Jump to content

joachime

Medlem
 • Content Count

  9,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

joachime last won the day on May 19

joachime had the most liked content!

Community Reputation

587 Utmärkt

About joachime

 • Rank
  Meldem

About me

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Recent Profile Visitors

28,438 profile views
 1. Det finns en serie gitarr-instrument till Reason som heter A-list. Kanske den här kan passa? https://www.reasonstudios.com/shop/rack-extension/pop-chords-a-list-electric-guitarist/
 2. Frekvensrespons eller frekvensspektrum är kanske uttrycket du letar efter. Men det finns flera aspekter av hörlurar att ta ställning till när det kommer hur väl dom funkar att mixa i. Jag tycker Inner fidelity är en bra onlineresurs när det gäller hörlurar. https://www.innerfidelity.com/headphone-measurements Headphones.com har också bra info om mätningar/utvärdering av hörlurar: https://www.headphones.com/pages/evaluating-headphones
 3. Hooka upp preamps till en patch och addera fasvändning i några hål i patchen?
 4. Om du är osäker på om gitarren är i gott skick kan du ta med den till en musikaffär eller verkstad och be dom titta på den. Hittar dom något som kan eller borde åtgärdas är det troligtvis billigare än att köpa en ny gitarr.
 5. Det beror på vad du tänkt använda det till. Vill du ha fler in- och utgångar? Fler kontrollrumsfunktioner som alternativa ljudkällor och lyssningar , monoknapp, dimfunktion etc? Möjlighet att koppla ihop flera enheter (i flera rum till exempel) och styra de från en master-enhet?
 6. Skrapmärken och små revor brukar inte ha någon inverkan på gitarren. Du kan ladda upp en bild på märkena, om du vill ha en second opinion.
 7. I extrema fall kan svett ställa till det både för elektroniken och träet i instrumentet. Men då pratar vi instrument som är ute på ständig turné, som packas ned i tättslutande hårdcase efter varje spelning. Det är inget man ska behöva oroa sig för om man spelar någon timme per dag i repan eller hemma.
 8. Mitt tips är MOTU M2 eller M4. De erbjuder ungefär samma funktioner som Focusrites scarlett-modeller. Skillnaden är att de inte rundar hörn för att få ned kostnaden. Rena och tysta preamps och en kraftfull hörlursförstärkare som klarar att driva ett par HD650. Så det behövs ingen extra hörlursförstärkare. MOTU har dessutom lång support på sina produkter vilket ger dom en lång livstid.
 9. Ja, det finns mycket man kan lära sig av att återskapa en låt. Förhoppningsvis märker du det om du sedan plockar upp din egen låt igen. Men, det kanske viktigaste av allt är att ha kul. Så gör det du själv känner för.
 10. Hej! Jag har lyssnat MP3'an och gissar att du precis har kommit igång med musikproduktion. Det verkar som att du vet vad du vill göra musikaliskt, och du har kommit en bit på väg. Fortsätt så! Mitt tips är att välja ut en låt du gillar mycket och försöka härma den/göra en cover på den. Det kan man lära sig mycket på. Lycka till!
 11. Den uppenbara skillnaden är valet av samples. Sök efter ljud som kommer så nära det du vill uppnå som möjligt.
 12. Verkligen. Jag har känt på Sphere i mix litegrann. Blev mycket imponerad av resultatet. Kul att det går att ställa upptagningskaraktären i mix. Och det bästa av allt är att den låter bra även utan emulering
 13. Jag föredrog Clip 2. Den kändes lite renare vilket passade bra till framförallt kompet.
 14. Nu gissar jag bara, men kan det vara en uppdatering av MacOS som gör att Logic inte längre startar? Förresten, vilken version av MacOS använder du?
 15. Deluxe på Fridhmsgatan har bra sortiment av fendergitarrer. En annan butik med fendergitarrer är These Go To 11 på Kocksgatan. Dom har dessutom ett stort utbud av gitarrpedaler.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.