Jump to content

Fidden

Medlem
 • Posts

  2,065
 • Joined

 • Days Won

  117

Everything posted by Fidden

 1. Eller hur! Tror jag gav upp den där till slut, eller om det blev nåt i någon annan tonart, men den där rösten återvände aldrig. Kul bump förresten.
 2. Nu är jag visserligen läskunnig och ser att du inte vill träna på digitalpiano, men jag förstår det inte riktigt. Visst, det är inte samma känsla, men jag vill hävda att det finns digitalpianon med acceptabel action för övning. Att kunna öva när som helst i hemmet måste väl vara bättre än att hitta nån lagerlokal med taskig akustik, ställa in ett slitet piano och behöva åka till för att öva? Jag rekommenderar youtubekanalen thepianoforever, en pianist som har recenserat många digitalpianon på sin kanal. https://youtube.com/user/ThePianoforever
 3. Tycker det funkar, men jag stör mig lite på att det låter lite "fjong" om gitarrljudet. Alltså troligtvis något filter som ligger på grundljudet. I början hoppades jag att det skulle dra åt trent reznor-hållet, men ljuden var lite för rena för det. Skulle inte ha något emot att det skitades ner en del. Speciellt trummorna, som kändes lite väl tillrättalagda. Det märktes dock mest i introt, sen hade jag faktiskt inga invändningar. Lyssnar ett par vändor till och tycker det funkar riktigt bra ändå. Är ingen metal-snubbe, men kan lyssna på och uppskatta genren.
 4. Då är det nog lugnt. Om du märker av klick och pops eller brum kan det vara värt att prova 5v separat, men annars tycker jag du kan köra på med usb power. Funkar det är det ju klart smidigast.
 5. Kompletterar mitt svar med ett klipp från manualen: Using the [5V DC] port Even when the UR22C is connected to a computer, you can supply power via the [5V DC] port by external power supply if the [POWER SOURCE] switch is set to the [5V DC] side. This can be used to avoid power supply problems. For example, ground loops due to differences in voltage potential can occur if the device connected to the UR22C is using the same power outlet as the computer, and audio quality degradation can occur if the power supply from the computer’s USB port is not stable.
 6. En del ljudkort klarar sig på usb-power, andra inte. Ligger ditt kort på gränsen finns säkert en möjlighet att det är mer stabilt med nätström. Pluggar du det i väggen kommer den strömkällan användas, kan inte tänka mig annat. Om din dator också är kopplad till nätström, vilket jag antar att den är, påverkas inte batteriet av att något är inkopplat till en usb-port. Om du är på resande fot och driver allt via batterier laddar det naturligtvis ur snabbare med ljudkortet.
 7. Låter ganska proffsigt och genomarbetat, men även otydlig och förvirrande produktion bitvis. Har svårt att lyssna när den där sidechainen ligger där och duckar för något ohörbart. Förstår att det är en effekt du är ute efter, men tyckte det gick till överdrift. Tror grundmaterialet och låten i övrigt är bra, även om jag störde mig lite på att något inte var en dröm utan en mardröm. Lite som att korven inte är en korv utan en prinskorv.
 8. Borde väl gå att få till tempot på acapellan så att det är samma som i din musik? I de partier där sångfrasen får hänga kvar lite blir det nämligen väldigt svårlyssnat pga två olika tempon som inte lirar ihop.
 9. Har lyssnat en del på dina ekorr-alster som du postat tidigare och gillar det för att det är så härligt anspråkslöst, nästan naivt. Påminner lite om musik jag lyssnade på under 00-talet, typ blood music. Jag tycker hastings by the sea är den klart starkaste låten av dem jag lyssnade på. Ibland känns det för mycket billig casio-synt, tror det kan vara stråkarna som gör det. Och ibland trummorna. Detta bidrar dock till en del av den där unika känslan som du har. Men det är en balansgång att få det att funka. Bitvis lyckas du, exempelvis i låten jag nämner ovan, men ibland blir det lite för mycket. För mig är det absolut lyssningsbart, i all sin konstighet.
 10. Inte omöjligt, men jag jämförde sony-varianten med kontakten mellan PSU och grafikkortet i datorn, som jag gissar är en molex-standard. Högtalarkontakten är definitivt större per anslutning och längre mellanrum mellan anslutningarna. Finns säkert andra molex-standarder som stämmer bättre. Hittar man bara hyfsat rätt kan säkert två st singel-kontakter funka alldeles utmärkt. Edit: kolla i några second-hand butiker, brukar alltid stå nån halvgammal sony-stereo där. Har de många kanske de låter dig plundra kablarna 🙂
 11. Hade gärna lånat ut mina, men när jag kollade min gamla sonystereo i förrådet såg jag att mina kablar sitter fastlödda i högtalarna. Rätt kontakt i andra ändan dock. Går säkert hitta som oioioi skriver, även om inte heller jag lyckas hitta nåt i sverige när jag snabbgooglade. Gissar att det funkar att löda direkt på, högtalarkablar brukar inte vara någon raketforskning 🙂
 12. Visst är 3 minuter lite kort, men får något till en riktig sommarplåga kommer man avlida om den är längre än så. Vi får tänka på juryns arbetsmiljö.
 13. Ska erkänna att jag inte riktigt vet vad som ger den daterade känslan för mig. Det skulle kunna vara en av leadsyntarna, den som bland annat kommer in efter en stund i breaket, den kändes väldigt eurodisco om du förstår vad jag menar. Det skulle kunna vara bassynten eller trummorna också. Svår att säga. Lyssnar även på den andra låten nu. Gillar hur de liksom har samma känsla, men ändå helt olika. Finurligt arrangerat, får filmmusikvibbar här från någon okänd 80-talsrulle som jag gärna vill se. Det är definitivt kampsport inblandat. Eventuellt en svart sportbil, men David Hasselhoff får inte vara med. Ja, denna gick jag igång lite på som du märker, även om min feedback nog är fullständigt oanvändbar 😄
 14. Kul att du kommit igång! Lyssnade på första låten. Några tankar, bastrumman är väldigt reverbig, den grötar ner ganska mkt. Ljuden känns lite daterade, men kan ju vara något du är ute efter. Breaket tyckte jag kändes intressant, gillade det. Intressant lyssning, klart bättre än mina första försök.
 15. Tycker du det är roligt att sjunga, sjung! Vill du att alla ska tycka det låter fantastiskt på alla sätt och vis, då kommer du kanske bli besviken. Baserat på din inspelning tror jag inte du hade kommit med i exempelvis idol, men det finns så många uttrycksfulla sångröster som aldrig haft en chans i sådana situationer. Hittar du rätt känsla och uttryck spelar det mindre roll att man inte prickar rätt ton hela tiden. Kör på, få av oss här inne är några sångare av rang, men det har aldrig stoppat oss från att sjunga. Mitt extremt amatörmässiga omdöme av din sångröst, om du vill ha det, är att du har ett riktigt bra vibrato och driftar inte på de långa tonerna vad jag kan höra. Tempo och pitch på korta toner är inte helt hundra, men absolut ingen anledning att sluta göra vad du älskar.
 16. Ah, jag är ju sjukt negativ och nedbrytande, detta är ett jobb för mig 😄 Närå, låter ok. Basen är lite otajt och arret känns lite daterat. Nästan att det passerar gränsen för dansband, men om det känns jobbigt kan jag lägga mer betoning på nästan. Tillsammans med den mer modernt ljudande acapellan blir det en lite intressant kombination som jag tror jag gillar en hel del. Innan gitarrsolot känns det som att sången halkat snett. Ett tag funkar det, för den hamnar i baktakt istället, men i sista stroferna innan solot tappar du mig. Solot i sig, där skulle jag satsat på en tydligare och enklare melodi. Färre toner helt enkelt. Och en stämd gitarr. Men det är bara jag. Munspelet, om det nu är ett munspel, låter inte alls som ett munspel. Är det ett munspel? Kan vara en orgel som spelas med munnen också. Hur fan gör man det? Skulle plockat bort tremolon och disten på den, renare ljud. Eller ersatt med ett munspel. Ja, sådär. Nu fick du några lyssningar också.
 17. Grymt mkt 90-tal 😁. Skulle må bra av mer variation mellan vers/refräng och genom låten. Blir lite enformigt trots den korta låtlängden. Till och med mr vain innehöll lite variation, även om det kanske bara var basgången där. Plus ett par break.
 18. Skriver medans jag lyssnar. Tycker låtarna i sig verkar hålla måttet, iallafall bitvis. De saknar dock ibland struktur eller håller ibland på onödigt länge. Sången svajar lite, men på ett charmigt sätt. Väljer att tumma upp den. Det brister lite på mix och arr, blir lite spretigt och mycket reverb. Takten blir ibland så diffus att inte ens den som spelar verkar ha en susning om vad som händer. Men bitvis är det riktigt vackert. Exempelvis slutet på dream of light, när sången återkommer en sista gång. Efter ett tag tappar jag intresset lite, eller så orkade jag inte ta in alla intryck från alla experimentella inslag. Din sång har plötsligt ersatts med etno-samplingar? Varför, tänker jag. Sen en tydlig paus och en sång som återkommer. Med lite improviserad pianoklink och syntgitarr som inte riktigt harmoniserar i versen. Kaos. Reder upp sig nån refräng, sen trasslar det till sig igen. Somewhere along the line är jag på nu. Tänker att detta är ju som abstrakt konst. Hittar fina delar av de flesta bilderna som presenteras här. Men helheten förstår jag nog inte riktigt. Förutom kanske slutspåret, den kändes fin som helhet. Kanske har jag vant mig vid formatet vid det här laget. Ja, där hittade du fram. 3 av 5 kan du få.
 19. Det som är intressant är väl ändå hur man spelar in lyran på bästa sätt. Finns det kanske till och med en vsti?
 20. Tycker basen ligger för långt bak, speciellt i refrängen. I sticket ligger den lite bättre. Sen håller jag inte med om att trummorna låter bra. Takten är intressant, men ljudmässigt låter det instängt på nåt vis. Tror det mest är virveln jag stör mig på. Fin låt hur som helst. Tveksam till språkvalet med det uttalet dock, men det funkar.
 21. Kul tråd ändå. Var länge sedan man såg så mkt missförstånd. Med 1080 menades upplösningen som väl förr kallades full HD, inte grafikkortet som råkar ha samma namn och som garanterat är mer än tillräckligt för att driva både två och tre skärmar i en högre upplösning än 1080.
 22. Absolut, men vt100 har en skärm inbyggd. Sen är det naturligtvis positivt att det säkert går att kontrollera en DAW helt utan skärm. Tänker då främst på synskadade och blinda.
 23. Förvisso, men till och med den första DAWen, från 1978, hade en skärm. Två, om man räknar med oscillatorn. Edit, är osäker på om oscillatorer hade någon grafisk återgivning av kurvformen på 70-talet.
 24. Vän av ordning undrar ju lite, Hur klarar man sig utan en skärm till en DAW?
×
×
 • Create New...