Jump to content

joachime

Medlem
 • Content Count

  9,309
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

joachime last won the day on December 4 2018

joachime had the most liked content!

Community Reputation

580 Utmärkt

About joachime

 • Rank
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Recent Profile Visitors

27,890 profile views
 1. Är Intensity ett broadcast- eller video-kort?
 2. Det var synd. Gäller det alla artiklar som publicerades i tidningen?
 3. Hej, Har du kollat in monday.com? Planeringsverktyg som ser hyffsat bra ut, ganska enkelt att komma igång med. Man kan lägga upp tasks med start- och sluttider, tidslinje etc. Går även att integrera med tjänster som Gmail. Slack, Google Drive, Dropbox, Trello etc. Kostar några hundralappar i månaden. En annan tjänst jag kan rekommendera, inte för tidsplanering men för att hålla koll på olika tasks, dess status och för att kunna spåra vad man gjort tidigare, är Trello. Tjänsten är upplagd så att du skapar olika kort (kallas även kangban) som du kan lägga till beskrivningar, listor, taggar etc. Korten kan du sedan flytta runt i olika listor. Svårt att beskriva, tror kanske ett klipp gör det bättre Det finns en gratisversion av Trello som kan räcka till för ett mindre företag. Möjlighet till integration ökar med betal-alternativen, men är man intresserad av att synka Trello med en annan tjänst räcker gratisalternativet.
 4. När man pratar om summer brukar man tänka på en burk som summerar ett antal ingångar till ett fåtal utgångar. Typ som AMS-burken. Vill minnas att SSL haft något liknande också. Fusion verkar ha en stereoingång och en stereeoutgång. Ingen summering alltså.
 5. De poänger jag kan se med att spela in i högre samplingsfrekvenser (ovanför 48 kHz) är: Att uppspelningsmediet har stöd för högre samplingsfrekvenser Att man planerar använda time stretch och pitch i hög utsträckning Att man vill undvika spegelfrekvenser och saknar översamplingsalternativ (se oversampling) i pluggar etc
 6. Jag upplever ofta att anslagskänsliga pads och keys har hick-ups. T ex att dom missar att leverera Note On eller att velocity slår i taket även på medelsnabba anslag. Mitt intryck är att man får vad man betalar för. Undantaget är kanske McKillen. Köpte ett keyboard därifrån som känns responsivt samtidigt som det är relativt billigt. Gillar också Launchpad-serien från Novation. Men där är det bara Launchpad Pro som erbjuder anslagskänsla.
 7. En enkel tumregel när man planerar att akustikbehandla ett lyssningsrum är att ju högre frekvenser desto enklare att absorbera. Så vill man ha jämn absorption över hela frekvensområdet behöver man lägga mer energi på det lägre registret. Med energi menar jag planering, kunskap, utrymme och till viss del pengar.
 8. BTW jag gjorde nyligen en shootout mellan SIR Audio Tools Standard CLIP, DMGAudio Limitless och Fabfilter Pro-L2. Standard Clip gjorde mycket bra ifrån sig, men jag föredrar ändå Pro-L2, på grund av mångsidigheten. Hmm... Nu börjar jag ju låta som en fanboy ?
 9. Jag håller med om att det inte är en lätt uppgift Om jag bara fick använda ett reverb skulle det nog bli Fabfilter Pro-R. Kan verka oansenligt i jämförelse med Valhalla, som bjuder på sockersöta reverbsvansar, eller Altiverb som (i teorin) kan låta som vad som helst. Styrkan med Pro-R är förmågan att smälta in i mixen. Oavsett om man är ute efter stort, subtilt eller udda så är det relativt lätt att få pluggen att passa in. Sedan gick jag aldrig riktigt igång på Waves Mixcentric. Tycker att Plugin Alliance Black Box Analog Design HG-2 och Soundtheory Gullfoss är mer mångsidiga färgpytsar. Edit: Men dom har å andra sidan mer än en ratt
 10. Håller helt med. Bra upphängning, puffskydd och mickpåse ingår. Svårt att slå för dom pengarna.
 11. Cellulosalack är ofta ett tunnare lager och slits snabbare. Gummi kan lämna märken i lacken. Det är därför det inte brukar rekommenderas till gitarrer med sån lack. Äldre instrument (60-tal och tidigare) brukar vara cellulosa. Det förekommer även bland senare gitarrer (och basar). Då oftast på instrument av retro, reissue eller custom shop-typ.
 12. Jag testade den lite snabbt. Gränssnittet verkar fortfarande inte vara i vägen, trots att dom lagt till nya funktioner. Det är en grej jag alltid gillat med Pro-Q. Den dynamiska funktionen är jämförbar med den i Waves F6, förutom möjlighet att styra dynamiken med sidechain. Vilket är lite synd. Jag gillar Flat Tilt-filtret. Upplever den som mer drastisk än ett vanligt tonfilter. Den gör mörka ljud till brighta, och hårda ljud till mulliga med några decibels lutning. Effektivt
 13. Av alla automatiska frekvensbalansförbättrare jag testat är Gullfoss den enda som faktiskt imponerar. Klart det blir lite oväntade/oönskade effekter ibland. Men ofta går det att justera genom att ratta vidare, som på vilken annan plugg som helst. Den har ett sound dock. Och gillar man inte det, eller inte har behov av det, så gör pluggen ingen nytta.
 14. Hur ser din setup ut? Vissa modernare distpedaler har en noise gate inbyggd. Även multieffekter kan ha noise gate. Vore ju smidigt om du redan hade en
×
×
 • Create New...