Jump to content
Annons

Elephanttea

Medlem
  • Antal inlägg

    314
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Elephanttea senast vann var 23 november 2010

Elephanttea hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

4 Neutralt
  1. När jag gäller presets finns det en poäng : jag är inte lika bra på att programmera ljud som Adam van Baker. Men arps är inget komplicerat, det tar mer tid för mig att testa alla funktioner i Sylenth1 än att skriva det jag hör i min hjärna.
  2. Leker lite med Arp-effekterna i Sylenth1 samt de i Live... Varför borde jag bry mig om arp-effekter? Är inte det mycket bättre att själv skriva in noterna, argeggiera ackorden precis som jag vill ha det? Så slipper jag försöka förklara för programmet vad jag tycker att den borde göra, och istället göra det själv? Undrar... MVH, Elephant Tea.
  3. Höja volymen på min röst, bara, det blir så lågt om jag tar bort kompressorn från kedjan... också: behövs det fler effekter än de jag nämnd? Tack för svaret!
  4. Hej! Så här ser min kedja för röst ut: Auto-Tune 7, Izotope's Nectar, Compressor (från Ableton Live's egna ). Borde Compressor vara före eller efter Nectar? Och behöver jag något annat? Tacksam för all hjälp!
  5. D Vibe har en poäng... jag jämför med de presets som följer med när man köper Massive, och tycker att Loopmasters låter... "bättre", djupare, mer, roligare arpeggios, eller liknande. Jag tänker "dessa företag anstränger sig för att erbjuda bra produkter". Men det låter på er som om det är Massive som gäller.
  6. Känns som flera företag (Loopmasters, Vengeance) säljer presets till Massive, hela tiden. De där presets är riktigt snyggt gjorda och sparar mängder med tid. Jag menar inte att man inte ska lära sig, enbart att det är lite av en tidsparare att spela de... Vilken synth har den största (och högsta kvalité) av presets där ute? Jag menar inte de som följer med när man köper en synth, utan de som man kan köpa till. Själv kör j ag på Massive, och presetsutbudet verkar inte ta slut! Mvh, Elephant Tea
  7. Man har en synth, och så får Avicii den, mot slutet, att öppna sig och bli diffus. Jag sitter med Ableton Live Suite 8,och använder Pong (från Ping Pong Delay) blandat med Reverb, och så automatiserar jag Dry/Wet så att ljudet förlorar sin tydliga karaktär och blir diffus, som om den desintegrerades in i luften. Har ni andra VST eller sätt att åstadkomma den här effekten? Nyckeln här är att det ska ske progressivt, som en rörelse, inte som ett avbrott eller plöstligt delayande/reverbrande, utan att synten "löses upp", ljuset upplöses in i intet. Hälsningar, Elephant Tea.
  8. Vill man lära sig kompa på gitarr finns det en myriad böcker och tidningar som beskriver alla stilar, från New Orleans funk till Delta Blues och Flamenco-mönster. Men vill man lära sig skriva Avicii eller Deadmau5s ackord, vart vänder man sig? Jag vill lära mig att lägga syntackord som de. Hur går jag till väga? Hälsningar, Enver.
  9. Syntens ljud växer och blir större, så att säga. Den tar mer plats i ljudbilden, nästan som om man bara höjde volymen, men det handlar om densitet, snarare. Detta finns i flera låtar, som "Euphoria", "The Veldt", där en enkel synt-riff ändrar karaktär och "växer". Jag använder Live Suite 8, och syntarna som följer med, framförallt Operator. Någon som kan hjälpa mig att åstadkomma detta? Hälsningar, Enver.
  10. Den finns i flera låtar, t.ex i Aviciis "Levels", i slutet av varje riff så låter det inte som om han har slutat spela, utan som om någon hade dragit ur el-sladden ur hans synt, så att ljudet "snabb-fejdar ut". Justin Timberlakes "SexyBack", i 3:33, den effekten. Hur kan jag få den med Ableton Live Suites effekter? Tack i förhand :-)
  11. tycker att det låter från ok till så där. använder ReValver, och det är fan skillnad.
  12. det gjorde jag inte. Jag valde Ableton Live. Och det är verkligen det bästa jag gjort. Jag svarar för att jag fick Cubase en gång i tiden, SX3, och den var så tråkig. Så jag kan lite Cubase, tillräckligt för att välja Live.
  13. något off-topic, kanske... men Frost datorer är inte värda pengarna. Du kan spara några tusenlappar på att köra på en vanlig DELL eller KOMPLETT dator. Sen kan du ta dessa tusenlappar och köpa bättreljudkort, osv.
  14. 9an blir C så småningom, så den bortser jag ifrån. Det är alltså någon subdominant kvintsext med tillagd överstigande kvart... grejen är att jagkommer ihåg att vi gick igenom det här ackordet, men jag minns inte vad man kallade den för...
  15. ja, jag vet att det är en subdominant... men det finns olika beteckningar (tänk, du sa det själv, "subdominantkvintsext", "neapolitanskt sextackord", osv...) vad heter DEN HÄR subdominanten?
×
×
  • Skapa ny...