Jump to content
Annons

Frizzle6

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Frizzle6

  • Födelsedag 1989-06-09

Om mig

  • Stad/plats
    Helsingborg

Senaste profilbesökare

1 390 profilvisningar
  1. Hej! Jag kan bara skruva upp gainen på min micpreamp (studio projects VTB-1) väldigt lite innan sången eller vad som nu spelas in distar. Av detta skäl kan jag bara spela in med låga inspelningsvolymer, vilket jag ogillar. Vet någon en lösning på detta problem? Använder i övrigt Cubase, Audiophile 2496 samt Studio projects B-1. Tack på förhand MVH Johannes
  2. Drog igång med Audacity när jag var 16.
  3. För små ingångar? Det låter skumt, kolla först och främst att du har rätt kablar. En rca-kabel är det som ska anslutas. vad är det för anslutning på högtalarna? Du kan behöva en adapter. Det är mycket riktigt att en del ska in till ljudkortet. De andra slabbarna är midi samt s/pdif in- och utgångar. Förmodligen har du ingen större nytta av dem eftersom du ansluter ditt midikeyboard via usb. S/pdif behöver du nog inte heller då du verkar osäker på vad det är. Kolla in bruksanvisningen för utförlig information.
  4. Hej! Jag har också nyligen köpt ett 2496. Visserligen är jag precis som du nybörjare men jag kan göra ett försök att hjälpa dig. Så här gjorde jag för att få det att fungera: Kontrollpanelen>ljud,tal och ljudenheter>ljud och ljudenheter>maskinvara. Markera sedan ljudkortet som du har använt tidigare (innan du köpte audiophile), det som sitter på moderkortet. Tryck "egenskaper", välj därefter "inaktivera". Därefter gör det samma procedur fast du väljer audiophile 2496 i listan istället och väljer sedan "aktivera". Högtalarna kopplar du till ljudkortets rca-utgång. Hoppas du får igång det nu! MVH Johannes Edit: Såg inte ditt tillägg, så här ser mina inställningar ut: Master Volume: 0,0 Patchbat/router: Wavout 1/2 i den första, wavout s/pdif i den sista Hardware: samma som du fast "reset rate when idle" ej ikryssad, asio options ikryssad. vet inte huruvida det hjälper dig, du får hoppas på att någon kunnigare svarar också.
  5. Köpte ett M-audio delta audiophile 2496 igår. Väldigt nöjd såhär långt. Smärtfri installation och tillräckligt låg latency. Billigt är det ju också! Enligt mig det bästa ljudkortet på marknaden för den som inte behöver många in- och utgångar.
  6. Ja, det var det jag misstänkte, att man behöver mer än bara ett ljudkort och en micpreamp. Men återigen, premapen har ju bara tele och xlr ut medan audiophile 2496 bara har rca in, är det bara en enkel rca-tele kabel man ska ha där? Hur har nu andra byggt upp era hobbystudios? Med cleas metod eller med en mixer, båda kanske? MVH Johannes
  7. Rap och hiphop är inte riktigt min grej egentligen men den här låten diggar jag starkt.
  8. Ska leta efter Squier Standard... Är det nypriser du snackar nu eller?!? Kan tänka mig att det inte är helt lätt att få tag på Peavy Bandit beg eller har jag fel?!? Ja, det är nypris på både gitarr och stärkare jag snackar om.
  9. Jag kan varmt rekomendera squier (men då standard-serien, inte affinity eller något metal-pack). En sådan får du för 2800 kr, lägg därtill en Peavey bandit 112 förstärkare för 3000 kr och du har en stark startuppsättning som du kan har roligt med i många år.
  10. Hej! Jag har länge varit inne på att köpa en mixer snart, men eftersom många säger att en micpreamp är bättre har jag börjat tänka om. Detta har dock lett till några förfrågningar: Funkar det med bara micpreamp och ljudkort (m-audio audiophile 2496) eller måste man ha en mixer där i mellan? Om man inte behöver mixer: Hur ska ljudkort och preamp då kopplas samman, med rca till tele adapterkabel? Vad ska man göra med monitorer och hörlurar, det finns ju inga utgångar för dessa? Tack på förhand Johannes
  11. Nice, tack för länken. Får nog tänka lite på den nu också.
  12. Ja, yamaha ser bra ut men även dessa är lite väl dyra för min budget. Är det dött lopp mellan phonic och behringer? I så fall är det väl xenyx-serien man ska gå på?
  13. Jo, jag tycker också den verkar intressant men priset ligger på 1395, vilket ju nästan är det dubbla mot de andra jag har tittat på. Tack för tipset i alla fall!
  14. Frizzle6

    Liten Mixer

    Hej! Jag har gått vilse i mixerdjungeln. Det är en liten mixer jag är ute efter, på sådär 8 till 10 kanaler. Har hittat några som passar min budget: Phonic MU1002, 795 kr Behringer eurorack UB1002, 799 kr Behringer eurorack UB802, 683 kr Behringer Xenyx 802, 799 kr Behringer Xenyx 1002, 915 kr Nu behöver jag bara hjälp att avgöra vilken som är bäst. Tack på förhand Johannes
×
×
  • Skapa ny...