Jump to content
Annons

hegobald

Medlem
  • Antal inlägg

    6 216
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    8

Allt postat av hegobald

  1. Aha! Dejavue! 1985 stod jag och demade en Roland Midi gitarr kopplad till en Ensoniq Mirage med samplat flygelljud.. Det har tydligen inte hänt så mycket sen dess förutom att kraftfullare processorer gjort kortare latency!
  2. Jag kör med 3 mikrofoner.. Är det en Marshall 4tolva så kör jag alltid med en Shure SM 57 45 grader mot mitten av favorithögtalaren i kabinettet.. Är det en dubbel Vox får det bli Senheiser MD micken backad till ca 5 cm och nästan mitt mot konen.. Övriga stärkare kör jag ca 5 cm med en Shure SM 7 ca 45 grader mot kontanten!
  3. Till den konstruktion du beskriver ( låter som ett tumpiano) skulle jag nog rekommendera en kontaktmikrofon. Eftersom du byggt pianot själv så kan du fortsätta och bygga micken själv också Här en enkel beskrivning
  4. Förutom stråkarna så är det en massa andra sound.. Och alla dom sounden går att skapa i t.ex Reason.. Kolla lite på https://www.propellerheads.se/products/reason/
  5. Tja vet inte om min mikrofonteknik har något namn men jag brukar köra en stormembranare kondensatormic ca 40 cm ut riktad med njure mot nedre halvan av gitarren. Mellan hål och stall.. Sen kör jag med en liten electretmic ( line CM3 ) riktad snett uppåt mot halsen vid 12e bandet 20 cm ifrån för att ta med det.. Och så mixar och fasar jag i lämpliga portioner tills det låter bra!
  6. Sitter du med mixspår kanske Transient designer kan lösa problemet http://spl.info/de/produkte/analog-coder-plug-ins/transient-designer/video.html fast sitter du med en stereomaster kommer det att bli svårt! Bara EQ som gäller då men det påverkar ju hela soundet på låten..
  7. Gött att det löst sig! JamZam! Toams67! Stör din Gräsklippare ännu får du söka problemet på annat sätt.. Dess trådlösa styrning sker i frekvensbandet 463 MHz samt 2400 MHz.. Och Martin! Du borde bli bannad från detta forum.. Du trollar som en tok med saker du inte har en gnutta fakta bakom! Väldigt irriterande! Jag är utbildad radiotekniker och har jobbat med detta sedan tidigt 80 tal.. Du har en massa amatörideer om allt och tror dig veta saker som du läst dig till på diverse webbsidor.du får skärpa dig lite och inse att många på detta forum kan en hel del faktiskt! Många av oss är del av de som utvecklat det du hänför till!
  8. hegobald

    Mastring

    Jag brukar mastra gratis i bland.. Mest för att jag tycker det är kul och tycker att det är synd att prylarna står och samlar damm. Kör en kombo av analogt och digital mastering och som tidigare sagts.. Det är mest placeboeffekt att den analoga masteringen skulle låta bättre, särskilt då slutmaterialet ändå blir digitalt. Det viktiga vid mastering är att ha en bra och neutral lyssning som man litar på.
  9. Du borde ha nån slags klipp indikator på ditt ljudkort. Typ en lysdiod som blinkar rött då det blir för högt.. Håll koll på den lysdioden så den inte knappt blinkar alls!
  10. Har du datorn ansluten till ett jordat eluttag då? Har du bra skärmade kablar mellan ljudkort och monitorer? Gärna balanserade om möjligt! Har du internt ljudkort som sitter för nära grafikkortet? Har du separat strömmatning till ditt ljudkort om det är ett sk gamerkort? Några grejer jag kan komma på att du kan felsöka i alla fall.
  11. Visste inte att det fanns i lika storlekar http://dictionary.reference.com/browse/mell 🙂
  12. Det är väl en sån här du behöver? http://www.tradera.com/item/301974/213051717/3-vags-kromad-omkopplare-for-elektrisk-gitarr och om inte den duger så finns det en uppsjö på elfa.se
  13. Det beror på om du kör GarageBand på en iPad eller på en dator. Kör du på en dator så har du tillgång att ladda hem vilke AU plugg som helst och använda den i GarageBand. Börja med att kolla på http://www.kvraudio.com
  14. Det finns inga trummor i en MIDI fil. Midi är bara styrsignaler och hör du trummor så är det ditt ljudkort eller GB som tolkar midifilen!
  15. Köpar man legalt en begagnad plugg har man del legal rätt att få proffesionell support från tillverkaren samt att man får möjlighet att uppgradera till nyare versioner långt innan crackträsket lyckats släppa sina etc..
  16. @Cathrine! Hybriddisk i en DAW är väl ändå ingen bra rekommendation eftersom audiostreamen skapar en stor fil som överskrider SSD delen på hybriddisken. Bättre då med dubbla hårddiskar. Dubbla SSD eller en av varje måste vara bättre än en stor Hybridisk.
  17. Ja men hur enkelt är det att installera OS X på den.. Och i ljudsamanhang så är ju inte grafik så viktigt. Har den Thunderbolt också? 🙂
  18. Lyssna och försöka härma.. Kolla massa videos på tuben eller om du har råd.. Kolla in videotutorials på http://www.macprovideo.com ! Lycka till! 🙂
  19. Näe jag vill inte vara sån 🙂. Bara det att på senare år har jag bara använt Mac bok pro burkar och enl min erfarenhet är dom suveräna datorer även på att hantera Windows om man nu måste ha det. Jag kör själv bl.a., FL Studio på en Mac book PRO som det går fin fint att drag and droppa audiofiler i mellan endera Reason eller Logic och FL Studio och få dom att jobba parallellt mot samma ljudkort etc.. Grejen är den att det är förbaskat svårt att installera OS X på en PC , men det är superenkelt att installera Windows på en Mac! 😉
  20. Kan det vara så enkelt att du råkar använda en balanserad TSR kabel i 2 st monuttag? En lineingång är ju oftast mono, likaså output på en synth. Ringen kortsluten allstå! Använd ev vanlig monokabel helt enkelt.
  21. Är det en iPad du har så finns dessa t.ex http://appcrawlr.com/ios-apps/best-paid-apps-scrolling-lyrics
  22. Nog har dom fullstort keyboards ännu nog. http://www.cme-pro.com/proline/product-detail.php-product_id=9.htm
  23. Hmm.. Det är svårt att hitta en dålig AD/DA omvandlare nu för tiden. Det som sitter i det flesta ljudkort duger gott! Implementering av USB eller OP-amps spelar ingen roll alls.. OK. om det råkar sitta en dålig OP-amp i den analoga kedjan innan konvertering till digitalt så kan det faktiskt uppstå så kallade CRC fel.. Dom hörs som ett krack eller hack i ljudet.. Men själva övrig konvertering kommer att gå bra ljudmässigt. Det stora problemet uppstår då man använder många olika kedjor och AD/DA konverters.. Där är A&O en bra klocka som får alla prylar att synka på BIT basis. RME har bra prylar där. Att det låter i annan tonart eller att det inte synkar i slutet av låten beror garanterat på en dålig synkklocka!
×
×
  • Skapa ny...