Jump to content

Strummindude

Medlem
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Strummindude

 1. Bara att ladda ner och installera: http://www.elicenser.net/en/latest_downloads.html
 2. Fan vad lustigt! Satt precis och hade samma dilemma igår och blev förbannad. Men jag hittade det i manualen till slut, alldeles i början av kapitlet om The Arranger Track. Punkt 4 under setting up... Nu kör jag iofs sjuan, men en sån basic sak måste ju ha varit med i manualen från början tycker man ju. Hade inte gjort ont om det fanns i högerklickmeny.
 3. Stäng av musical mode genom att klicka på den brandgula fjärdedelsnoten. Du måste klicka över till linear mode på varje kanal som du har nåt inspelat på. Sen kan du ändra tempot utan att ljudfilerna stretchas. Sen kan du klicka i musical mode igen.
 4. Du skulle ju kunna försöka skapa din egen ritardando-kurva. Det är inget jag testat särskilt utförligt själv, men "tempo detection" heter funktionen jag skulle använda för att försöka fixa detta. Om du spelar ett eget ritardando som du tycker låter naturligt så borde den gradvisa tempominskningen i det du spelar kunna återspeglas i ditt tempotrack om du gör en tempodetection på den kanalen du spelat in på. Man ska nog hålla i minnet att just ritardando är en ganska subjektiv musikalisk process. Dels förhåller den sig till den egna musikaliska känslan och dels även till musikstycket det appliceras på. Det är nog svårt för att inte säga omöjligt att uppfinna ett rit eller en typ av kurva som är så generell att den funkar för alla överallt.
 5. Det skulle ju kunna vara fel på någon av dina minnesmoduler. Prova att byta plats på dem om du har flera, eller kör memtest, brukar finnas i bios.
 6. Hejsan! Jag har en låt som jag gärna såg att nån eller några försökte sig på att göra en remix på. Jag svarvade ihop den nån dag under februari i år när jag tillverkade senaste Strummindude-plattan. Det är ett lite funkigt R&B-nummer som jag tyckte att det skulle passa med en tjej som sjöng på. Eftersom jag har sångbegåvade döttrar så gick budet till Amanda, som har den lite mer souliga rösten av de två. (Hon har sen dess blivit lite mer känd, som Amanda P i Idol.) Låten heter "Take Me Dancing", och finns på Soundcloud. Nedladdningsbar Wave-fil. Jag kan även göra stems tillgängliga i valfri konfiguration, PM:a mig dina preferenser i så fall så ska jag försöka fixa det. Blir det tillräckligt bra så kan det ju eventuellt bli aktuellt att inkludera på en kommande platta, men det är förstås inget jag kan utlova. Blir det tillräckligt många som hugger så kan det tänkas att de olika versionerna läggs ut för omröstning. Här är länken: Lycka till!
 7. Det är ju upp till Studio eller Steinberg att gå ut med info om detta, om de nu vill det. Det är ju inte direkt någon standardhantering. Bra av Steinberg att krypa till korset, och bra jobbat av Studio att ta striden, tack för det!
 8. Jag var också där, och kan bara stämma in i vad alla har sagt - en rejäl besvikelse. Det här var det första seminariet jag gått på som arrangerades av Studio, och jag kan lugnt konstatera att det också blev det sista. Om jag inte kompenseras genom att få gå gratis på nästa som jag är intresserad av, då är jag möjligen beredd att ge arrangören en chans till.
 9. Det framställs ju i media nästan som ett "Idol för fula och tjockisar". Hur rimligt är det egentligen? Idol står ju åtminstone för något. TT står INTE för sin grej utan försöker få showen att framstå som något annat än vad det är, oklart vad. Såklart att utseende spelar roll. Liksom sång. Liksom karisma. Liksom scenframträdande och allt annat runt artisteri. Låtval spelar för stor roll, annars är ju det skönaste med showen känslan av att sångaren får vinna över publiken med hjälp av sin sång. När det funkar. När det INTE funkar är det ju en betydligt grymmare sågning än den värsta som nånsin varit på Idol. Här kan man ju inte gömma sig bakom att "det bara var vad klåparna i den lilla juryn tyckte"...
 10. Av vilken anledning skulle det i normalfallet vara bättre att klippa än att dra ihop?
 11. För att få inräkning togglar du precount-knappen i transportpanelen (F2).
 12. Du assignar om de individuella trumljuden i EZDrummers mixer, underst i varje kanal.
 13. Multi channeling i ett vsti (vst instrument) ger dig den möjligheten du vill ha. För att det ska funka så måste du först se till att den trumplug du använder delar upp ljuden, tilldelade till olika kanaler. Sen anger du i vst-instrumentet i Cubase hur många kanaler du vill ha, så skapas de i projektet.
 14. Om du ska ha samma automation på flera kanaler så ANTAR JAG att du kan markera och kopiera automationsspåret från den första kanalen du gör och sen klistra in det på de andra kanalerna som ska ha samma mute-automation. Jag har inte testat det, men det verkar intuitivt vara så det borde funka. En annan lösning är förstås att skicka alla dessa kanaler till en och samma grupp och sedan göra sin mute på gruppen istället. Men att gruppa har ju även en del andra konsekvenser som jag inte vet om du vill ha.
 15. Tryck på "W"-knappen på den kanal du vill muta, sen play och muta på. Rewinda och se till att "R"-knappen är aktiverad så läses dina mutningar in vid uppspelningen. Högerklicka på kanalen och välj "show automation" för att se automationsspåret för dina mutningar. Där kan du pilla och flytta och ha dig bäst du vill. Mute-status presenteras som en lång linje som har två lägen - uppe eller nere. Vid varje lägesförändring finns en röd punkt som du kan dra i eller markera och ta bort etc. PS. Gör samma för alla kanaler du vill muta.
 16. Tack för tipsen om att göra en egen template, den möjligheten borde man ju ha tänkt på själv förstås. Min "pet peeve" vad gäller Cubase är annars positioneringen av cursorn i arrangefönstret när man återgår till senaste position efter att ha tryckt stopp 2 ggr. Varför ska den hamna längst åt höger för!? Om jag placerat mig nånstans i projektet så är jag antagligen intresserad av saker som händer från den punkten och framåt. Inte alls vad som hänt innan dess, vilket alltså upptar 80 % av vyn när man återgår. Och så fort man trycker Play igen så byts ju vyn omedelbart till det framförliggande. Är det nån som har hittat nån workaround för detta? Enda sättet som jag hittat är ett mode där cursorn alltid ligger i mitten och arrangefönstret scrollar istället. Men det trivs jag mindre bra med.
 17. Utgivet är utgivet. Betyder ju bara att det offentliggjorts - inga krav på kommersialitet. Men för melodifestivalens del kan man läsa följande i regelverket: F2. Tävlingsbidrag där en eller flera upphovsmän uppfyller följande krav är välkomna att delta: - Upphovsman har haft eller kommer att ha verk utgivet på fonogram till försäljning i Sverige eller utomlands före den 1/10 2010. - Upphovsman har haft eller kommer att ha verk tillgängligt för digital försäljning i Sverige eller utomlands före den 1/10 2010.
 18. Jo, jag körde med en sån tuta, och nog forsar och skvalar det en del i örat. Men ska man bli fin så får man lida pin. Jag fyllde tutan och körde rakt in i hörselgången med full kraft. Meningen var ju att det ska lossa, och då behövs nog en del kraft, resonerade jag. När det börjar bli rent och proppen flyttar sig utåt så kan det uppstå lite obehag när vattnet träffar trumhinnan direkt. Men då är man nästan hemma och kan känna klumpen med fingret. Men fortsätt spola fast ta det lite lugnare då, tills proppen far ut med vattnet. Att oljudet vid spolningen skulle innebära någon fara för hörseln har jag rätt svårt att föreställa mig.
 19. Jag tyckte att jag verkade ovanligt lomhörd. Nog för att jag drabbats av åldersförsämringar (snart 50 bast) och säkert lidit en del skada av såväl högljudda konserter som eget musicerande och rep i dåliga lokaler. Dessutom har jag en släng av tinnitus, värst på morgnarna. Men så illa som jag hört på sistone var ändå anmärkningsvärt, och dessutom störande eftersom jag anade att de mixar jag försökte mig på nog inte var särskilt ärliga. Så jag bestämde mig för att skölja öronen. Ljummet vatten och gummituta. Spola, spola, spola. Det tog väl en tio minuter, men sen ramlade det ut en jordnötsstor klump med vax ur vänsterörat. Fortsatte med andra örat, och samma där. En russinstor klump med vax fick jag ut. Det hade så här i efterhand varit intressant att ha mätt upp hur mycket diskant jag fick tillbaks genom denna operation. Uppskattningsvis runt 15-20 dB åtminstone, från 5 KHz och upp. Det blev en markant skillnad, och en helt annan ljudbalans än jag är van vid. Som att eq:a en riktigt djup hängmatta ungefär. Allt låter annorlunda. Till och med tangenterna jag knappar på nu klattrar mycket mer än tidigare, och kläderna låter när jag rör på mig... Det tar nog en stund att vänja sig vid mitt nya ljudlandskap. Här är en bild på de äckliga klumparna - kika på egen risk! :-D
 20. Bara gå in på spotify.com - man behöver inga invites längre!
 21. Någon som har testat att knäppa på Hyper Threading?
 22. Om du har en i7-processor: Kolla ifall du har Hyper Threading (HT) påslaget. Enklaste sättet är antagligen att starta aktivitetshanteraren och se om du har åtta rutor för processoranvändning under fliken "Prestanda". I så fall - gå in i din bios setup och slå av HT. Som fidden säger så finns det en risk att USB 1.1 är en flaskhals i ditt system. Men vad gäller latencyproblemet du beskriver så är det inte helt säkert att det är problemet, åtminstone inte hela. Jag kör själv i7, W7 och C5 precis som du och har ett Lexicon i-Onix u42s. Mitt kort har iofs USB 2, men jag misstänker att det är samma drivrutinstillverkare till mitt kort som din Omega - Ploytec. Och då är det viktigt att du installerat den senaste drivrutinen - här: http://www.lexiconpro.com/product.php?id=6#downloads - ätminstone på mitt system blev det stor skillnad med den nya serien drivrutiner. Sedan är låg latency med USB förstås väldigt processorkrävande, eftersom det är ett pollande protokoll. Och ju lägre latency desto oftare sker pollningen. Jag kan bara köra med lägsta latencysettingen i rätt glest populerade projekt. Ofta så behövs det ju inte, dock, men det beror förstås lite på hur och vad man spelar in.
×
×
 • Create New...