Jump to content

Fidden

Medlem
 • Content Count

  2,076
 • Joined

 • Days Won

  48

Everything posted by Fidden

 1. Tack för lyssningen! Jag håller med om att trummorna låter lite skumt, skulle nog behöva jobba en del med EQ över lag för att få det att låta bättre och renare. Inte min styrka ska tilläggas 😄 Lyssnade genom lite olika högtalare och shit vad mycket skräp som kom fram i vissa. När jag lyssnade i högtalarna i vardagsrummet blev jag irriterad på att någon granne höll på att köra runt med bilen ute på parkeringen hela tiden. Sen när jag pausade försvann även det ljudet, så det är nog något lågfrekvent i någon bastrumma som stör också. Och ja, det är nog diverse munsmack lite övera
 2. Ajajaj, det där är bastätninggummit. Nu kommer alla låga frekvenser läcka ut och fastna i hörnet i rummet. Hur har du det med frekvenstvätt? Kan komma väl till pass i skurhinken. Lycka till med saneringen.
 3. Pysslade ihop en låt helgen som det vore trevligt att få lite feedback på. Funkar mixen? Grötigt?
 4. Pysslade ihop en ny version, med lite mycket delay och någon kör, plus förbättrad övergång till första refrängen. Eftersom min paus kommer bli lite försenad döpte jag om låten till delayed pause. Det är visserligen en ren tillfällighet och efterkonstruktion, men ändå 😄
 5. Detta är också en grym idé, skulle nog kunna bli riktigt snyggt med ett delay på utvalda fraser. Fasen, vilka bra tips jag får 😃
 6. Tackar som tusan, mycket bra poäng där som jag inte tänkt på. Fraseringen måste justeras i första övergången, så jag inte tjuvstartar tonartsändringen. Någon mer spännande övergång vet jag inte om jag får till, men jag kanske ger det ett försök.
 7. Det var länge sedan jag testade något av mina alster mot forumets kritiker. Delvis beror det kanske på att jag inte skapar så överdrivet mkt de senaste åren. Hur som helst, här är en ganska enkel elektronisk låt med lite rötter i 80-tal som jag jobbat med i helgen. Skulle vilja höra lite synpunkter på om mixen håller och om det blir för tråkigt i längden. Har en vana att dränka mina låtar i körer och en massa lager med instrument, men tycker jag har hållit mig borta från det denna gången, även om syntmattan kanske är lite tjock. Tycker själv det låter helt ok, men är säkert bara he
 8. Levels2 Edit: eller om man ska vara något mindre tramsig, next level eller another level.
 9. H470 moderkortet stödjer nog inte mycket snabbare minne, så då blir det nog det andra moderkortet om du vill köra 3000mhz ram eller högre. Kan ha fel dock.
 10. Snygg låt. Gillar sången. Men jag skulle plockat bort kompgitarren (eller vad det är, distad harpa?) samt gitarren som spelar slingan. Dessa låter inte bra. Ackeguran låter fint, den ska vara kvar. Vad slingan ska ersättas med för instrument vet jag inte, kanske funkar med gitarren, men hade då velat ha den mer som en andrastämma till sångmelodin, inte unisont. Låter väldigt oinspirerat.
 11. Lite mer variation i trummorna och texten tror jag skulle göra stor skillnad. Att rimma "natten, natten" med "natten, natten" känns som lite ogenomtänkt. Man kan göra mycket med fraseringar också. Och så lite artikulation på det. Jag hör "son i baren", vid flera tillfällen, är det "står i baren " jag borde höra? 😊 Plastiga ljud kan ha sin charm, men jag håller med föregående talare.
 12. Högst oklart, hör med servicestället du isåfall tänkte använda. Runt 2500 såg jag något liknande för, men det var inte riktigt samma modell så jag vet inte om det kvalar in som ett hum. Om du funderar en stund till finns chansen att Apple hinner släppa en uppdaterad variant, då kan du säkert hitta en begagnad relativt billigt.
 13. 21,5an har ingen lucka så man kan byta själv eller? 8 känns som för lite och om det ändå blir Apple som måste installera så finns det väl inget bättre alternativ än att beställa med 16 på en gång. Mitt val landade på en 27" med 8gb ram när det begav sig, den kan man uppgradera ram på själv mkt billigare än om Apple ska göra det. Det gjorde den större skärmen ganska billig.
 14. Frågan man ställer sig är ju hur bra monsterkablarna egentligen fungerar som klädupphängare.
 15. Det beror på hur mycket man tummat på regeln.
 16. Om det är så att du förvarat moderkeyboarden oskyddad i en papplåda, så kan det ha varit vattnet som gick. kanske dyker det upp en liten midikontroller på 2 oktaver snart?
 17. Ah, en sånhär tråd. Jamen vafan, då kör vi på tills nån kommer med ett seriöst svar 😄 Ojoj. Nu har du allt trampat i klaveret. Det var nog en av alla satser som rann ur.
 18. Gubben förlorar väl sin hatt, så är säkert alla nöjda. Sen är inte melodin det minsta lik guidettas tycker jag, även om uppbyggnaden är snarlik. Oddsen talar just nu ganska kraftigt i måns favör. Tvåa på listan är en gammelschlagerballad från Italien. Den strukturen kan man troligtvis hitta i ganska många låtar, men det är det ingen som bryr sig om. Eller minns.
 19. Snart dags igen. Imorgon får vi minsann höra en hyfsad låt som kommit med av nån slags märklig slump.
 20. Vilken storartad succe för nya röst-appen. De tre första bidragen, som spelades medan sveriges befolkning försökte installera appen, åkte inte helt otippat ut. De två sista låtarna gick vidare. 😏
 21. Hur får man ställa upp med knocking on heavens door? Måste det inte vara nya låtar längre?
 22. Låtidén är riktigt bra. Det behövs mer tydlighet och separation mellan de olika ljudspåren. Det är lite för trångt och jag vet inte om det går att göra rum åt allt, eller om det är dags att börja skala bort. Jag skulle önska att du utgick ifrån det mer minimalistiska soundet som är i introt och mellan 1:55 och 2:13 och sedan lät det växa till sig lite mer kontrollerat.
 23. Sådana här trådar ger mig alltid anledning att pausa adblocker och titta hur det är tänkt att forumet ska se ut. Uppenbarligen ska inte ens menyerna synas. (ärligt talat tror jag alla ansvariga använder adblocker, annars hade väl ändå sådana där amatörmisstag rättats till?)
×
×
 • Create New...