Jump to content
Annons

Dagon

Medlem
  • Antal inlägg

    163
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Dagon

  1. Tur det, men jag tycker ändå inte om basen 😉 Har faktiskt försökt använda VB-1 i forntiden, det gick sådär....
  2. Håller med om rymdspelskänslan. Skulle funka fint i ett lugnt parti i något Amiga eller Sega-spel. Tänk R-type, Blood Money osv. Däremot tycker jag inte att det riktigt håller fullt ut som aktiv lyssning för mig. Basen är väldigt VB-1 aktig(?). Det ligger en del snygga melodier, men det blir lite tjock med dem så det grötar ihop sig för mig. Skulle rensa bort allt utom trummor och leadsynt och se hur det känns. Peta dit en enda pad och sedan bas med ett fetare ljud. Rymdmusik skall (för mig) vara luftigt arr. diskantiga syntar, delayer och så....
  3. Den viskande sången kan fungera om du kompletterar med en ganska gothig sångslinga på refrängen. Jag vill ha ganska långa utstuderade toner med mörk röst. Borde bli hur bra som helst. Mix: Sänk den rena gitarren en aning. Annars är det välspelat. Kanske lite surt bland solofraserna någon gång, men överlag bra. Referensen till Metallica förstår jag, men det är onödigt. Det här kan bli något helt eget om du jobbar lite mer med sången. Jag gillar det.
  4. Leadriffet kanske lite högt. Upp med bas, trummor och sång så blir det perfekt. Tror till och med att du skulle kunna sidechaina mastern med utgångspunkt från baskaggen. Borde pumpa på bra. Utan smurfarna skulle det till och med kunna bli en låt att ta på "allvar". Så mycket typiska pop/rock-låtar nu bör tas på allvar 😆 Gillar det fast jag inte vill - gott betyg.
  5. Nangiljala: Håller helt och fullt med - my way or the highway 😆 Negod: Tack, det var ganska exakt det som var meningen. Jag blir ofta "anklagad" för att skriva filmmusik. Kämpar med att strukturera lite mer traditionellt, men jag kanske skall flumma ut helt. Tror jag går och gör det på en gång 🙁
  6. Jodå. Två små privata och två större som jag pysslar om på jobbet. Frågan är om inte folks bloggar borde räknas in också - det är ju fakstiskt webbsidor även om man inte måste kunna koda.
  7. VacUm: Tackar tackar 🙂 Piano är SampleTank 2 SE - HQ MnM Piano. Ren preset med lite phono-effekt på. Tacksam för att det följer med några användbara presets även i bundle-versionen. Kan förstå vad du menar med gitarren - har precis köpt en ny gitarr och inte lärt mig komma överens med den ännu. Fast roligt är det. Tyvärr är det ett exra hål i min nylongitarr som inte borde vara där. Kan iofs prova ändå. Nangiljala: Man tackar och bockar 🙂 Hade helt missat klicket vid 0:20 - störande. Däremot hade jag börjat märka tveksam kompression vid ex. 0:45 - 47. Håller med om att trummorna kan kännas lite konstiga, men jag hävdar att det är avsiktligt 😉
  8. Möjligen för att de som smakar sourcream/onion är ett ganska bra alternativ till chips - att käka dem ger ju lite hälsopoäng även om de är lika värdelöst onyttiga som riktiga chips. Det är lite mer ok att hetsäta ett paket smaksatta riskex än att göra detsamma med en chipspåse 😏
  9. Oceanic: Hm, jo jag gick nog kanske ut lite hårt med kompressorn. Nivåerna skall annars vara ok. Jag älskar skivknaster, men det här är första gången jag lyckats motivera att använda det. Det känns ju ofta lite sökt. Tänkte att jag kunde tillåta mig det om jag inte hade så mycket delayer på allting 😉
  10. Jag röstar för hennings förslag med färdigskriven text. Låter mycket intressant. Får väl inte vara för genre-typisk bara, men annars är det väl lugnt. Frågan är hur man skall bedöma resultaten. Bästa sånginsats? Bästa produktion? Hittigast? Klurigaste låt?
  11. Kom igen nu. Jag är nyfiken - vad tycker ni? Övriga låtar blir med sång och lite mer sväng, men det här hade så skön stämning. Hade tänkt mig den som intro. Taskigt komprimerat? För sentimentalt? För otäckt? För bra?
  12. Jag har väl ingen självbevarelsedrift som ger mig in i den här diskussionen, men ändå... 😳 Vore fullständigt lysande. Problemet är nog snarare att det skulle vara för dyrt att göra en sådan satsning. Kostnaderna för biblioteken är 2.50 per låt i Musikwebb baserat på 10 000 nedladdningar. Kanske om man kunde förhandla lite med Propellerheads och få låga priser. Kanske kunde låna ut USB-minnen som man kan köra program ifrån och ha Reason installerat på. Jag skulle älska det. Det värsta jag vet är att behöva installera massa skräp på min dator när jag har en stabil installation. Har jag fått alla licenser och patchar på plats så gud nåde den som messar upp det med något dom hittade på nätet.
  13. Låter kul! Eftersom mitt eget stoner/metalband går väldigt långsamt just nu så hakar jag gärna på och testar. Jag kan sjunga in över din mp3:a och blir det någorlunda vettigt så skickar jag över en längdmatchad fil med sång. Frågan är bara - har du någon text och/eller sångmelodi som du vill köra efter?
  14. Dagon

    Låna 300 000 låtar

    Idag gick EMI med i tjänsten Musikwebb som många bibliotek använder för att låna ut musik. Utbudet ökade direkt från 200 000 till 300 000 låtar. Dvs: det tillkom ca sju månaders dygnetruntlyssning. Länk till Musikwebb För att utnyttja musikwebb behöver man ett lånekort på ett anslutet bibliotek och i förekommande fall en pinkod.
  15. Bullfrog: Ingen Anime ännu, men tack för komplimangen. Har iofs sett Akira, Spirited Away och några andra uppenbara men jag vet inte om det ens räknas till Anime. Vi funderade på ett B-parti, men beslöt oss istället för att låta bli. Har istället en del längre låtar på gång som också är tänkta att ingå i projektet. Skall bara väva ihop dem så de passar tillsammans.
  16. LÅTNAMN: Canzone ARTIST/GRUPP: Nighteyes GENRE: Filmiskt LÅTLÄNGD: 1:52 KOMPOSITÖR: Viktor & Daniel Sarge PRODUCENT: Viktor Sarge EV. MEDVERKANDE: Viktor & Daniel Sarge INSPELNINGSÅR: 2006 (26 Juli) FORMAT: mp3 kodad i 128kbit/s STORLEK: 1.82mb STATUS: Färdig demo LÅTLÄNK: http://www.nighteyes.se/audio/Canzone.mp3 För två år sedan postade jag ganska skabbig ambientmetal. Nu har jag uppgraderat både utrustning och "skills" - vad tycker ni? Tacksam för feedback på känslan i låten och produktionen. Vi skrev och spelade in i ett svep på nattkvisten. Uppdaterade med lite ambiensljud och mastring dagarna efter. [Edit: bytte titel på tråden]
  17. Låter kul. Om det blir biljard så är jag intresserad 😳 Bilar från Ljungby så pubrunda är inte riktigt lika intressant (lättöl är inte riktigt samma sak). Bibliotek, caféer, resturanger går också bra.
  18. Håller med om att solot lyfter det hela. Innan låter det mer som inspelning av ett bra riff för att komma ihåg hur det skall vara. Metronomliknande trummor och knappt något utom riff. Med det sagt så skall jag gå och stuva undan mina egna första prylar långt bak i källaren. Tog ett halvår innan min fru inte tittade jävligt konstigt på mig när jag spelade upp något nytt. Mina första försök till programmerade trummor (på Amiga 500 under 80/90-tal) fick familjen att falla ihop i en skrattande hög - så ta det coolt, det blir snabbt bättre. Det som är träligt är att peta ihop alla delarna förutom gitarren. Samt att lära sig inspelningsprogrammet. Spelar liksom ingen roll om man är överjävlig på gitarr om man inte har någon som fyller i överjävliga bitar på resten också. Då blir det till att sitta och slita med midi-programmeringen tills det sitter där på "konstgjord" väg.
  19. Trodde först låt från gruppen Immortal. Förvånad över vad som hördes i högtalarna minst sagt 😄 Med det sagt så - bra! Leadsången håller bra. Ovanligt bra för demo minst sagt. Trummorna får jag däremot spatt på. Alldeles för pyssliga och aktiva. Körerna kan vi väl lämna därhän 😆 Kan tänka mig både ett snygg syntharr och rock-arr på det här. Syntarr borde nog gå mer åt Electroclash-hållet. Rock snackar vi ganska tungt med distgitarrer och rejäl live-känsla. Kanske lite hårdare sång. Oavsett vilket så är det en i grunden bra låt. Se bara till att fixa färdigt den 😆
  20. Ljud: Litegranna basmufflat hos mig. Riffgitarrerna låter coolt med det vassa ljudet, men sologitarren låter trist ljudmässigt. Burkigt och lite direkt-in-i-ljudkortet. Hur är det inspelat. Kapa en hel del i basfrekvenserna på de instrument som egentligen inte har där att göra. Spel: Bra spelat och åtminstone riffdelarna och mycket av solandet håller bra. En del av solandet i andra delen av låten är lite spastiskt, men det hörs vad du fiskar efter. Lite av problemet är ljudet på sologitarren. Låt: Bra låtskriveri. Tror visst att den kan funka med sång. Åtminstone om man accepterar att det inte riktigt traditionellt komponerat. På det återkommande riffet borde en del sång få plats. Totalt: Skön låt. Ingen favorit, men gott. Pianodelarna sitter fint till. Gör den mer än riff-fest. De korta huggande ljuden vid 0:42 (med fler) passar fint som inspiration för sång. Låter lite som aggresiv sångare som tar sats.
  21. Åååååh. Hurra igen. Jag hör mycket mer Therion än Nightwish - mycket till min förtjusning. Gillar att sången är lite mer kontrollerad än tidigare. Har operamusiker i släkten, men har fortfarande lite ambivalenta känslor för sångstilen... Här tycker jag dramatiken i stilen utnyttjas till fullo. Särskilt eftersom hon går ner i normalare icke-utstuderad sång ibland. Många snygga små detaljer i mixen - exempelvis den plötsligt metalliska reverbsvansen vid 1:35. Konstigt, dramatiskt och vackert.
  22. Häpp! Låter riktigt gott. Att plocka upp lite snabbare saker på hi-hat ibland tror jag också kan funka för att ge lite driv i det. Ägg ned i volym - ja. Sången - låter bra, men kanske lite högt i mix för min smak. Sedan finns det ett viktigt beslut att ta - skolengelska eller fake-accent. Hör lite av bägge. Körerna kör ren skolengelska medan leadsången runt 1:50 är nosar på äkta fuskdialekt. Tycker kaggarna (ex 2:30 osv) är alldeles för vassa och höga för att passa med resten av trummorna. Över huvud taget skulle jag vilja musha-ihop det hela lite mer. Ganske plocka fram ett försiktigt vinylbrus (instant-retro 😄 ) eller eller komprimera och köra lite degrader på hela mixen. Eller nåt... OM du nu inte är ute efter att göra hypermodern reggae? Då kanske metalkaggarna kan vara helt rätt(?). Intro - fuuult med elpiano. Till min stora sorg har jag själv elpianosound i mitt digitalpiano 😆
  23. Trummorna - Panoreringen på pukorna helt uppåt väggarna även utan hörlurar. Trumfillsen (?) vid 0:40, 1:22 osv är helt fruktansvärda - både ljudmässigt och spelmässigt. Låter mer som långsam grindcore precis där. Trummorna har nog också fått den sämsta inspelningen. Handspelade? Svårt att spela in livetrummor, men får ni till det är det värt besväret. Om de är separerade på olika kanaler går det fortfarande att trolla en del. Akustiska gitarrerna - lite burkiga, men annars ok spelade. Prova gärna lite av de tips för gitarrinspelning som simmar omkring i trådarna här på forumet. Sången - Bra grundkänsla i sången. Inte så tokigt inspelat kanske något basigt i min lyssning. _Lite_ mer reverb vore fint också. Visst hörs det att engelska inte är förstaspråk, men med övning så borde både uttal och intonation bli bättre. Det är inte riktigt illa någonstans, men bägge delarna slirar ibland. Hörs att det är bra saker du/han siktar mot. Genväg är att sjunga på svenska - då hörs det direkt när det är surt. Gitarrerna vid 1:33 snyggt ljud, helt ok plockande liten melodi. Mixmässigt ligger de nära vad jag skulle vilja ha för hela låten. Ganska mycket reverb vilket gör att det känns som de spelas i en helt annan lokal än resten av materialet. Blöt ned resten av materialet med lite reverb (under kontrollerade former) så blir det nog lite bättre. Kanske spela akustiska gitarrerna två gånger och panorera åt varsitt håll. Bas - Hmm, finns det en sådan 😉 Hör den inte alls. Höj lite och tighta till med lite kompressor och EQ. Bra låt - förtjänar att jobbas klart. Lycka till!
  24. Man tackar man tackar. Känns riktigt bra. Uppenbarligen i precis rätt tid också - när det urartar (igen). 🙂
  25. Blev avbruten i lyssningen halvvägs, drog på igen och undrade: "Va har datorn bytt till Sophie Zelmani". Visserligen finns det redan en Sophie, men jag räknar ändå det som en komplimang. Mix: Jag är inne i en perdiod av att gilla "trovärdiga" ljudbilder så jag tycker trummorna är ok. De är ju liksom högljudda av sig så att de hörs är inte så konstigt. Att sångerskan i så fall inte borde höras alls väljer jag att ignorera 😏 Hörde en liten tungvrickning på 1:17 - "Feel like I". För stötigt och bryter flödet. Vid 2-3e lyssningen låter det lite som Gloria med bara ena sångerskan. Fortfarande gott betyg. Vill gärna höra ett gäng låtar med henne/er för att få en mångsidigare bild av vad hon/ni vill med det hela. Kul att det är så billig utrustning. Borde betyda att jag kan få helt lysande inspelningar när jag nu slängt ut Behringerprylarna och gamla gitarrerna. Håll tummarna 😉
×
×
  • Skapa ny...