Jump to content

Nbient

Medlem
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Nbient last won the day on September 5

Nbient had the most liked content!

Community Reputation

32 Utmärkt

About Nbient

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall
 • Min utrustning
  iMac 2019 Core i9, Studio one 4.6, Softube Console 1, en massa pluggar jag betalat för, även om jag ångrar ett köp eller två 😉. Ett par billiga gitarrer jag undviker för pluggarna låter bättre. Presonus eris 4.5. Låter riktigt rent och fint här. Beyerdynamics Dt 770 Pro.. lite kuddar...
 • Intressen
  Musik, produktion, mixning, Shaolin kungfu.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Även en instrumental låt handlar om något. Vad handlar din om? Hitta det svaret så har du titeln.
 2. Nej då. Jag missförstod dig inte. Jag vidareutvecklade bara lite. finns gott om två-ackordslåtar. Lyssna på different corner med George Michael. Ytterligare ett exempel på less-is-More.
 3. Detta med fiverr har jag inte tänkt på själv. Vet att det finns, men har inte kopplat att beställa sångare/sångerska den vägen. Ska testa vid tillfälle. En del låtar man gör är faktiskt värd att betala lite för. 😁
 4. Skön låt. Skönt arrangemang. Proffsig produktion. Bra ljud.
 5. Låter riktigt Nice. Lite jazz möter John Lennon. 😊. Vet inte om jag tycker den ska ”rockas till” dock. Hör nog en lite softare låt med lite sköna elgitarr slingor i. Den påminner lite om ”Im losing you”.
 6. Bra lurar överlag tycker jag är Sennheiser pxc-550. De har utbytbar sladd och bluetooth. Rekommenderar dock att inte använda bluetooth vid mixning då ljudet blir ganska annorlunda jämfört med sladd har jag upptäckt. Annars kan du egentligen ta vilka välkända lurar som helst och använda verktyg som sonarworks reference för att platta till frekvenskurvan för ett neutralt sound. Alla lurar har sin egen färg, och det som låter bra i en låter fel i en annan. Platt frekvenskurva är ett måste för en mix som ska funka överallt. Såvida du inte känner dina lurar väldigt väl.
 7. Ganska exakt så ser det ut för mig också. Använder också Studio One 😁. För mig blir det också ofta som så att jag använder samma ackordslinga i hela låten, och ändrar bara melodier, rytmer och instrument. Nackdelen jag upptäcker i detta dock är att det kan bli lite enformigt om tex grunden i låten går likadant hela tiden, vilket ofta blir fallet för mig. Jag har också börjat tänka i de banorna att less is more. Ofta tenderar jag att fläska på en massa Instrument, dels för att dölja vissa brister, och dels för att höja den känslomässiga effekten. Tycker själv att jag är ganska medioker på att ”spela” instrumenten. Det är betydligt svårare att hitta bra melodier som pratar med varandra än att bara fylla ut med feta ackord. Men desto roligare när man får till det. 😊
 8. Me like. Lite basig dock och gitarren lite vass, men det är ju det inte det vi pratar om här. Jag hörde en skön melodi tillsammans med en fettung grund. Helt klart byggbart. Har du ett resultat?
 9. 😁 hälsa och tacka. Kvinnor tenderar att gilla min musik. För lite kvinnor på detta forum 😂
 10. Avicii wanna be 😏. Jag gillar melodin i prechorus och chorus. Riktigt bra. men den här låten behöver sång. Fram till refrängen som exploderar i din Instrumentala melodi, a’la Avicii. Stor potential i mening, men du behöver en sångare. Kvinnlig eller manlig lämnar jag upp till dig. Tror båda kan funka. dumpa melodiinstrumentet i versen, låter bara tunt och löjligt. In med med sång. Riktigt bra refräng. +1 på @Emortal s tips oxå
 11. Jag tycker du har en intressant stil. Lite egen sådär. Inte dåligt på nåt sätt. Bara outvecklad. Din röst har definitivt potential, men jag tycker du kan backa reverbet på den lite. Du behöver inte gömma din röst i reverb. Den är bra. Försök få lite mer dynamik i dina låtar. Just nu går de från början till slut utan någon egentlig förändring i ljudbilden. Min åsikt, men som sagt, du har något riktigt bra på gång. Utveckla och förfina. Och ta fram sången.
 12. Funktionen du söker heter Quantize. Finns i alla musikprogram. Standard är att du quantizar i 16-delar. Men det beror på behov för låten fråga. Vanligast med 16 dock. Men vet att quantisering till 100% gärna gör låten onaturlig och ”omänsklig”. Det där naturliga gunget som finns i mänskligt spelade instrument försvinner liksom. Men lite av en smaksak och beroende på vilken typ av musik du gör.
 13. @Jizzen Din låt tycker jag låter som en riktigt bra början. Men tror effekten blir högre om du låter trummorna komma in i andra versen istället för mitt i den första. Låter för mig som att den första versen ska följas direkt av en andra vers innan du växlar upp till pre- och chorus. Går lite händelserna i förväg nu, sorry. Men det är vad jag hör 😊.
 14. Har en annan här som jag känner har potential. Samma deal. Ingen riktig text. Och sången låter rätt crappig. fairytales.mp3
 15. Lade upp 2 versioner till av min scratch. Arret är jag inte riktigt nöjd med som det är nu. Men det lutar åt att den ska vara med sång iaf.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.