Jump to content
Annons

Nbient

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nbient last won the day on January 3

Nbient had the most liked content!

Community Reputation

12 Bra

About Nbient

 • Rank
  Medlem

Personlig information

 • Om mig
  Får inte plats här. Funderar på att skriva en bok.

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall
 • Min utrustning
  iMac 2019 Core i9, Studio one 4.6, Softube Console 1, en massa pluggar jag betalat för, även om jag ångrar ett köp eller två 😉. Ett par billiga gitarrer jag undviker för pluggarna låter bättre. Presonus eris 4.5. Låter riktigt rent och fint här. Beyerdynamics Dt 770 Pro.. lite kuddar...
 • Intressen
  Musik, produktion, mixning, Shaolin kungfu.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Med Catalina försvann stöd för 32-bitars program. Kan vara det som spökar. Jag har inte upplevt att OS X blivit segare mellan versioner. Men de har infört mycket ny teknik som påverkar en hel del.
 2. Testa en online-Recovery. Du håller ner Cmd-shift-R (Har jag för mig) när datorn startar. Då återställer den till den version som datorn hade vid köp. Alternativt kan du ta ner mojave på nätet och installera rent från USB-sticka.
 3. Den funkade precis lika bra som den fullmixade. 👍
 4. Vet inte, men jag tror vi just sa samma sak på olika sätt...inte för att bli personlig, men är du typen som behöver sista ordet? 😁.
 5. Jag trodde det var Uno Svenningsson som sjöng först 😂 Jag gillade det överraskande introt. Men trumbeatet tycker jag behöver varieras mer. Låten känns lite monoton. Breaken känns ”fega”, som att du vill, men inte vågar gå utanför nån inbillad ram typ, om du förstår vad jag menar. Skön låt i övrigt, det finns nåt där värt att jobba på. 👍
 6. Varför acapella? Jag hör bara en röst som sjunger. Men den säger ingenting. Menar inte att vara hård. Ta det på rätt sätt. Du förefaller tonsäker och har en ”soulröst”. Men utan context är det svårt att tycka något. Låten du sjöng på gav dig inte rättvisa ps. Har du sökt till idol? Jag tror du skulle få en biljett. Tror du kan mer än ”trött slö rnb”. 2 cent.
 7. Ganska säker på att både Chad Blake och Andrew Scheps sitter med 96. Men oavsett har du helt rätt i att det till viss del är behovsstyrt. Behovet styrs inte av mixare dock, varför de tar höjd för eventualiteter. Flexibilitet. Att sitta och låsa fast en mix idag vid 44.1 låter inte speciellt seriöst nånstans. Uppsampling är inte en förbättring. Nedsampling är ett mycket bättre alternativ. Fick med fel citat av nån anledning. Ska jag rätta eller räcker det med att jag påtalar och hänvisar till @Casper Bjerkehagen s senaste inlägg..
 8. Beror på vem du frågar. 44.1 är en gammal kvarleva från cd-tiden. Kolla de största mixarna i världen. Med dagens teknik sitter de allra flesta med 96. Av följande skäl https://en.wikipedia.org/wiki/Sampling_(signal_processing)#Sampling_rate
 9. Det finns inte en professionell mixare i världen som sitter med 44.1. De levererar top notch. Vad sen mottagaren gör med den informationen är en annan femma. Fråga dig själv. Vad ger min utrustning mig för möjligheter. Tryck på Högsta möjliga rena fina resultat.
 10. ....och så vet vi lite mer om varför det krävs en kraftfull dator för att skapa kvalitet. 😉
 11. Inte i närheten skulle jag säga. Fick halva inköpsvärdet inkl senare uppgraderingar för min iMac late 2015. Efter 3,5 år. Det kan nog kallas ganska bra andrahandsvärde för en dator. Jag tror det finns en syn på PC som ”slit och släng vara” medan Mac fortfarande anses stå för långvarig kvalitet, även om det naggats lite i kanten på senare år. Men det går inte att förneka att de bygger bra grejer. Åtminstone vad iMac anbelangar. Pro kan vara lite överprisad dock....
 12. Tumregel: kör OS X en version före aktuell. Att uppgradera ”bara för att” är att be om problem. Vänta och kolla ordentligt hur respektive leverantör inför de stöd du behöver. Gäller både hårdvara och mjukvara. En av Apples stora nackdelar. Bakåtkompatibilitet är inte ett ord de använder.
 13. Jag förstår dig. 😊. Jag tittade inte i plånboken när jag köpte min 2019 i9, och det märks nu 🙄. Men fett värt det. 😁
 14. Reason har iofs en ganska respektabel uppsättning, men det är ett helt annat workflow, och som jag upplevde det, väldigt bökigt att hålla på med.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.