Jump to content
Annons

henkebarn

Medlem
  • Antal inlägg

    80
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om henkebarn

  • Födelsedag 1985-01-24

Om mig

Socialt

  • Skype
    henkebarn@hotmail.com
  1. Kul med så många svar! Ni som tipsat om/diskuterat kort: Vad använder ni dem till? Spela in 1-2 spår i taget? 16-kanalers truminspelning? Tracking i Reason?
  2. Tjo! Nu när Apple slopat Firewire i sina nya MacBooks kan det vara intressant för oss att diskutera vilka ljudkort som kommer ge oss bra resultat om vi använder USB 2.0 istället! Jag som inte är så teknisk av mig vet bara att jag vill åt så låg latency som möjligt, att jag vill ha minst 2 spår inspelningsbara samtidigt och bra ljud, såklart! Men tråden får gärna handla om ljudkort med hur många spår som helst, det är inte begränsat till hobbyproduktion med låg budget. Så vad kan ni rekommendera för prylar?
  3. Bortsett från SM57an har jag inte testat så himla många, men dock ett par stycken. Sennheiser MD 421 Sennheiser MD 441 TSM MT47 Studio Projects B1 De två sistnämnda var helt ok som Ambiencemickar och helt ok som närmickar också faktiskt, men de två översta var coolast. Vad har ni för förslag och favoriter?
  4. Alright! Ska spana in alternativen. Tack för tipsen! 🙂 Most useful 🙂
  5. Oj vad många svar! 😕 Jag ska läsa mig till hur man använder produkterna ni tipsat om, men ni får gärna svara på min kommande fråga ändå: Måste man använda något extra utöver ett midispår för att använda till exemepl Scarbee eller Trilogy? Jag kör det gamla vanliga, att bara skriva i ett midispår hur skiten ska spela och vill helst ha det så. Så, liksom EZ Drummer, M-Tron osv, vill jag bara ha en plugin som man aktiverar, hänvisar ett midispår till och sen kör på.
  6. Jag har många bra pluggar, många bra VSTi's men saknar att kunna lägga bas utan att behöva köpa en! Att spela in gitarr och pitcha ner låter ju inte så kul 😮 Kan ni rekommendera några bra VSTi's som behandlar elbas? Tack på förhand!
  7. Afan. Men sunkar inte en behringermixer ner ljudet en del? Man kanske kan köpa nån form av line splitter eller vad det nu heter? Alltså typ en minimixer utan preamps?
  8. Jag har precis installerat och fått mitt nya, externa CME Matrik K FW att fungera. Har fixat insignal och kan spela in och så vidare, men vill helst köra mitt inbyggda Soundblaster Audigy 2 SZ som output. Anledningarna är två och det handlar väl mest om lathet egentligen: 1. Jag har för närvarande en styck audiokabel kopplad från datorn till ljudanläggningen. Denna är fäst i lister och karmar längs hela rummet. Det innebär att jag för närvarande enbart kan ha en inkopplad ljudkälla aktiv i anläggningen åt gången. 2. Utgångarna på mitt externa ljudkort är: Headphones 1 & 2 (utgången är 1 stereominitelehona) samt Line out Left & Right (utgångarna är 2 stycken fullstora monotelehonor) Problemet där är att jag: A: Inte har någon adapter från nuvarande kabel till 2 stycken monotelehanar B: Med nuvarande koppling (från Headphones till anläggning) inte kan använda hörlurar utan att behöva stänga av ljudanläggningen. Finns reglage för vanlig line out-signal samt för hörlurar för att detta ska vara så smidigt som möjligt, men det kan jag ju inte använda mig av idag. C: Inte kan höra några systemljud osv utan att ändra så att det externa ljudkortet är det primära. Eventuella lösningar som jag ser i dagsläget är: 1. Köpa en till kabel: Två monotelehanar till 2 rcahanar (eller en adapterlösning som ger samma resultat) så att jag kan ha det båda korten kopplade till separata ingångar i ljudanläggningen. 2. Köpa en form av adapter som splittar signalerna - alltså en adapterlösning som innebär: Två monotelehanar (som sitter i det externa kortet) till en ministereotelehane (som kopplas till den ena utav två ministereotelehona) + en ministereotelehane (som sitter i det interna kortet) till en ministereohane (som kopplas till den andra ministereotelehonan). Dessa två ministereotelehonor har földaktligen en ministereotelehona som kopplas till ministereotelehanen som kopplas till ljudanläggningen. 😱 Skiss: 3. Låta det interna ljudkortet vara det primära för datorn och även använda detta som output i Cubase, men använda det externa som input. Detta är min favoritlösning, för den innebär inte så jävla mycket sladdpulande osv. Då jag pular i Device Setup i mitt Cubase SX 2 ser det ut såhär: Multitrack: Outputs: För att addera "Devices" kan jag välja bland dessa: Som ni ser finns det inget Soundblasterkort med i listan och jag vet inte hur jag ska fixa det. Dessutom undrar jag om Soundblasterkorten kanske är skitkassa att använda vid just uppspelningen? Eller duger de? Jag är väldigt tacksam för att ni över huvud taget läst allt detta. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Om ni finner någon Akilleshäl i mina praktiska teorier så bara säg till! Ha det gött!
  9. oj.. 😄 de var en ny modell ja inte hört talas om ännu.. 🙂 ne, men firepod är bra för dina ändamål.. 🙂 Är inte Firepoden lite att ta i? För de ändamålen behövs ju inte mer än två micingångar och en lineingång. En Firebox hade nog fungerat utomordentligt. Kanske till och med en inspire.
  10. Jag köpte ett CME Matrix K FW eller vad det nu heter. En mick- och en gitarringång. Precis vad jag behöver. Firewirekopplat, kompatibelt med både Mac och PC. Min PC kommer hem i veckn från reparation och då ska jag testa det, tillsammans med min nya TSM MT47 som jag köpte samtidigt. Ska bli kul! Någon som känner till CME och deras firewirekort?
  11. Det hoppas jag med 😄 EDIT: Come on! Några av er har det. Skulle ni rekommendera det eller ska jag se mig efter något annat?
  12. henkebarn

    Presonus Inspire

    Jag har använt mig av sökfunktionen men är kanske kass, för jag hittar inga konkreta omdömen kring Presonus Inspire. My issue lyder: Jag använder idag en bra PC. Med bra menar jag att allt är relativt till en Mac 😕. Prestandan är 3,6 ghz processor, 1024mb ram, 3x160 gb hårddisk. Tyvärr bara XP Home. Vill ha ett ljudkort som får ner latencyn så mycket som möjligt. Använder Cubase SX 2.?.?, en del VST instruments och vill kunna spela in sång, akustisk gitarr, elgitarr och elbas. Ett instrument i taget, bortsett från kanske att kunna spela in med två mickar som till exempel sång och akustisk gitarr. Jag behöver alltså bara två mickingångar och två lineingångar. Verkar Inspire vara något för mig? Har Firewire- och USB 2-portar by the way.
  13. JJlabs köper jag inte av principskäl. TSM MT87 mkI har jag testat och den är väl okej, men jag vill åt bättre. Tack ändå 😳 Men TSM MT47 har jag inte testat. Är den nåt att ha?
  14. Då försöker jag komma över en C3 och en B3 till test, men ge gärna andra förslag av andra märken också.
  15. Beggat går bra, men fördelen är att jag är polare med min lokala musikhandlare och kan låna hem mickarna innan jag köper dem. Men jag kan ju inte låna hur många som helst utan får nog nöja mig med 2-3 stycken. Vad är skillnaderna mellan B3 och C3 då? Karaktärsmässigt och funktionsmässigt, alltså. EDIT: och just nu ska jag beställa en Presonus Inspire. Preamparna i den är reko till ändamålet, eller? Ska jag lägga pengar på annat?
×
×
  • Skapa ny...