Jump to content
Annons

binary78

Medlem
  • Antal inlägg

    192
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om binary78

  • Födelsedag 1978-12-14

Om mig

  • Intressen
    Fanatisk anhängare av progressiv rock i alla dess former. Band att nämna är Dream Theater, Spock's Beard och Frameshift.<br><br>Övriga band/artister i favoritlistan är:<br><br>Pain of Salvation, Richard Morse / Neal Morse, Judas Priest, Kiss, Iron Maiden, Symphony X, och många fler.
  • Hemsida
  1. Tack för alla svar. Nu tog jag bara ett exempel för att försöka förenkla min fråga, jag har inte tänkt att dista 300hz och neråt, men frågan om det är möjligt blev besvarad och det tackar jag för :-) Ska testa pluggen så fort tillfälle ges 😛
  2. Halloj Efter en längre tids uppehåll från denna sida så satt jag och funderade och kunde inte komma på nåt bra svar själv. Vart vänder man sig då? Jo till hela sveriges musikelit förstås 😛 Nu är det så att jag kör Cubase 5, och jag min fråga är: går det att slänga på t.ex. en dist på ett särskilt frekvensområde? Låt oss säga att jag har spela in en bas, men vill ha lite mer klös i botten, kan jag då bryta frekvensen på nåt sätt och lägga en dist på exempelvis allt under 300 hz? Eller är det enklare att dubbla spåret, eq:a fram det jag vill ha och dista det, och sen eq:a bort samma område på det gamla spåret? Oj det blev en knasig frågeställning där på slutet, men jag hoppas ni förstår...
  3. Jag bryggde eget vin till studenten. Problemet var att det inte hann bli färdigt ordentligt, men det gick ner ändå...bottensats och allt 😛 Vidrigt, men fan va kul man hade 🙂
  4. Jag tror Addictive Drums tar ännu mindre minne i anspråk än EZ Drummer faktiskt. Programmen är rätt lika, men många påstår att Addictive låter bättre. Jag har dock inte provat det, så jag vet inte. 🙂 Det är inte helt otänkbart att Addictive tar mindre minne, men eftersom jag redan har EZdrummer så känns det dumt att samköra dom för så enkla ändamål som jag tänker på. En instans av EZ och en instans av Addictive tar garanterat mer minne än en instans av EZ och en av t.ex. LM7 (cubase egna trummaskin), för att inte snacka processorkraft... Nu använder jag inte LM7 till detta, eftersom den låter FÖRJÄKLA trist. Men jag kanske ska testa den till nåt projekt iaf o se hur det blir.
  5. Tackar för svaren 🙂 Har tankat hem majkens Grizzly och ska prova den så snart tillfälle ges. Addictive drums är (antagligen) lite för resurskrävande för mina behov. Eftersom jag redan har EZ, och har inte tröttnat på den än, så känns det lite overkill att skaffa Addictive också. Men jag ska absolut ha den i åtanke när EZ inte gör sitt jobb längre. Vad jag verkligen skulle vilja ha är en trumplugg som kan hantera multipla trumset (olika beroende på midi-kanal). Ungefär samma funktion som i t.ex. Sampletank eller de flesta hårdvarusynthar som finns. Men det kanske är önsketänkande?
  6. Halloj Undrar om nån känner till en bra trumplugg i vst format som är helt gratis? Den ska funka till att lägga en bakgrundstakt (eller hur man uttrycker det) bakom ett vanligt trumkomp. Förstår ni vad jag menar? Alltså om jag har EZDrummer som spelar det "riktiga kompet" så ligger den här pluggen bakom med typ en rak fyra... Mina krav på pluggen är Gratis Låter helt ok för sitt ändamål Resurssnål Typ trummornas variant av MDA Pianot. MDA pianot funkar för små simpla grejor, är gratis och EXTREMT resurssnålt. /Chrille
  7. Halloj, Jag undrar om det finns nån bra gratissida (ex. forum eller liknande) som har väldigt grundläggande musikteorilektioner? Gärna med midi-filer som exempel. Alltså förklaringar till t.ex. skillnaden mellan pizzicato och legato, med ett ljud- eller midiexempel för att verkligen höra skillnaden. Väldiga basic-grejor. Nu kanske jag drömmer, men vore det inte ett trevligt initiativ här på forumet? 😏
  8. Vad är det för skillnad på en altfiol och en gräsklippare? -Man häller inte bensin PÅ gräsklipparen.
  9. ...och Ukraina hamnade tvåa... Han såg ut som en blandning av en teletubbie och Dr. Evil!! jävla skittävling det har blivit. För tio-femton år sen så kunde man iaf överväga att ställa upp, eftersom det var en seriös tävling. Nu är den ju bara ett dåligt skämt.
  10. Har bestämt att klockan 23:00 imorgon kväll (den 9:e maj) försvinner låten från nätet. Så passa på om ni vill lyssna.
  11. Jättebra dvd med Zappa. Dock så borde den som redigerat ihop filmen skjutas. Stroboskopeffekterna blir så många och långa att man blir illamående. Men det är bra låtar och helt ok ljud.
  12. Ja som sagt, vår ljudtekniker är lite väl galen i reverb. Jag håller med dig att det är alldeles för mycket. Ändå har vi hållit tillbaka honom. När svansarna låg runt 2 sekunder så lät det inte roligt kan jag lugnt säga... Tack för kommentaren 😛 Finns det fler som vill kommentera?
  13. Tackar för synpunkterna 😳 Fler kommentarer?
  14. Titel: Hjärnvärk Text: Cecilia och Christian Musik: Christian Medverkande: Musiker och sångare från teaterföreningen A.K.N.E. samt elever från Oxelösunds kommunala musikskola Inspelningsår: 2007 Status: Färdig men ej mastrad. Låtlänk: Hjärnvärk Storlek och format: c:a 4mb - MP3 160kbps Jag är aktiv i teaterföreningen A.K.N.E. i Oxelösund och har varit med i flera nyårsrevyer. Det här är min låt som blev intromelodin till nyårsrevyn 2005 med titeln Hjärnvärk - Huvudvärk kan komma plötsligt! Under påskhelgen samlade vi ihop våra förmågor i föreningen och spelade in flera av våra revylåtar, gamla som nya, och den här blev riktigt lyckad tycker jag själv. Själv tycker jag mixningen är sådär (vår ljudtekniker är lite kär i reverb). Titeln Hjärnvärk syftar dels på SSAB här i Oxelösund, men även på våra kära kommunpolitiker som ger oss innevånare ont i skallen ibland 😉 Tyvärr kan jag inte ha låten uppe mer än några dagar, eftersom den ska registreras till STIM om ett litet tag. Edit 1: la till lite info Edit 2: Skriv gärna vad ni tycker, vad som är bra, vad som kan bli bättre etc.
×
×
  • Skapa ny...