Jump to content

joachime

Medlem
 • Content Count

  9,324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

joachime last won the day on January 21

joachime had the most liked content!

Community Reputation

584 Utmärkt

About joachime

 • Rank
  Meldem

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Recent Profile Visitors

28,190 profile views
 1. Deluxe på Fridhmsgatan har bra sortiment av fendergitarrer. En annan butik med fendergitarrer är These Go To 11 på Kocksgatan. Dom har dessutom ett stort utbud av gitarrpedaler.
 2. Kombinationen hårda/tydliga reflektioner i inspelningsrummet och en mikrofon som lyfter fram oönskade frekvenser kan göra stor skillnad för slutresultatet. Jag har heller aldrig föredragit Röde till sång. Däremot gillar jag deras mickar till en hel del annat. Tycker till exempel att Röde NT1 funkar bra till talad röst. Och jag håller med DrLoop om att man inte behöver testa en tio gånger dyrare mikrofon för att hitta ett vettigt alternativ. Det kan räcka med att testa en AKG C414, en Neumann TLM103 eller varför inte en Shure SM7. Sedan är det ofta så att man är sin största kritiker. Det kan till exempel leda till att man fortsätter ratta och ratta på sångljudet, långt efter att de mest kritiska bristerna är åtgärdade. Vilket i sig riskerar att ge ett sämre slutresultat.
 3. Bra jobbat! Grattis till släppet!
 4. Jag skrev i en liknande tråd nyligen:
 5. Jag gissar att du har kopplat in två högtalare, en i vardera output på baksidan av enheten? I så fall behöver du koppla bort den ena för att ansluta JBL-högtalaren, eller använda en av Main Out-utgångarna på framsidan till JBL-högtalaren. Utgångarna på framsidan är linjesignal, så du behöver ett separat slutsteg för att förstärka signalen innan den går vidare till JBL-högtalaren.
 6. Rent kosmetiskt tycker jag inte det är jättestor skillnad mellan OS-versionerna. Startmenyn är större och känns lite bloatig. Men å andra sidan erbjuder den några (för mig) användbara funktioner. Som att gruppera program utifrån funktion (Audio apps, Utilities, Entertainment etc).
 7. Jag uppgraderade en dator från W7 till W10 för bara några veckor sedan. Kostnadsfritt. Utgick från den här artikeln: https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-free-windows-10-upgrade/
 8. Ser ut som att Bigsby B7 skulle passa bra. Jag googlade och såg att Vibramate säljer ett kit som gör att man inte behöver borra några extra hål i locket på gitarren. http://www.vibramate.com/vibramate-v7-335-install.php
 9. Ouff, just ja. Det var special-koppling också 😶 Hmm, jag gissar att du behöver vända på dom två andra också.
 10. Jag skulle byta plats på jord och het för den mikrofonen vid mickväljaren.
 11. Hej! Jag har inte spelat på en gitarr med Fenders double tap-mick. Visste inte ens att den fanns. Den typiska fender-humbuckern för mig är den som kallas wide range och som sitter/satt på Telecaster Deluxe och Custom-modeller. Jag kan tänka mig att douple tap (liksom wide range) är designad för att funka bra ihop med singlecoil-pickups. Det vill säga lite svagare output och ett öppnare ljud än en standard humbucker. Jag kan tycka att det är klurigt att hitta en bra combo mellan singlecoil i stallet och humbucker i halsposition som ger det du är ute efter. Oftast har humbuckern i halsposition högre output vilket gör att man hör mer av det varma halsläget än stallmickens bett. Om man kompenserar med en hetare stallmick tappar man lätt bettet. Mickar med högre output är ofta dovare. Kollade upp motståndet på både double tap och jazz-micken och de har båda relativt låg output. I ett sånt här läge skulle jag utgå från den mikrofon som betydde mest för mig (hals eller stall) och sedan prova mig fram med olika mickar i andra positionen. Och kanske vara beredd på att nöja mig med att hitta två "funktionella" lägen. Hals och stall, eller hals och combon hals/stall.
 12. Du behöver ett ljudkort (audio interface) med en instrumentingång (även kallat hi-Z). Och ett par hörlurar eller högtalare att spela upp ljudet i.
 13. Jag gillar att det är möjligt att överstyra flera av Soundtoys pluggar. En av mina favoriter är Devil-Loc. Den pumpar och fräser en hel del, men om man mixar in den parallellt med den rena signalen kan den ge intressanta resultat. En annan pluggutvecklare med stort fokus på saturation är Kush (som också utvecklar under namnet Sly-Fi). Det går att överstyra i stort sett varje plugg, med olika resultat. Sly-Fi Axis EQ är en av mina favoriter för att överstyra trumljud. Kush Omega-pluggar är en annan favorit. Flera olika överstyrnings-smaker uppdelat på en serie mindre pluggar. När jag vill överstyra en hel mix brukar jag använda Plugin Alliance Black Analog Design HG-2. Den ger en jämn och balanserad saturation över i stort sett hela frekvensspektrumet. Bra sätt att tämja transienter på också. Slutligen blev jag positivt överraskad av Waves relativt nya Abbey Road Saturator. Funkar bra på enskilda ljud.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.