Jump to content

Nbient

Medlem
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Nbient last won the day on September 5 2020

Nbient had the most liked content!

Reputation

37 Utmärkt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall
 • Min utrustning
  iMac 2019 Core i9, Studio one 4.6, Softube Console 1, en massa pluggar jag betalat för, även om jag ångrar ett köp eller två 😉. Ett par billiga gitarrer jag undviker för pluggarna låter bättre. Presonus eris 4.5. Låter riktigt rent och fint här. Beyerdynamics Dt 770 Pro.. lite kuddar...
 • Intressen
  Musik, produktion, mixning, Shaolin kungfu.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag bumpar vidare och tycker den känns superskön som den är. Speciellt när den går in i ”refrängen”. Riktigt skön melodi där.
 2. Första noterna direkt jag började lyssna sa direkt att detta är välgjort. Inte min smak direkt, men du är stilen trogen på ett väldigt bra sätt. Du förmedlar verkligen den där känslan som är inneboende i alla de här gamla godbitarna, och mixen är riktigt bra i detta. Du har verkligen fått till det. Bra gjort!
 3. Tack. Och jag håller med. Sången är i otakt. Om det är så att det är en acapella från nätet, så finns mycket man kan göra med den. Tycker du får till det i vissa små avseenden, men i det stora hela känns det inte som att sång och musik limmar.
 4. Ja det är väl bra, men tråden blir ju ganska meningslös när musiken är borttagen. Kanske borde man lägga in en möjlighet att radera trådar man skapat.
 5. Jag tycker man kan ta bort trådar där musiken den hänvisar inte finns kvar. Varför lägger man upp musik man inte kan stå för efter lite kritik?
 6. Skön låt. Tycker den är jämn och balanserad överlag. Mellow. Lite väl mellow kke tom, som påtalats lite innan här. Gillade gitarren du hade med strax innan andra refrängen. Den lyfte ingången till refrängen en hel del. Saknade den ingången till första refrängen. Mellowheten sitter kke i att det ”händer för lite”. Men samtidigt så känns det inte störande på nåt sätt. Mer naturligt pga typen av låt det är. Jag gillar soundet och känslan, men den ”vaknar inte riktigt”. Om du förstår vad jag menar 😁. Jag gillade att lyssna på den 👍
 7. Jag tycker det låter riktigt bra. Rent och bra separation och bra kvalitet överlag. önskar också som någon sa tidigare att det fanns sång nånstans, men oavsett så är det riktigt skön lyssning. Riktigt bra jobbat. Du kan vara stolt över detta. Fråga: Ang Mastering. Hur stor skillnad, förutom db-nivån, upplevde du att det gjorde och hur märkte du skillnaden, jämfört med din slutmix? edit: solot i hurricane. 🙏
 8. Tveksamt att 10.3 funkar. 10.2.4 borde vara ok. Bara prova.
 9. Hann tyvärr inte höra originalet, men i den du lagt sist nu tycker jag inte musik och sång sitter ihop. Trummorna är alldeles för komplexa i mening. Att dunka på en trumloop och en padmatta under en färdig sång känns lite väl enkelt. Enda behållningen i den här låten är gitarren. Spelar du själv, eller är det också en loop? Inget fel att använda loopar, men det kräver lite mer än såhär för att det ska bra bli i min mening. Ljuden som sådana är det inget fel på. Det är mest sättet de används på. Fundera på trummorna, instrumentarrangemangen generellt, och mixen. PS. Tack för tipset till sångspår på nätet. Blev litet nyfiken på den varianten.
 10. Ett annat lättanvänt och helt ok verktyg för att bla få upp nivån på mixen är Lurssen Mastering Console från IK Multimedia. Den har ett antal presets du utgår ifrån, och kan göra egna justering på EQ och andra delar i masteringflödet, som tex kompressorinställningar.
 11. Budget? Låter för mig som att att du behöver några ingångar fler än 2. Av erfarenhet vet jag att behovet av ingångar växer över tid, så jag skulle rekommendera att du väljer ett kort med 8. Kort jag kan rekommendera är från Presonus eller Focusrite. Ljudkort med låg latency, ren återgivning och hög kvalitet. Dessutom kostar de inte skjortan. edit: såg nu att du köpt ett redan. Hoppas du inte finner det alltför begränsande med 2 ingångar. Men mitt tips, utifrån den utrustning du beskriver att du har, är att du skickar tillbaka ditt UR22 och beställer ett kort med fler ingångar.
 12. Ingen dum idé, bara det att hörlurarna har ett eget uttag. Kan funka där, men ändå inte till högtalarna. Förvisso kan du i så fall utesluta fel på drivrutinen, vilket jag iofs finner osannolikt såvida han inte gjort något radikalt med systemet som kan ha påverkat, tex uppdatering av OS.
 13. Det låter rimligt och troligt att det är ljudkortet som spökar. Väldigt sällsynt att högtalare går sönder, såvida de inte är väldigt gamla och tex filterkomponenter slits. (Har du provat byta kablar?)
 14. Om du har möjlighet så kan du prova att koppla in dem i ett annat system. Då kan du förhoppningsvis utesluta drivrutinsfel, eller högtalarfel.
 15. Skön låt 👍 gillar kombinationen av gitarren, rösten och melodin. Tycker det är något med sången dock, kanske reverbet, som behöver filtreras i low end. Jag upplever lite rundgång nästan därnere. edit: Lördagnatt här nu. Riktigt go låt detta.
×
×
 • Create New...