Jump to content

kakelugn

Medlem
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kakelugn last won the day on June 29

kakelugn had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutralt

About kakelugn

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 08/14/1984

About me

 • Kön
  Berättar inte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Under tiden jag var och kollade på Småstadsliv i Söderhamn och Hamnade på efterfest hos dom så gjorde grabbarna i lokalen ett kalasbra jobb med att färdigställa Tak/hörn basfällorna. och snickrade samtidigt på en Kurvformad stor absorbent bakom mixplats. Vi har fått bort en del frekvenser och vissa andra grejer har uppstått. det verkar som 65hz området sticker ut extra mycket då det ej har hänt någonting med den frekvensen hmm om någon som läser detta har något förslag på varför denna frekvens inte påverkas så skriv gärna. Bifogar ett gäng bilder
 2. Nu kör grabbarna målning vitt vitt och vitt. Då vi ska täcka över väggarna med absorbenter så kör vi helvitt och det är vad fastighetsägarna vill så då blir det så. Jag har en fundering på om man skall bygga en kombinerad Konvex och konkav vägg i en och samma lösning. Vi kommer att slänga upp bassfällor i hörnen och i alla övergångar mellan vägg och tak. Det här är ju en jäkla avvägning. Vi vill ju inte ha ett helt dött rum när det gäller live-inspelningarna men det får heller inte vara massa reflektioner när vi skall mixa i ett och samma rum. Vad tycker ni??
 3. Alla gillar ju byggtrådar och här kommer en. Vi har precis fått en ny lokal som vi håller på och renovera Den ligger i Flen och är på 60 kvadrat Nästan fyrkantig. Jag och "Gylfen" gjorde lite mätningar i rummet. Jag provade att köra med en QSC cardioid SUB och fick helt sjuka värden så valde jag att istället bara att köra med signalsvep med våra QSC k12.2 Men dom gick bara ner till 45hz så jag visar en Graph här nedan. Värdena stämmer jäkligt bra överens med vad https://amcoustics.com/tools/amroc säger och jag kunde själv höra att vissa toner var skithöga och vissa jättelåga / obefintliga i rummet. så det känns tryggt. Dimensionerna på rummet är L 7,89m B 7,09m H 2,50m Personligen tror jag att vi skulle få bäst resultat i slutändan om vi bara använder oss av ett inspelningsrum och spelar in live. (Jag anser att vi är bäst då) vi har också tillgång till flera utrymmen som vi skulle kunna separera förstärkare i så att det ej läcker så mycket. Gå in och Följ oss överallt så kommer det komma låtar i framtiden från oss och denna lokal. Nu Kör vi !!!!!! https://open.spotify.com/artist/3Aa7t4DSWY4OBvNoTgcu6p?si=Ec3dgCUgRsmv83w7couwww https://www.instagram.com/whitelotusrock/ https://www.youtube.com/channel/UCxqwbHdp_LHho1Il2PHvAEA "Gylfen" Patrick T Skebokvarn - Ljudtekniker Jag som skriver heter Anders Ekengren och lirar klaviatur.
 4. Jag har jobbat med musik till TV förut och har lite svårt att komma in i modern musik träsket. då Sång inte är min starka sida eller när jag gör musik inte har någon som helst tanke på att skriva sångtexter eller melodier så har jag lite svårt när det gäller uppbyggnad av musik. Har försökt följa lite Guider på youtube om så här gör du en EDM låt, men har aldrig riktigt förstått. lyssna gärna igenom lite och kom gärna med förslag på vad som kan bli bättre eller Vad man kan skippa eller göra om. Här är min "Första" "EDM" låt jag gjorde och vart då lite mer inspirerad av att gör sådan musik.
 5. Jag överlevde som musikproducent åt www.Epidemicsound.se i över 2.5 år men då säljer man sina rättigheter till musiken. I ditt fall så skulle inte jag rekomendera dig att göra det utan samla på dig ett bibliotek och försök sälja in det till produktionsbolag elller till dom företag som du tror kan ha nytta av din musik.
 6. Lyssnade på låten, Fantastiskt!!! Mitt råd till dig är. ---- Gör ingenting, du skall varken lägga till eller ta bort något. Känslan finns där och då när du spelade in låten och jag tycker den är jätte bra. Kör vidare med nya låtar och lägg denna till ditt musikbibliotek. // Anders
 7. Jag behöver fixa en enkel lösning där jag kan stå i en mindre publik. max 100 pers och styra PA-ljud. Jag har tidigare jobbat med Yamaha LS 9 och en IPad och det funkade kalas bra. Men om någon vet en ännu enklare billig lösning. kanske en App till telefon --> till en mottagare som reglerar ljudet?? Måste vara enkelt och smidigt. Vill undvika att dra ut en PA-mixer med allt där till, för mindre sammanhang. Har ni några förslag så skriv gärna. var länge sedan jag botaniserade på PA prylar. // Anders Ekengren
 8. fan nu vart jag sugen på att göra lite musik bra låt och grattis. Jag får samma känsla varje gång jag hör mina låtar på TV. Jag själv har ju jobbat med musikproduktion till Epidemic Sound Men valde att sluta då deras krav inte gick att uppfylla för en så låg peng. Gör som jag vetja Spara ner filmen och behåll den jag brukar lägga upp några klipp som jag tycker är skojj på min hemsida http://ljudredigering.se/?page_id=471
 9. Hade lite det i åtanken när jag startade min hemsida www.ljudredigering.se har fått 1 jobb på den adresen. Trots en hel del reklam via google adwords samt manuella pappersutskick och Email. Då jag hade 100/100 mbit lina så tänkte jag att man kunde jobba på distans. Men ICKE. hela mediabranschen är EJ mogen för tekniska framsteg när det gäller sammarbeten via intenet. Det var inte längesedan TV-klippare sprang och hämtade CD skivor och rippade musik och ljudeffekter eller Budade hårddiskar i sthlms innerstad med Bakgrundsmusik. Nu snackar vi 2010. Håller helt med förestående skribenter. Tror inte du skall lägga ner någon större budget på att försöka få kunder. Då allt handlar om kontakter, kontaker, kontakter. och har du dom 3 sakerna så är det inget som säger att du skall få ett jobb för att du är polare / krökar med sångaren i ett av sveriges största band. Mycket handlar om personkemi och en stor skopa TUR. Men ge aldrig upp! Det gör inte jag i alla fall.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.