Jump to content
Annons

Tophe

Medlem
 • Content Count

  947
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Tophe

 1. Hej. Jag kommer dra till USA och spela om ett par veckor. Det är för sent för att skaffa ett visa. Så, jag vet att man kan flyga dit och spela och promota sig om man vill - men man får inte tjäna pengar. Alltså inte få betalt för spelningarna och publiken får inte heller betala för att komma in. Jag vet inte exakt hur det är på de ställena jag ska spela - om det är inträde och Jag vill ju helst slippa frågor om jag ska spela i USA osv. Så jag undrar när man åker på att svara på frågor när man kommer dit. Jag brukar ta med mig gitarren in i kabinen, men funderar på att checka in den nu ifall det innebär att jag kommer svara på frågor utan gitarr i handen. Alltså, min fundering är... Om jag checkar in gitarren och bara flyger med handbagage. Kommer jag framstå som vilken resenär som helst. Är chansen mindre att de googlar mig för att se om jag har några spelningar annonserade?
 2. Aha.. bugg i Cubase. De hade en patch som löste det. Tack för ordet.
 3. Har just installerat Cubase 5 LE på min MacBook. Kör med ett nytt Tascam US-800 USB-ljudkort. Ljudkortet funkar toppen på macen. har testatatt spela in i Garageband utan några som helst problem. Men när jag kör i Cubase 5 LE så får jag ingen signal, varken in eller ut. Jag har valt US-800 som VST Audio System, och jag har lagt till alla ingångar och utgångar i VST connections. I Device Setup ser jag att alla in och utgångar står som Active. Får inte ett pip in eller ut. Inga mätare rör på sig och inget spår får någon signal, har testat med monitor på och fortfarande inget. Någon som har något tips på var jag kan börja?
 4. Jag har Cubase 5 på min studiodator. Det är fullversionen, med usb-stickan. Nu har jag köpt ett USB-ljudkort som jag ska använda på min Laptop. Med den följer Cubase 5 LE. Tänker att det kan vara skönt att inte ta med sig USB-nyckeln ut i fält. Men kommer jag kunna öppna mina LE-projekt på i fullversionen i Studion? Tvärt om spelar ingen roll, men jag vill kunna spela in på min laptop och sedan öppna och mixa i studion. Nån som vet?
 5. Känner ni till nåt bra USB-ljudkort som har 4 ingångar (som kan spela in samtidigt)? Har en MacBook och Apple-mupparna tog ju bort FW på den. Det måste inte nödvändigtvis vara 4 preamps, men minst 2 preamps och 2 separata ingångar. HIt me!
 6. Tophe

  Mixologi-låtarna

  Tänkte köra lite mixologi igen.. Men jag har försnillat de gamla mixologi-ljudfilerna. Vet ni var man kan ladda ner dem?
 7. Tack Claes. Jag brukar jobba så, men nu är det en stråkkvartett där jag byter mellan olika artikulationssamplingar på vissa partier. Så då blir det viktigare att ha översikt över stämmorna. Men annars är det ju helt klart att föredra.
 8. Jag sitter och försöker lura ut hur jag byter midikanal på ett spår i Cubase 5. Kan jag programmera det så att spåret byter kanal när som helst, eller kan jag markera vissa toner i Key Editorn och sedan välja vilken kanal de ska spelas upp på? Tacksam för hjälp.
 9. Jovisst är det Mr.G! Kul att du kände igen honom. Han är grym!
 10. Här är ett par låtar från förra veckan under nyinvigningen av 4sound i Örebro. Det var ett tag sedan jag spelade med bas och slagverk, det var riktigt kul. Sköna pling från entréklockan också.
 11. Tack Gizmoz. Hade tankat ner den innan, skönt att få det verifierat. Det funkade bra. Vi hade hyrt en stråkkvartett så det var viktigt att det skulle funka utan jobbiga överraskningar. @Heyboy: Vet inte faktiskt, men testa. Vista-drivisar brukar annars funka bra på Win7 om det inte finns specifikt... eller om de för XP inte funkar.
 12. Har lite bråttom att få ett extern ljudkort att funka med min laptop. Det verkar lite krångligt med Digi 002 och att inte köra med Pro Tools... men jag antar att det är enklare än jag tror. Kan jag installera en Digi 002 på min XP-dator och köra i Cubase 5? Vilka drivrutiner ska jag ha då? Har nån en länk?
 13. @Claes: Hur tolkar du de texterna jag hittade hos Stim? Jag tycker det ser som det är jag som får bestämma hur mycket de ska betala till Stim/Ncb. @debatt: Ja, precis. Det är ett litet indiebolag på väg att brejka. Jag gillar den här typen av samarbeten och alla parter gynnas av det. Om det innebär stora kostnader för dem så går det helt enkelt inte. Jag har fått bra betalt av andra bolag förr men då har det vart mer kommersiella projekt. Detta är på en annan nivå.
 14. Funderar över en grej. Jag har vi flera tillfället fått med musik i olika filmer och några produktioner för TV. De flesta gånger kommer frågan om Stim upp. Jag vet att filmmakare inte gillar Stim eftersom det på nåt sätt kostar för dem att ha med musik. Har en fråga om ett aktuellt läge... Jag har musik som kommer med i en film som kommer sändas på TV i några olika länder. Jag har gett tillåtelse att producenten använder min musik utan betalning. Nu fick jag mail där producenten vill klargöra att det inte innebär "några kostnader" och frågar bl.a. då om musiken är stimmad. Jag stimmar ju all min musik eftersom en del även spelas på radio och jag spelar den mycket live. Finns det någon möjlighet till någon slags klausul när det gäller det? Jag vill inte att de ska behöva betala något, men jag tänker ju inte avregistrera mina verk hos Stim. Samtidigt är jag ju naturligtvis angelägen att musiken ska användas. Jag har släppt på eget bolag, jag äger alla rättigheter till inspelningarna. Kan vi köra eller kan vi få problem med Stim? Kan Stim jaga pengar för min musik mot min vilja? Prekärt läge... Vore tacksam för input från någon som vet. *** EDIT *** Hittade detta på Stims hemsida: Hur gör jag om jag vill att filmbolaget fritt skall få använda min musik utan att betala för den? Du bestämmer själv storleken på ersättning för uppdraget och ersättningen för synkroniseringen. Stimpengar får du som vanligt i samband med själva filmvisningen. Vilken ersättning ska jag begära när jag levererar musik till en filmproduktion? Ersättningen består dels av lön för utfört arbete dels av upphovsrättslig ersättning till dig för synkronisering av din musik i filmen. Dessa båda ersättningar förhandlar du om direkt med beställaren, filmproducenten. Du hittar en särskild blankett på stim.se som kan användas för att dokumentera avtalet om synkroniseringsersättningen. Den överenskomna synk-ersättningen ska anmälas till Stim/NCB. Vid visning/sändning av filmen får du dessutom upphovsrättsersättning av Stim. Ska jag tolka det som att Stim inte kommer kräva filmskaparen på pengar om inte jag bestämmer att de ska det? Om filmen visas så är det de som visar den som ska betala Stim, inte produktionsbolaget?
 15. Tycker det låter som en bra idé. Jag kör så just nu med Meadows ever Bleeding. Känns mer inkluderande för andra musiker jag har med mig ut. Loney Dear är ju ett annat bra exempel på just den grejen också.
 16. Klicka på knappen som heter "infoga media". Den med tre små överlappande rutor i olika färger. Sen är det bara klistra in YouTube-länken.
 17. Här är min låt It's Us. Lägg märke till basistens pyttelilla bas... en ubass, asgrym! http://www.youtube.com/watch?v=L_9tRjqqHIU
 18. Tophe

  Skriva sångtext

  Håller med Berra. Det är jättebra att veta vad man vill ha sagt eller vad man vill beskriva. Ibland så kommer det en lösryckt fras för mig... En sån där som liksom "låter bra", men som jag inte riktigt vet vad jag vill ha sagt med. Då brukar jag vrida och vända på den och sätta in den i olika tankestrukturer som jag är inne i just nu... förr eller senare upptäcker jag nåt i den och då rullar resten av texten bara fram. Alltså, om man vill att texten ska säga någonting så måste det finnas något man vill ha sagt. Jag har ofta några rim med, men inte hela tiden. Men det beror ju helt på i vilken stil man skriver. Bästa tipset jag kan ge är att du läser texter från dina favoritartister och ser hur de är skrivna. Lyssna mycket på texter, knyck små fragment och jobba vidare på... ha alltid en diktafon (mobilen?) med dig så du kan mumla in alla småidéer som kommer upp.
 19. Ursäkta min passivitet som trådstartare... Nu la jag iallafall upp upp vår EP på Record Union i förrgår. Köte koder och grejade.. Ser bra ut. Det är inget mer man behöver göra än att "submitta" materialet? Det läggs sedan ut automatiskt hos alla deras partners?
 20. Nej, du behöver inte ha fönstret över båda skärmarna. Välj "Always on top" på mixer-fönstret (eller vilket annat fönster som helst), då kan du dra ut den ur cubase-fönstret och lägga den var du vill. På det sättet kan du enkelt maximera projektet utan att det täcker båda skärmarna. Tyckte det var riktigt otympligt att jobba med cubase på två skärmar innan jag hittade det.
 21. Kul, tack så mycket! Ja, Water är med på EP'n - en toklång version. Har med några grymt duktiga stråk- och bleckblåsmusiker på den. Den är faktiskt med som huvudtema i en Australiensk film... har inte sett den ännu, hoppas den är bra. Det går köpa EP'n på MP3 eller som skiva, info finns här: http://meadowseverbleeding.blogspot.com/2010/06/ordering-ep.html Annars är det bara maila till info(a)meadows.se Tack för fina ord om musiken, det värmer!
 22. Tack så mycket, kul att du lyssnade. Den har faktiskt spelats på SR... Men jag ska försöka göra en lite nedklippt version av den så man lättare kan få lite speltid. Annars sa vi från början att när vi spelar in så gör vi bara som vi vill - helt utan tanke på att vara lättlyssnade eller radioformaterade. Tror hela EP'n ligger uppe på vår Facebook och Myspace. Schyst att du tog dig tid att lyssna!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.