Jump to content

SadamJR

Medlem
 • Content Count

  4,249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

SadamJR last won the day on December 27 2013

SadamJR had the most liked content!

Community Reputation

706 Utmärkt

6 Followers

About SadamJR

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Jag tycker att det är en bra låt och att många instrument funkar bra ihop. Sen tycker jag att den där "mandolingitarren" är väldigt bra när den kommer in, men att du tar den lite för långt. Sen är det något med ljudet som jag tycker låter låter lite vasst, men det är svårt att säga vad det är. Cymbalerna kanske. På det stora hela är det väldigt bra. Lyssnar i mina nya lurar som jag inte är bekant med än.
 2. Får korrigera mig själv. Den som blev bortförd var den lokale miljöpartisten, en gammal kollega till mig fö. Jag hade lektioner i IV tillsammans med en dam och när hon var sjuk skulle den här mannen hoppa in. Han var alltså lärare och jag var "resurs" Efter ett tag var stämning på nollpunkten, och han blev hotad från flera håll men var för borta för att förstå det. Det slutade med att jag sa till alla att försvinna, låste rummet, sa till kollegan att allting hade spårat ur och gick till rektorn och talade om att jag hellre stannade hemma än hamnade i samma situation igen. Resultatet av detta blev att man insåg att det inte var bra att ha alla de de mest problematiska eleverna i en grupp, samt att kollegan inte kom i närheten av IV igen. Efter ett par månade avgick han med ett rejält avgångsvederlag. Denne miljöpartist blev också rikskänd när det cirkulerade en video med honom sjungande en sång om en negerby. Han sjöng riktigt bra, men sången ansågs inte som pk.. Distriktsordföranden krävde att han skulle be om ursäkt men han vägrade. På den vägen är det. PS: Han sägs ha försatts på fri fot måendes ungefär som vanligt.
 3. Missade jimmie åkesson på torget. Det var tydligen mer poliser än åhörare. En lokal ssu:are blev bortförd.
 4. Om man vill ha riktigt skojigt kan man diskutera flyktingpolitik i politiktråden. Tom diehard är med.
 5. Alla partier stavar fel hela tiden. Har dom ingen stavningskontroll i sina politiska program
 6. Eller också blir det som här i Åtvidaberg, att Bert Karlsson och Migrationsverket dundrar in med några hundra flyktingar och med ett par dagars varsel tar över det lokala hotellet, som redan är uthyrt till ortens fotbollslag att ha som boende för ungdomarna som kommer från andra platser för att gå på ortens fotbollsgymnasium. Klubben klarar naturligtvis inte att ta strid, utan får nöja sig med en ekonomisk uppgörelse. Jag vill inte att Sverige ska styras av vare sig människohandlaren Bert Karlsson eller stolpskotten på Migrationsverket. Redan nu är det så att mottagandet inte fungerar, och i förlängningen är frågan, var ska alla dessa människor bo om det fortsätter på samma sätt år efter år? När det gäller SFI har jag själv arbetat där. Redan då var det väldigt olika nivå på dom som skulle gå där och svårt att få till fungerande klasser. Några hade högskoleutbildning, och andra var nära nog analfabeter. Jag har fått intrycket att det bland de flyktingar som kommer i dag ligger mer åt det senare hållet. Vad är förutsättningarna för att kunna lära sig svenska om man har svårt att läsa sitt arabiska modersmål? Nu tyx vi ju bara vara i början av en utveckling. Hur vi ska få det att fungera om det fortsätter som det gör nu förstår jag helt enkelt inte. Ser en framtid med ett SD-parti som är betydligt större än i dag.
 7. Jag vet egentligen inte hur fort jag tycker det borde gå. Du skriver om de mest framgångsrika 50 %. Hur går det för den andra halvan Ger vi asyl av flyktingsjäl så tar vi ju emot folk oberoende av varifrån de kommer så länge de har just flyktingstatus. Frågan för mig är hur många man kan ta emot. Just nu är det en icke-fråga. Tom de lokala partierna verkar vänta på någon slags signal uppifrån att detta inte funkar. Nästan ingen vågar ifrågasätta huruvida den nuvarande flyktingpolitiken kan drivas på sikt. Det kanske kan fungera i några år, men hur blir det om situationen är densamma om fem år, eller tio eller femton. Hur många människor kan Sverige ta emot? Jag funderade bara lite på om man kunde se om det generellt gick bättre för människor i Sverige av den ena eller andra gruppen, men man kan förmodligen inte ställa frågan eftersom det skulle "stigmatisera" någon grupp och dessutom upplevas som orättvist. Det skulle alltså inte funka. Jag kan ju ställa en fråga tillbaka. Jag vet inte riktigt hur många flyktingar Sverige tar emot i år, men jag har förstått att det historiskt är höga tal, och att man tror att det kommer att fortsätta att vara så under åren som kommer. Min fråga blir då om du ser någon gräns för mottagandet? Kan/bör/ska man fortsätta som man gör nu och vara generös med uppehållstillstånden, eller finns det en en gräns för vad vi klarar av? Svara gärna snabbt. Jag blir portad hela tiden. Inget PUT för mig.
 8. Tiderna förändras. På min tid var det etsningar man hade att förevisa.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.