidigt kan jag ju hålla med dig om att åtminstone modern populärmusik innehåller en hel del attribut som känns rätt främmande att anamma i min ålder. Det skiter jag dock glatt i! 🙂 Huvudsaken är väl att man utvecklas som människa hela tiden, inte riktigt lika viktigt åt vilket håll.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja för det första behöver du inte prata om mig i tredje person.

Är det så konstigt att undra vad och varför man håller på med något? Ibland behöver man ompröva sig själv och livet. Kalla det vilse, jag känner att jag för första gången på flera år börjar hitta en bra väg. Att du pekar ut mig som konstig för tredje gången hjälper däremot inte mycket.

Ja, lycka till då.

Link to comment
Dela på andra sajter

Får väl passa på att slänga in en brandfackla här! ;-)

Hur är det med tex vin - blir det sämre med åren? Inge "bäst före" där inte! 😉

Nä, så här är det! Vi gubbs tvingas ju hålla på för att visa er ungdomar hur det går till! Ni håller bara på och upprepar samma riff som var nya för oss! ;-) Kan ni inte komma på något själva? Senast det kom något nytt inom musik var väl hiphop o rap som kom när den första CD-skivan gick sönder! 😄

Uppryckning!

/Jocke (51)

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag kan hålla med Laxen det finns en känsla och energi när man är är under 26 ja kanske t.o.m under 20 som aldrig går att ersätta. Lyckligtvis bär man alla åldrar med sig dock tycker man inte alltid att alla åldrar ska manifesteras i musik. Jag reagerade över detta redan för ett antal år sedan när jag var på Hultsfred för förmodligen första och sista gången. Bodde i ett hus fem minuter från backstageområdet och även om jag lyssnade på band också var jag mest backstage. Det jag reagerade över var att publiken var ung men banden var gamla och främst män. Bland dom svenska ungdommarna hörde man Weeping Willows och Docktor Kosmos. Utan för landet var det Sonic Youth, New Order, Suede och Ramstein. Alla dessa band är briljanta men några ungdommar var dom knapast.

Jag tror dock att många unga älskade detta även om det i min värld kändes lite fel. Tror att det här med ålder och musik delas av oss som är lite äldre och skivindustrin. För oss som brann för musik när vi var unga är det förevigt förknippat med någonting stort där musiken var allt och att bli över trettio var inte att tänka på. För dagens ungdom är bara musik en del av många andra yttringar och dom har inga problem med att lyssna på dom gamla gubbarna. Dom t.o.m gör det gärna däremot kommer inte musik att vara en utpräglad ungdomskultur längre. Jag tror att det upphörde någon gång mellan 80 och 90-talet. I dag är musik en mer marginell del av ungdomars liv. Det finna med det är att de unga idag kan oerhört mycket mer om andra kulturformer än när jag var 17. Dom kan med andra ord mycket mer. Det ger dom också en mycket större frihet att ibland faktiskt välja några av dom gamla gubborna framför tex. Hanna Montana.

Musik är evigt men tror man att det är reserverat för unga är man nog väldigt fel ute.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)

Och det stavades fel där: Too old too rock'n'roll too old to die 😉 Undrar hur man ska bete sig när man är för gammal för att dö? 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Det jag reagerade över var att publiken var ung men banden var gamla och främst män. Bland dom svenska ungdommarna hörde man Weeping Willows och Docktor Kosmos. Utan för landet var det Sonic Youth, New Order, Suede och Ramstein. Alla dessa band är briljanta men några ungdommar var dom knapast.

Jag tror dock att många unga älskade detta även om det i min värld kändes lite fel.

Och vad är det som är fel i din värld? Eller snarare vad är felet i din värld?

Link to comment
Dela på andra sajter

Det fina med livet är att vi aldig är för gamla att dö.

Edit: Som svar på din fråga DieHard. Det är inget fel alls men som ung rebell trodde jag att bra musik var reserverad för oss unga. Som lite äldre inser jag att musik är för alla.

Redigerat av DivineCo
Link to comment
Dela på andra sajter

Nog fan är det känsla alltid när man inte får till det där jädra solot vid trettionittonde försöket, men det kanske inte var den känslan som menades..... 🙂

Edit: Det är nog åldern som gör att jag stavar så fel

Redigerat av Per_a_55
Link to comment
Dela på andra sajter

Billie Joe Armstrong är väl runt 37-38 och har aldrig varit bättre och mer explosiv än i dag. Helt sjukt hur han hoppar och skuttar. Tror det är få 20-åringar som ens hänger med i det tempot. I hans fall handlar det om lång erfarenhet och god fysik.

Link to comment
Dela på andra sajter

Mick jaggers studsande på Ullevi var ju rätt konditionskrävande för en 60-åring... (fast musiken var ju inte sådär super förstås). Me nnog sjutton finns det 80-åriga bluesgitarrister som lirar skjortan av de flesta 20-åringar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fantomen, 400 år. Jag och min vän Guran har promenerat tillsammans i större delen av livet. Citerar Lill Lindfors när hon sjunger- "Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik..." Något att tänka på. Depprock och mollackord kan ju funka när man inte är glad.

Mitt musikspelande och även det som lyssnas på har ändrats genom åren och böljat mellan rock, pop, jazz, instrumental hästfusion, visor och allt möjligt. Sjöng tex solo inför publik som 30-åring första gången. Låter lite som en halvkris för dig men du ska se att det ger sig även om inte inspirationen är på topp jämt. Summa: Musik blir man inte för gammal för 😄. Rocka på!

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu gör du mig ledsen laxen.

I början på ditt inlägg trodde jag att du skulle nämna att du va medelålders. Sen ser jag att du skriver att du är 26 år. Tycker du det är gammal ärligt talat?

Visst jag som är 28 känner självklart att åren kryper närmare 30, men inte tycker jag att jag är för gammal för musik.

Speciellt inte när det gäller produktion. Personligen tror jag inte ens man kan kallas erfaren producent vid 26 års ålder, utan mer lekman.

Låt inte musiken dö bara för att du blir äldre, däremot kanske du känner att du vill ändra dina mål med den. När man va 15 bast drömde man kanske om att bli artist och känd osv, och det är väl lite sent vid 30.

I mitt fall är drömmer fortfarande att en dag kunna livnära sig på musiken som producent. Och där känner jag att det inte finns någon övre åldre. Men man får självklart inte glömma att livet spinner på oavsett om man når målet eller inte. Du behöver ett jobb, tjäna pengar, få livet att gå runt.

Jag är gift, har fast jobb, tränare inom MMA(kampsports) på min fritid, så tid över för att producera finns knappt. Men ändå brinner det vidare för mig. Även om jag inte kommer att lyckas som producent så kommer jag alltid att kunna minnas tillbaka och känna att den gav mig mycket. Och vem vet, kanske mina barn får samma intresse och tar det ett steg längre vid tidigare ålder. Då har dom en del grejer att gå igenom från farsans tid 😛

Men för gammal, det blir man aldrig, om jag får säga vad jag tycker.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jodu, LAX *3 - 26 ar definitivt for gammal for musik.

Som bevisat av Rolling Stones, Van Morrison, Tina Turner och en kilometerlang lista av performers och kompositorer....

Du har alltsa HELT FEL i ditt antagande....

Men a andra sidan, sa tror jag att kapaciteten att folja sin inre klocka och kompass vad det galler sysslor ar valdigt viktigt for en individ. Sa, ifall du kanner att musik lusten avtar for dig, just nu, sa skulle jag acka denna kansla och se vart det tar mig.

Jag har levt ett ganska "kaleidoskopiskt liv" med massor av intressen. Jag ar nu pa min "andra inkarnation" som musiker - hade ett 10-ars avbrott, dar det var mest skrivande som gallde.

Jag ar bra mycket aldre an du, och har under denna "andra andning" haft massor av kul med musiken.

Tag du ett avbrott ifall det kanns ratt - men du behover definitivt inte motivera detta med "aldersnojjor..."

Stor Kram,

Sven

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Patetiskt? Hmmm... Ok, kanske. Men fint hursomhelst. Tag t.ex. "Cecilia Lind".

Jaha? 😉 Aldrig hört tals om henne så förstår inte din poäng.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...