Jump to content
Annons

Dagon

Medlem
  • Antal inlägg

    163
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Dagon

  • Födelsedag 1978-11-03

Om mig

  1. Tur det, men jag tycker ändå inte om basen 😉 Har faktiskt försökt använda VB-1 i forntiden, det gick sådär....
  2. Håller med om rymdspelskänslan. Skulle funka fint i ett lugnt parti i något Amiga eller Sega-spel. Tänk R-type, Blood Money osv. Däremot tycker jag inte att det riktigt håller fullt ut som aktiv lyssning för mig. Basen är väldigt VB-1 aktig(?). Det ligger en del snygga melodier, men det blir lite tjock med dem så det grötar ihop sig för mig. Skulle rensa bort allt utom trummor och leadsynt och se hur det känns. Peta dit en enda pad och sedan bas med ett fetare ljud. Rymdmusik skall (för mig) vara luftigt arr. diskantiga syntar, delayer och så....
  3. Den viskande sången kan fungera om du kompletterar med en ganska gothig sångslinga på refrängen. Jag vill ha ganska långa utstuderade toner med mörk röst. Borde bli hur bra som helst. Mix: Sänk den rena gitarren en aning. Annars är det välspelat. Kanske lite surt bland solofraserna någon gång, men överlag bra. Referensen till Metallica förstår jag, men det är onödigt. Det här kan bli något helt eget om du jobbar lite mer med sången. Jag gillar det.
  4. Leadriffet kanske lite högt. Upp med bas, trummor och sång så blir det perfekt. Tror till och med att du skulle kunna sidechaina mastern med utgångspunkt från baskaggen. Borde pumpa på bra. Utan smurfarna skulle det till och med kunna bli en låt att ta på "allvar". Så mycket typiska pop/rock-låtar nu bör tas på allvar 😆 Gillar det fast jag inte vill - gott betyg.
  5. Nangiljala: Håller helt och fullt med - my way or the highway 😆 Negod: Tack, det var ganska exakt det som var meningen. Jag blir ofta "anklagad" för att skriva filmmusik. Kämpar med att strukturera lite mer traditionellt, men jag kanske skall flumma ut helt. Tror jag går och gör det på en gång 🙁
  6. Jodå. Två små privata och två större som jag pysslar om på jobbet. Frågan är om inte folks bloggar borde räknas in också - det är ju fakstiskt webbsidor även om man inte måste kunna koda.
  7. VacUm: Tackar tackar 🙂 Piano är SampleTank 2 SE - HQ MnM Piano. Ren preset med lite phono-effekt på. Tacksam för att det följer med några användbara presets även i bundle-versionen. Kan förstå vad du menar med gitarren - har precis köpt en ny gitarr och inte lärt mig komma överens med den ännu. Fast roligt är det. Tyvärr är det ett exra hål i min nylongitarr som inte borde vara där. Kan iofs prova ändå. Nangiljala: Man tackar och bockar 🙂 Hade helt missat klicket vid 0:20 - störande. Däremot hade jag börjat märka tveksam kompression vid ex. 0:45 - 47. Håller med om att trummorna kan kännas lite konstiga, men jag hävdar att det är avsiktligt 😉
  8. Möjligen för att de som smakar sourcream/onion är ett ganska bra alternativ till chips - att käka dem ger ju lite hälsopoäng även om de är lika värdelöst onyttiga som riktiga chips. Det är lite mer ok att hetsäta ett paket smaksatta riskex än att göra detsamma med en chipspåse 😏
  9. Oceanic: Hm, jo jag gick nog kanske ut lite hårt med kompressorn. Nivåerna skall annars vara ok. Jag älskar skivknaster, men det här är första gången jag lyckats motivera att använda det. Det känns ju ofta lite sökt. Tänkte att jag kunde tillåta mig det om jag inte hade så mycket delayer på allting 😉
  10. Jag röstar för hennings förslag med färdigskriven text. Låter mycket intressant. Får väl inte vara för genre-typisk bara, men annars är det väl lugnt. Frågan är hur man skall bedöma resultaten. Bästa sånginsats? Bästa produktion? Hittigast? Klurigaste låt?
  11. Kom igen nu. Jag är nyfiken - vad tycker ni? Övriga låtar blir med sång och lite mer sväng, men det här hade så skön stämning. Hade tänkt mig den som intro. Taskigt komprimerat? För sentimentalt? För otäckt? För bra?
  12. Jag har väl ingen självbevarelsedrift som ger mig in i den här diskussionen, men ändå... 😳 Vore fullständigt lysande. Problemet är nog snarare att det skulle vara för dyrt att göra en sådan satsning. Kostnaderna för biblioteken är 2.50 per låt i Musikwebb baserat på 10 000 nedladdningar. Kanske om man kunde förhandla lite med Propellerheads och få låga priser. Kanske kunde låna ut USB-minnen som man kan köra program ifrån och ha Reason installerat på. Jag skulle älska det. Det värsta jag vet är att behöva installera massa skräp på min dator när jag har en stabil installation. Har jag fått alla licenser och patchar på plats så gud nåde den som messar upp det med något dom hittade på nätet.
  13. Låter kul! Eftersom mitt eget stoner/metalband går väldigt långsamt just nu så hakar jag gärna på och testar. Jag kan sjunga in över din mp3:a och blir det någorlunda vettigt så skickar jag över en längdmatchad fil med sång. Frågan är bara - har du någon text och/eller sångmelodi som du vill köra efter?
  14. Dagon

    Låna 300 000 låtar

    Idag gick EMI med i tjänsten Musikwebb som många bibliotek använder för att låna ut musik. Utbudet ökade direkt från 200 000 till 300 000 låtar. Dvs: det tillkom ca sju månaders dygnetruntlyssning. Länk till Musikwebb För att utnyttja musikwebb behöver man ett lånekort på ett anslutet bibliotek och i förekommande fall en pinkod.
  15. Bullfrog: Ingen Anime ännu, men tack för komplimangen. Har iofs sett Akira, Spirited Away och några andra uppenbara men jag vet inte om det ens räknas till Anime. Vi funderade på ett B-parti, men beslöt oss istället för att låta bli. Har istället en del längre låtar på gång som också är tänkta att ingå i projektet. Skall bara väva ihop dem så de passar tillsammans.
×
×
  • Skapa ny...