Jump to content
Annons

Letar effekt för att få ljudet att "drunkna"


rockdemon

Recommended Posts

Jag letar efter effekten som används för att få ljudet att liksom sugas in eller drunkna eller vad man ska likna det vid. används ofta i klubbmusik o sånt.

I t.e.x ett brejk så kan ljudet liksom sugas undan för sen komma tillbaka igen. ungefär som om man stänger dörren o öppnar den igen. vet inte vad detta är för effekt. säkert nån som vet det här?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

gissningsvis bör du hitta ett bra reverb, som du automatiserar upp. Samtidigt som du gör den automationen lägger du ett Hi-Cut (eller om man vill kalla det lowpass) filter på som du automatiserar så att bara basfrekvenserna hörs.

Det som hörs när du står utanför klubben är ju i princip bara bas (därav hicut filtret), samt någon form av förvrängd rumsklang, troligtvis ganska kort. Testa lägg till något slapback-delay för att öka på själva "rums-känslan".

Om det nu bara är själva grejen som används ofta i klubbmusik, så räcker det med ett filtersvep med ditt Hicut filter. sätt det på 24 el. 48 db/okt och labba med q-värdet. Q-värdet kan vara ganska skarpt, men blir det för skarpt så resulterar det i en ringande ton som kan vara ganska jobbig.

Link to comment
Dela på andra sajter

jag tror absolut ni är inne på rätt spår, har försökt googla men hittar inte sökordet så att säga... ska testa att automatisera ett hicut filter o se hur det går.

Det är till en del i en låt där det är ett kort tyst brejk, tänkte det kunde bli coolt om ljudet sugs bort och dyker upp igen istället för att bara vara tyst

Link to comment
Dela på andra sajter

För att göra effektfulla drops kan man även automatisera volymen på ett reverb så att det blir högre o högre och bygger upp en "stämning", sen tystnar alla instrument och bara reverbet klingar kvar i t.ex 4 taktslag. Efter det så börjar refrängen eller vad man nu vill ska börja.

Tillsammans med det kan man också köra ett lågpass och bandpassfilter på ett brus som man automatiserar. Bara brus är inte så kul o lyssna på dock så då kan man lägga på t.ex reverb och chours.

Link to comment
Dela på andra sajter

ett tips är att ta den del du vill lägga denna process på och vända på filen helt enkelt ,i Cubase heter det typ "Reverse Track" lägg på ett reverb du gillar och exportera ut den filen. Exportera in den ige, vänd den "felvända " filen rätt igen... ljudet spelas upp rakt med reverbet blir baklänges!.... kan leka med volymreglaget eller EQ där oxå som de ovan beskriver ! =)

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...