Jump to content

Nbient

Medlem
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nbient last won the day on January 3

Nbient had the most liked content!

Community Reputation

23 Utmärkt

About Nbient

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sundsvall
 • Min utrustning
  iMac 2019 Core i9, Studio one 4.6, Softube Console 1, en massa pluggar jag betalat för, även om jag ångrar ett köp eller två 😉. Ett par billiga gitarrer jag undviker för pluggarna låter bättre. Presonus eris 4.5. Låter riktigt rent och fint här. Beyerdynamics Dt 770 Pro.. lite kuddar...
 • Intressen
  Musik, produktion, mixning, Shaolin kungfu.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tänkte dela med mig av en typ låt jag gjorde för några år sen. Jag lekte i Logic på den tiden och denna tog ett par timmar att leka fram. Sång och text är en sk ”One take” variant (som det mesta med min sång och texter), vilket innebär att jag bara ”babblar” in skit whatever i micken som kommer i ögonblicket. Efter att ha spelat in och lyssnat så förstod jag att den handlade om döden, och acceptansen av denna. Delar denna från ett äldre SoundCloud konto jag har (Som jag inte kommer åt längre 🙄), och vill gärna veta vad ni tycker om denna. För mig känns den lite speciell.
 2. Häftig låt. Gillar arret och sounden. Skönt stuk. Hörde dock en del resonans i ett av ljuden, det dovare som ligger som en ”lead” och repeterar. Kan nog skära lite i low mid där.
 3. Tack för lyssning. Kul att du gillade den 😊 Har lagt upp min final av denna nu, hoppas du tycker virveln är åtgärdad med 😋
 4. Jag kan inte sitta still. Eller sluta lyssna. Svinbra! 👍
 5. Gör gärna det. Blir intressant att höra 😊
 6. Tack för bra input, och kul att du gillade den 😀 Håller med om att det det är mycket i low mids. Ska titta närmare på det.
 7. En ballad som nog får anses klar nu. Synpunkter tas gärna emot. Kolla även in remixen längre ner i flödet av @candybag Secrets Light up the sky Hold the lie this time And you said there was thruth And only lied that time Fade out is dark And you picked all these times And you said all the secrets That we tried to hide The light up is you When you come my way In the silence of fortress You and I could stay Wake up in time All alive on a Sunday And the sword of a few In all the light we give
 8. För långt intro och alldeles för lite variation i min mening. Jag vet inte om jag vill kalla det för en ”låt” ännu då jag inte hör någon melodi. Tycker det är en hyfsad start att jobba vidare med, men långt ifrån en ”låt”.
 9. Inte min genre, men ibland gillar jag låtar som finns i genrer jag normalt inte lyssnar på. Detta är en sån. skön röst, skön melodi, inte för mycket dunka dunka. Jag förstår inte heller vad Carl Nord pratar om, men däremot hörde jag ett ackord i versen som bröt av på ett mysko (men bra) sätt, men antar att det är meningen att det ska vara så. Annorlunda väcker intresse.
 10. Gått från ”det mesta” till ”att softa”....coronatider? 😁
 11. För mig ligger den väsentliga skillnaden mellan analogt och digitalt i basregistren. Svårt att säga när man bara har ett mellanregister att gå på tycker jag. Men som sagts tidigare så gillar även jag clip1 bättre då det har en varmare och rundare ton. Bruset i clip2 och det vassa mellanregistret tycker jag påminner om en del pluginförstärkare jag provat. Sällan man kommer undan användning av en gate där. Har ingen IRL-stärkare själv så jag vet inte, men har inte hört en pluginvariant som låter som clip1.
 12. Inte i Sundsvall iaf. Här försvann den utan att ersättas av annat. Så det här med att gå in på butiken och köpa kabel är ju bara att glömma. Är nätet som gäller för allting musikrelaterat härifrån :(
 13. Ja bx TMT teknik är rätt banbrytande. Jag har några av dem. Focusrite strippen och deras röda shadow Hill compressor. bra grejer 👍
 14. Om du jämför emuleringen med exakt den enhet som den är modellerad efter så håller jag med om att du inte ska höra någon skillnad. Men om du jämför med en annan hårdvaruenhet så förväntar jag mig samma skillnad som om hårdvaruenheterna hade jämförts med varandra.
 15. Som sagt, olika. Känslan du pratar om är den där analoga mojon som alla så gärna vill uppnå men inte riktigt lyckats med historiskt. Dagens pluggar har dock börjat komma väldigt nära. Chandler pluggen visar det. Finns även andra pluggar man gjort liknande jämförelser med, med samma resultat. Men huruvida man är ute efter den känslan i alla lägen är en smaksak. Ibland är pluggen att föredra. Bättre eller sämre är subjektivt. Olika är en sanning.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.