Jump to content
Annons

Vilket var ditt första musik program?


Nexustwins

Recommended Posts

Annons
  • Svar 228
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

absolut första var rebirth, andra var fasttracker. 😛

när kom rebirth? iaf. jag kom i kontakt med det på en datamässa i sthlm kanske 96 eller 97 som jag var på med min farsa. man fick testa själv och jag blev frälst direkt, kul att vrida på rattar. jag är idag fortfarande besatt av rattar, fast av en helt annan typ.

Redigerat av vertigo
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Började med något tracker-program till amiga 500. Pro-tracker? så kanske det hette. Lät bedrövligt och jag tyckte det var aptråkigt.

edit: Åldern lär ha varit fjortis eller nåt

Redigerat av Fidden
Link to comment
Dela på andra sajter

Det första jag körde med var nog Fruity Loops som vi skaffade i replokalen när vi inte hade någon trummis men ändå ville kunna repa. Kul! Haha!

Sen skaffade vi Reason, vilket jag tog med mig hem och började latja med. Nu sitter jag med Cubase SX 2 (har inte pallat lära mig 3an än, är nöjd som det är) och använder varken Reason eller FL längre. De känns tama och begränsade när man gör rockmusik. Speciellt med tanke på alla underbara pluggar som finns till Cubase.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hmm...*tänkatänka* 😮

FastTracker 2.nånting - då var jag kanske 18 eller nåt.

Sen gick jag över till N-track Studio. Bra nybörjarprogram, men krånglig midi-hantering. Men det funkade till mina enkla audio-inspelningar. Fattade mig inte på midi på den tiden. Måste varit runt 20-21 då.

...har nu gått över till Cubase, såklart 😆

edit: glömde nämna att jag var inne och pillade på FL Studio en gång i tiden också.

Redigerat av binary78
Link to comment
Dela på andra sajter

Om jag minns rätt så var det nåt knepigt program på C-64:an. efter det var det väl ett musiksequenzer prog på en Yamaha MSX dator. sen kom atari o steinberg in i bilden innan det blev Mac o Cubase o idag Mac o Logic. Jag var 24 - 25 nånting.

Link to comment
Dela på andra sajter

Om jag inte minns fel började min musikaliska karriär med Cubasis i datorn. Fast innan dess gjorde jag låtar med sequencern i MC303. Hittade ett gammalt kassettband för något år sedan med mina låtar. De sög.

Link to comment
Dela på andra sajter

Någon gratis Trackerklon på Amiga 500 i mellanstadiet. Vidare via andra gratisprogram, ett Bars and Pipes som aldrig funkade, gratisprylar till PC, Ejay minimjölksloopar, Cubasis VST 5 häromåret och numera Tracktion 2.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fastracker 2 på Amiga 500+. Kommer ihåg att jag tom lödde ihop en "sampler" och samplade egna gitarrljud.. Lät skitbra..🙂

Sen gick jag över till Cakewalk pro audio 9 efter ett längre uppehåll, som sedan slutade med Cubase SX2 och nu Cubase SX3.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...