Jump to content
Annons

Vilken typ av lokal lämpar sig bäst?


supreme

Recommended Posts

Om man funderar på att köpa en lokal för att sedan bygga om den till en replokal/studio. Vilken typ av lokal ska man leta efter?

Kan man göra om en kontorslokal till studio? eller en lagerlokal? Eller spelar det ingen roll bara det är lugnt för eventuella grannar?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

jag är ju inget akustikproffs men hyfsat poröst väggmaterial kan väl vara bra? iof bygger man väl ofta om när man bygger studio men har man schyssta träväggar från början kan det kanske vara ett plus.. dock tror jag att med tillräckligt mycket jobb kan allt låta bra, dock är det mindre jobb i vissa lokaler. Bestäm dig för hur många rum du vill ha, hittar du ett ställe med färdiga väggar som det bara är att såga ut fönster i så är det ju toppen!

Link to comment
Dela på andra sajter

exakt....bra takhöjd....! Har man tillräckligt stor lokal, som även har bra takhöjd, så kan man bygga i vilken lokal som helst i princip (rum i rummet-metoden). Men fördelar är ju att det inte är bostäder i direkt anknytning, dvs runt omkring/över/under (det GÅR ju att lösa ändå, men det blir mkt svårare).

Källarlokaler är ju ganska vanligt, nackdelen med dessa är att de ofta är förhållandevis risiga, samt har ganska låg takhöjd....!

Redigerat av Mr Keys
Link to comment
Dela på andra sajter

Förmodligen en källarlokal, då det oftas är under jorden och dämpar extremt mycket för omgivningen. Sedan dämpa med något på väggar tak även golv då det brukar vara cement. Hur du ska isolera finns massor av trådar redan, sök.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...