Jump to content

Linkowich

Medlem
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Linkowich

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 05/12/1979

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Men jag ser ju inte ingångskanalerna. Hur kan jag då klicka "e" på dem?
 2. Har hjälpt en vän att komma igång med Cubaseinspelning. Installerade Cubase LE4 som kom med hans ljudkort. Har konfat input-bussarna under VST Connections, och de låter och fungerar korrekt. Men när man tar upp mixern så syns inte ingångarna där. Bland visa/göm-knapparna brukar det finnas en "Hide input channels", men inte heller någon sådan gick att hitta. Whazzup? Hur får man upp ingångarna? Eller går det inte i LE?!
 3. Hej alla! När min server ramlade i golv för länge sen och hårddisken drog sin sista suck så försvann remixpacken på min låt Dawnbreakz. Det var några stycken i den här tråden som fick den innan dess, och jag undrar: Är det möjligen någon som har filerna/packen kvar? (den hette Dawnbreakz_export.rar i original) Tack! /Linko Chris_Emil fixade! Super!
 4. Tjoho! Vem vill remixa min nya låt "Paraesthesia"? Går att lyssna på här: PM:a mig för en remixpack. /Anders
 5. Jag ska uppgradera själv alldeles snart och har siktet inställt på Asus P5Q-E. Det har P45-chipsetet, 2 st firewire (LSI) och kostar runt 1400:- På papperet ser det utmärkt ut tycker jag. Nån som har erfarenhet av det?
 6. Det finns ett annat sätt också, men det får anses lite mer avancerat eftersom det går ut på att konvertera tillbaka disken från dynamisk till en vanlig genom att ändra data direkt i diskpartitionen. *Så gör detta på egen risk och bara om du känner dig säker på vad du håller på med* Ladda hem och installera Microsofts verktyg Diskprobe (dskprobe.exe). Finns bla med i Support Tools: http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en - Kör Diskprobe, välj Drives och "Physical drives" - Dubbelklicka på den disk du vill konvertera tillbaka, och klicka på "Set active" för den disken. - Från Sectors-menyn, välj Read (med defaultvärden) - Gå till raden "01C0". Tredje värdet på raden är "42". Ändra detta till "07" - Välj "Write" från Sectors-menyn, och bekräfta. Boota om. (Kör gärna en diskkontroll efteråt för att se att allt är ok.) Nu är disken inte längre en dynamisk sådan, utan en vanlig.
 7. albinonis adagio är ingen barockmusik då albinoni inte komponerat den. det är en originalkomposition från 1958 av Remo Giazotto. Ja j*vlars! Jag hade bara hört varianten att han hittade den bland ruinerna av Sachsens statsbibliotek. Men det var visst påhitt alltihop. Tack spass för ny kunskap!
 8. Kunde inte motstå att leta på några "barock-hits" på Youtube: Pachelbels canon Vivaldis våren http://www.youtube.com/watch?v=St9wYu_WeAM&fmt=18 Albinonis adagio Händel - The Arrival of the Queen of Sheba: http://www.youtube.com/watch?v=sqwj0uq9edo...ated&fmt=18 Händel - Sarabande Händel - Largo ur Xerxes http://www.youtube.com/watch?v=P-kS8tNAvJM...ated&fmt=18 Bach - Preludium ur cellosvit no. Bach - "Jesus Bleibet Meine Freude" ur kantat 147 Bach - Brandenburgkonsert no. 3
 9. Johann Pachelbel var aktiv under barocken. Ta och kolla in hans kanon. Ett i min mening alldeles förfärligt banalt stycke, men som många gillar och som man kan höra spår av i massor av poplåtar. Annars är Bach och Händel bra tips. /Linko
 10. Hörde en kort bit av en låt på tv idag. Bekant som tusan, men jag kan tamejf*n inte komma på vad det är... Blir galen snart. Hur som helst skuttade jag fram till synth&dator och fuskade in det lilla jag minns: http://web.telia.com/~u42605229/vad_ar_detta.mp3 Nån som kan knäcka den? EDIT: Hittade låten. Det är Kleerup - Hero.
 11. Lite halv-off-topic måste jag bara nämna apropå ljud- & bildkvaliteten på Youtube att det går att få upp den på vissa videos. Lägg bara till &fmt=18 sist i URL:en. Exempel: och (och...ähum...valet av klipp syftar på intet sätt på trådrubriken ) /Linko
 12. Titta vilken gammal rolig tråd Den behöver väckas! Är det inte för lite tjejer representerade i bidragen? Jag tycker att Otep - Warhead platsar: /Linko
 13. Dawnbreakz verkar vara en svår låt att remixa! Har langat ut remixpaketet till sju pers nu! Ingen har kommit tillbaka!
×
×
 • Create New...