Jump to content
Annons

DivineCo

Medlem
  • Antal inlägg

    2 131
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Dagen då DivineCo senast vann var 5 april 2012

DivineCo hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

27 Utmärkt

2 följare

Om DivineCo

  • Födelsedag 13 maj

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

13 960 profilvisningar
  1. Fin sång 🙂 Lycka till med ditt sökande!
  2. Jag kommer säkert att få smäll på fingrarna här men AD-omvandlare har i jämförelsen försumbar betydelse så även preamps och i synnerhet i dessa tider då även ganska billiga ljudkort har riktigt bra preamps i dessa tider. En bra mikrofon vinner solklart kampen mellan AD-omvandlare, preamp och mikrofon i alla fall om man frågar mig. Dock vill jag tillägga att i dessa tider kan du få två av dom fantastiskt bra i något av Focusrites, Antelopes, Audients etc ljudkort för en ganska billig penning. Tillräckligt bra mikrofoner kan man få för et par tusenlappar så det är inte flaskhalsen heller. Tyvärr kommer du kanske att hata mitt svar men den verkliga flaskhalsen är vår förmåga oavsett om du är bakom eller framför micken. Det sagt är nog AD-omvandlare det absolut sista i alla fall jag skulle titta på.
  3. Känner inte till Helt Lyriskt. Hur mycket backing tracks som används kan nog variera. Vid två tillfällen som jag har varit med på användes lite backing tracks. Molly Sanden på Kryzzet och Linda Pira på någon gala på SVT som jag har glömt men i huvudsak har det alltid varit live. Körde också en gång med Erik Sade på fotbolls EM där var det också en del backing tracks men det var ju inte TV. Skavlan, Allsången på Skansen, TV4 Nyhetsmorgon och diverse TV sända galor har annars allt varit live.
  4. Ja det är svårt det där ofta blir det alldeles för mycket
  5. Tack Slejnard 🙂 Jag ändrade klippet till public men det låter inte bra 🙁 Önskar dock bara veta vad ni tror om reverbet
  6. Jobba inte på uttalet du sjunger med din röst och det är mer än gott nog. Låten är fantastisk. Älskar den. Då det gäller mixen finns det mycket att lära som för oss alla. Någpn nämde basen och den är allt för framträdande. Hella mixen behöver hållas ihop på något sätt. Jag hör stereopanorering men den måste hänga ihop med mixen i övrigt. Ett fel som jag gör hela tiden gör även du. Sången är för framträdande den måste också vara en del av mixen. Älskar låten och kanske ska det vara så. Om du också vill mixa så titta på det jag sa och andra förslag i tråden. Bra låt
  7. Älskar tråden och även om jag inte har läst allt så kommer det att bli bra. Hundra gånger bättre än det jag har. Lycka till! Jag ser fram emot fantastisk musik ❤️
  8. Så mycket bättre har nog en hel del puts 😉
  9. Allt som spelas in live men sänds senare putsas på men är det direktsändning så är det som det är. Sången är dock alltid som i tagningen så vitt jag vet.
  10. DivineCo

    Alesis MIDIVERB 2

    Jag har försökt ersätta mitt älskade SPX 90 med mitt MIDIVERB går så där. Sången och lite av trummorna och ett piano går genom midiverbet. Vad tror ni? https://www.bandlab.com/user6815867449402524/nutest-27cea
  11. Då jag har körat bakom många kända artister live i TV så kan jag garantera att dom sjunger live. Idag låter dock allt mycket bättre än tidigare så ibland ligger lite pitch correction på men oftas inte.
  12. Mixcuben tycker jag är guld men jag använder bara den ena för att kolla monomixar. Du behöver mer än 2 utgångar eller någon form av patchning om du inte ska behöva byta sladdar från dina ordinarie monitorer. Då jag bara använder den ena är min andra till salu så är det någon som är sugen på en Avatone Mixcube beige så är den till salu.
  13. Gjordes förresten en test i TVprogrammet Musikministeriet med just samma stycke fast på olika instrument. En Jazzgitarrist, en metalkeybordist, en balkandragspelare, en klassisk violinist och flöjtist. Dragspelaren vann överlägset, sen kom flöjtisten och en bra bit senare violinisten, keybordisten och gittaristen hamnade lång långt senare. Inte så vetenskapligt men kul. Den som hade mest handikap på grund av instrument var antagligen violinisten då det verkligen är mycket svårt att spela den här typen av kromatik snabbt och exakt på en fiol som saknar band och har väldigt koplicerade lägesförhållanden.
  14. Imponerande oavsett vad somliga säger. Tycker även att det är intressant då det gäller varseblivning. Folk klagar på att det blir utsmearat och att man inte hör de enskilda tonerna. Man kommer till en gräns där man upplever högre tempon som att musiken går långsamare och melodin blir mer svepande linjer än enskilda toner. Det samma gäller ögat efter ett tag för mår man inte att registrera fingerrörelser längre utan det ser mest ut som om händerna glider omkring. Hurvida han verkligen får dit tonerna eller inte borde vara ganska enkelt att undersöka. Personligen tror jag att han får dit mycket mer än man tror. Imponerande hursomhelst. Därmed inte sagt att man per automatik blir en musiker som verkligen berör folk bara för att man har formidabel teknik på dom områden som behövs för att spela Humlans flykt.
  15. Är nog också inne på ditt spår van Caine. I min värld så svarar nog Avalon betydligt bättre mot U-87ans karaktär. Som enligt min mening faktiskt kan vara något "mufflig" på vissa röster.
×
×
  • Skapa ny...