Jump to content
Annons

KlasVonKlas

Medlem
  • Antal inlägg

    371
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då KlasVonKlas senast vann var 7 mars 2015

KlasVonKlas hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

10 Bra

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

7 587 profilvisningar
  1. Hej! Väldigt längesen man skrev här nu, men nu kommer här ett inlägg av mig som jag hoppas hamnar i rätt del 🙂 Som rubriken lyder önskar jag byta mina Yamaha HS80M till ett par mindre monitorer. Kom med förslag, är inte ute efter något särskilt märke egentligen, bara de är mindre 🙂 Den ena monitorn har på vänstersidan ett skönhetsfel, men inget som påverkar ljud eller funktion. I övrigt fint skick. Båda har nya voltregulatorer sen ett par år, tyvärr vanligt fel på dessa som alltså är åtgärdat. Mer information om det finns här: https://www.sweclockers.com/galleri/11521-how-i-repaired-my-defective-yamaha-hs80m-studio-monitor De kan även säljas för den som är intresserad av att köpa dem. Pris kan i så fall diskuteras vid visat intresse. Finns i Jönköping och skickas helst inte, men går att lösa.
  2. Hej, De ser ut att ha väldigt mycket kul grejer, men tycker det var lite svårt att läsa ut om det fanns någon gate/expander som fungerar som jag tänkt. Tycker att de flesta gate/expander blir så "plötsliga" när de ska släppa igenom, eller hur man nu ska beskriva det. Att de blir för mycket gate-effekt istället för att bara få fram lite mera transienter och attack. Och jag menar inte på det sätt en kompressor får fram det. Hoppas ni förstår mig 🙂 I FL Studio finns en kompressor där man kan vända på ratio så att den jobbar åt andra hållet. Använder man den försiktigt så får jag också önskad effekt.
  3. Kollade igenom pluggarna, de fungerar inte på riktigt samma sätt. Men tack ändå 🙂 Om du har tips på en trevlig expander/gate så säg gärna till.
  4. Ja det ser ju helt rätt ut, dock verkar inte compressor och expander/gate vara med där 😕
  5. Hej! Kanske inte den vanligaste frågan nu men.... Har i många år jobbat med Pro Tools 8. Nu är det ju dock väldigt gammalt, det finns inget stöd längre för Windows 10, man måste köra specifik hårdvara, samt att jag inte kan få in mina goa vst-pluggar från Native Instruments. Egentligen saknar jag inget i Reaper, MEN! Jag saknar compressor/limiter samt expander/gate-pluginen! Har helt enkelt inte fastnat för dem som medföljer reaper, framför allt inte expander och gate som jag tycker fungerar riktigt dåligt faktiskt. Så jag är alltså på jakt efter pluggar som är lika de i Pro Tools. Behöver inte vara några super-duper pluggar, tycker de i Pro Tools är fullt tillräckliga för mina behov. Är de gratis så skadar ju inte det heller.
  6. Håller med föregående talare. Datorn du länkat är en gaming-dator. Visst skulle det fungera galant men det är att slänga pärlor till svin. Jag tycker du ska satsa på en stationär om du inte är på resande fot med producerandet. Du får bättre prestanda per korna och kan lägga de andra pengarna på annat som t.ex ljudkort och annan inspelningsutrustning. Även betala för sitt program och pluggar ifall man inte har gjort det. På sweclockers får man bättre hjälp när det gäller val av dator. Men kan ändå personligen säga vad jag sitter på som är relevant. AMD FX6300 klockad till 4.5ghz (fungerar såklart fullt tillräckligt i original-hastighet) 16gb ram, ssd och lagring i raid 1. Fullt tillräckligt för tunga project i FL Studio och ProTools som jag kör.
  7. Hej! Sitter och planerar inför kommande bröllops-gig nu i April. Sitter och kollar lite i manualerna och en tanke om hur man kan koppla dök upp. Jag har tillgång till totalt 4 stycken basar, Behringer b1800x pro, samt två toppar. Detta kommer drivas med två stycken Behringer EP4000 och en EP1500. Då basarna mår bra av mycket effekt tänkte jag köra EP4000-stegen till basarna så att det alltså blir en kanal per bas och Ep1500 till topparna. Det jag blev fundersam över var när jag tittade på de två olika lägen som man kan köra basarna i. Det finns en ingång och en utgång, både speakon. Det finns också en liten switch på baksidan av basarna där man kan växla mellan PASSIVE och BI-AMPING. I PASSIVE-läge används ett inbyggt lågpassfilter och utgångens 1-/1+ pins är en högpassignal som kopplas vidare till toppar, eller så använder man pins 2-/2+ till en bryggkopplingsväg som det står i manualen, antar detta används för att seriekoppla till ytterligare en bas. I BI-AMPING-läge så blir det annorlunda. Dels förbikopplas det inbyggda filtret. Men på ingången så kopplas istället pinnarna 2-/2+ direkt till elementet och pinnarna 1-/1+ direkt till pinnarna 1-/1+ på utgången. Om jag inte tänker helt fel nu så borde man alltså kunna använda en enda speakon-kabel, förutsatt att den har fyra ledare, till att låta varje kanal på slutsteget driva varje bas? EP4000 kan nämligen köra ut både höger och vänster kanal i samma kabel. För att det då ska lyckas så antar jag också den bas man kopplar in i steget måste köras i läget BI-AMPING och från dens utgång kopplar man vidare till nästa bas som körs i läget PASSIVE. Vad tror ni om det här? Det hade ju varit skönt att slippa dra fler kablar än man behöver. Hur hade ni gjort? Tillägg: Om man vill köra en kabel till varje bas så antar jag också att basarna måste köras i läget PASSIVE, annars så kommer inte signalen från pinnarna 1-/1+ från slutsteget att gå till basen utan istället vidare till utgången.
  8. Är lite osäker på vad du menar eftersom du inte skiljer på in och utgångar. Hur som helst går det ändå att köra en midi-adapter pararellt med valritt ljudkort. Som sagts tidigare så är det ingen skillnad på ljudkvalitén mellan de olika ljudkorten. Det som skiljer är funktionerna och hur bra preamps det är. Men i den här prisklassen är det i stort sett ändå ingen större skillnad, det som påverkar mest i det här fallet än valet av mikrofon. Jag skulle kört på Scarlett 2i2, det är ett framtidssäkert kort då det är förhållandevis nytt och är från en bra tillverkare. Steinberg gör också bra kort och UR22 mkII är också nytt, kom i höstas om jag inte har helt fel.
  9. Om det är MIDI som är avgörande så finns det USB till MIDI-adaptrar att köra. Kan man vänta två-tre veckor så kan man få en sån för max 50kr och gratis frakt på ebay. Mikrofoner känner jag inte att jag är tillräckligt kunnig inom för att rekommendera, men jag vet att det oftast kan vara värt att satsa på en bra lite finare mikrofon från början. De som medföljer i paket brukar sällan vara jättekul att använda, men kollar du på en ensam mikrofon för omkring 2000 och uppåt så finns det en hel del trevliga alternativ. Thomann har också bra priser, oftast bättre än de butiker som finns här i Sverige.
  10. Som sagt, det är i stort sett obefintlig skillnad på både ljudkvalité och latency på dagens ljudkort i den här prisklassen. Det man istället bör kolla på är hur pass framtidssäkert kortet är samt de in och utgångar och funktioner som man önskar. Det som kan skilja när det gäller ljudkvalitén är preamparna till mikrofoningångarna, men inte heller här skiljer så mycket i den här prisklassen. Jag är helt övertygad om att oavsett vad du väljer kommer du bli helt nöjd sett till ljudkvalité och latency så kolla istället på de andra faktorerna. Något som också är bra att komma ihåg är att när man kör med ASIO så skiljer det inget märkvärt i latency då drivrutinen fungerar på helt annat sätt än vanliga drivrutiner som används vid t.ex uppspelning av mp3-filer eller när man kollar på Youtube.
  11. Prestandan är oftast mycket bättre, man kan få mycket längre latency med samma "mängd" prestanda. Kvalitén är densamma.
  12. Hej igen! Nu var det väldigt längesen jag var här inne. Var ett par år som jag var hyfsat aktiv, men plötsligt tog det stop och varför vet jag faktiskt inte. Men nu är jag tillbaka och tänkte nu starta en ny tråd. Det jag tänkt att tråden ska handla om är ljus och DMX-styrning. Jag har ett kommande bröllop där jag står för både ljud och ljus. Ljudet är ganska straight forward med placering av subbar, toppar m.m. Man kan ju egentligen säga att det finns några grundtankar som är bra att följa för att kunna få så bra ljud som möjligt. När det gäller ljus är det ju dock väldigt fritt, placering av ljuskällor så som PARs och moving heads och så vidare, färger som ska svepa och blinka, rörelser m.m. Så länge det ser bra ut så blir det bra! Kort och gott. Men ibland kan man få lite idé-torka och i skrivande stund är det vad jag har. Till kommande bröllop kommer jag använda: 4st LED PAR 56 2st moving heads med massa mönster, färger och olika funktioner 4st enklare moving heads, egentligen mera åt moving beam-hållet Hazer Samt två ljusstativ som kan hissas upp till omkring 3-4 meter. För att styra allt kör jag med mjukvaran QLC+. Det jag skulle vilja ha tips på är hur ni skulle placerat och använt dessa för att göra så intressanta och snygga ljusshower som möjligt. Jag har pysslat med såna här grejer inan så jag är inte helt främmande för hur man fixar sjyst ljus, dock har jag inte kört med varken mjukvara eller så många rörliga ljuskällor innan. Det jag planerar inför nu är ett bröllop som kommer innehålla lite enkla uppträdanden på scen samt lite dans ute på golvet, både lugn "brudpars-dans" samt lite ösigare disco-dans. Lokalen tar ca 150 personer och omkring 100 kommer. Grundtanken blir nog att sätta en PAR 56 riktad mot scenen och en moving head på varje stativ och ställa dessa bredvid scenen. Men med resten av ljuset finns mängder med möjligheter. T.ex kan man sätta ytterligare en PAR 56 på varje stativ och rikta ut imitten av rummet, eller kanske upp i taket för att fylla hela rummet med ljus. Man kan också istället ställa dessa på golvet imitten vid varje långsida-vägg och rikta uppåt mot väggen för att fylla rummet med ljus. Moving beams kan man ställa längs fram på scenen för att göra sjysta beams som går rakt ut i publiken och dansarna, men kan å andra sidan vara jobbiga om man skulle titta rakt in i dem. Nu blev det ett väldigt långt första inlägg! Men jag hoppas att det finns några här osm är ljus-intresserade och också vill prata av sig lite. Hoppas också att det inte redan finns en sån här tråd, i så fall ber jag om ursäkt för att inte ha lyckats hitta denna. Låt idéerna flöda!
  13. Jag har för mig att det brukar gå bra att skruva i Asus datorer utan att garantin skulle ryka. Inte allt för mycket, men att typ byta hårddisk och uppgradera med mera minne m.m. Oftast, i dagens lite kraftfullare färdiga datorer man köper, brukar sällan chassi-fläktarna låta mcket utan det brukar som sagt vara grafikkortet och även cpu-kylaren. Det är ganska lätt att ta reda på, öppna sidan på datorn och slå igång den. Man brukar kunna höra från vilket håll oljudet kommer, och om inte så prova att försiktigt sätta emot fingret mot olika fläktar till du hittar varje fläkt som låter mycket. Om det är grafikkortet som låter kan man antingen oftast styra ner varvtalet med mjukvara, annars kan du också överväga att byta kylare på det. Samma sak med cpu-kylaren, finns många tysta bra kylare även där som inte kostar så mycket.
  14. Mitt har plötsligt börjat krångla. Det låter som att datorn blir överbelastad, att man har ställt in latency för lågt men detta sker alltså oavsett inställningar och utan effekter. Cpu-mätaren ligger på 1-2% så det hela är mycket märkligt. Ska tillägga att det bara är med en viss typ av ljudkort detta sker, men just dessa är det jag behöver använda.
  15. Jag tycker inte ljudnivån var för låg på det klippet, snarare ganska normal för den typen av musik. Det så kallade db-kriget var förr väldigt starkt, men idag är det inte längre lika aktuellt. Desto mer man pressar man upp volymen med kompressor m.m desto mer attack förlorar man. I viss musikstil är det en önskvärd effekt, t.ex house och dunka dunka, men i den musik du länkat vill man ha det luftigt med mycket dynamik. Det är i alla fall vad jag tycker :-) Fins komponerad låt för övrigt!
×
×
  • Skapa ny...