Jump to content

laban1

Medlem
 • Posts

  2,965
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by laban1

 1. Har inte läst andras inlägg. Har inte lyssnat på hela, snabba kommentarer. Vad har du haft för referenslåt vid mixning? Diskanten i trummorna för påträngande och basen nästan obefintlig, borde kunna upptäckas om du haft referensmix IMO. Låter lovande som sångare,
 2. Tack för din feedback, ska hålla din lösning av dubbellagringen i minnet!
 3. Coolt! Har du använt symbolic link eller liknande som i mitt problem att sampel biblioteket syns på C trots att det ligger på F som hos mig? Eller har du ngt annat tips gällande detta? Har testat att skapa symbolic link och det blev inte bättre för det, i linje med ditt tidigare svar.
 4. Tack för din feedback! Testade att skapa symbolisk länk till Sonivox strings, länken funkade men det uppfattade utrymmet på C var detsamma efter omstart av datorn tyvärr. Precis samma som vad en "vanlig" genväg gav. Vad är det för praktisk skillnad på symbolic link och directory junction?
 5. Så verkar det vara, någon förhoppning om att skapa symbolisk link med mklink skulle vara bättre?
 6. Tack för feedback! Jo, liknande så här har jag gjort, ofta inte med mappar men med individuella filer: WINDOWS - MOVING THE STEAM DIRECTORY AFTER INSTALLATION 1. Drag or copy the STEAM folder from your installation drive (C:\ProgramData\Spectrasonics) to the hard drive location of your choice. This can be another drive partition, a secondary internal drive or an external hard drive such as a Firewire or USB2 hard drive, etc. 2. Next, right-­click the STEAM folder in the new location to create a “Shortcut To STEAM”. 3. Next, copy the shortcut to C:\ProgramData\Spectrasonics. 4. Finally, make certain to remove the “Shortcut To ” from the name (including removing the spaces), leaving the folder shortcut named STEAM
 7. Tack för svaret! En annan fråga om utrymme: kan jag flytta Sampel filer (för ljudbibliotek) till SSD genom länkar/genvägar på något bra sätt? Ibland finns det inget sätt att göra det i installern. Prövade att göra det via genvägar på C som pekar till F som jag fått tips om, men det verkar som att systemet fortfarande tror att filen ligger kvar på C eftersom använt utrymme inte går ner. Kanske ligger infon kvar i registret eller någon annan stans att filerna finns kvar på C. Något tips kring detta?
 8. Vill ha lite plats på C-disken och funderar vad nytta jag har av Program(x86) mappen. Den är nu på ca 10GB och om jag förstått rätt så är det 32 bitars program. Vad har jag för nytta av denna mapp då jag kör W10 64 bitar? Många installers för musik kan man inte välja 32 eller 64 bitar utan den installerar båda vare sig man vill eller inte. Hur resonerar ni?
 9. Tror främst det var det här skälet med referenslyssning som gjorde att jag använde submix, hur gör ni?
 10. Nja inte riktigt, det är en grupp om du vill som samlar upp alla spår innan mastern, alltså en suhbmaster som går in i mastern
 11. Ja något ditåt, men jag misstänker att det är ngt mer, fler förslag?
 12. Hej! Har varit borta från mixandet ett tag. Har ett gammalt projekt Cubase 8, där jag har en submaster som samlar upp alla spår och skickar vidare dessa sedan till Master (stereoOut). Nu har jag glömt bort vitsen med detta upplägg, vilket tänk jag egentligen hade. Är det någon som vet vad vitsen kan vara? (har numera C9).
 13. Oj, inga kommentarer, någon i musiker Sverige som gör BU borde det väl ändå finnas? Och som kan dela med sig med ett tips? 🙂
 14. Hej! Kommer inte överens med W10 filhistorik som verkar väldigt känsligt, tappar tråden mm. Som ett litet barn. Vad jag vill kunna göra är att göra BU på system och filer från olika hårdiskar SSD, ner på en extern stor HD. Jag har två st stora HD som jag växlar mellan och en av dessa tar jag till en annan lokal. Problem uppkommer bl a när man ska byta disk och glömmer att först trycka "Sluta använda enheten" Jag tror i alla fall att det är detta. Då verkar det vara helt kört och man får börja om. (om du har lösning på det får du gärna höra av dig) Jag har även haft andra problem som till största delen rättat till sig nu. Här hittade jag faktiskt via google precis det jag vill göra: A local backup to at least two external hard drives. Have one hard drive connected to your computer and the other one away from the premises and swap them weekly. Som sagt, någon som har tips som skulle kunna funka till min setup? Tacksam för svar på detta !
 15. Hej ! Vad har ni när det gäller att skydda dator mm mot blixtnedslag/"spikar" i elnätet? Något ni kan rekommendera? Vet inte vad man får för pengarna här, men under ca 2000 kr?
 16. Lite är det så redan idag, och har väl alltid varit så, fast kanske inte så strukturerat. Man leker följa John. Vissa ackordföljder blir på modet en period, sound och genrer kommer och går. Sedan kör man på det till det blir helt urvattnat och hakar på något nytt som känns fräscht. När t ex Beatles kom blev det helt plötsligt inne med band som gör egna låtar. Glamrock ersattes av punk etc, Just nu hör man mycket pop-musik på radion där refrängen har ersatts av något instrumentalt parti, ibland lyssningsbart, mina få cent på fredan 🙂
 17. Tack ! Har kollat lite mer också och testat med EVGA Precision X funkade inte heller.. Någon mer input om ventilationshålen i sidorna?
 18. Testade MSI Afterburner nu. Det går att höja fläkthastigheten manuellt. Verkar inte kunna sänka fläkthastigheten under 42%. Det går heller inte med en custom-kurva som jag skapat. jag klickar apply med bocken. Vad göra?
 19. Jo, jag tänker ställa ner fläkthastigheten på grafikkortet med MSI Afterburner, som jag läst om (ej testat än) Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB - heter kortet Men varför inte göra både och? (har köpt lite ljudisolering "Be Quiet") Men varför inte täppa till sidoventilationen och få drag genom hela lådan. Men jag antar att hålen har någon funktion?
 20. Har bytt CPU fläkt, det gjorde mycket ! Dock verkar hålen för sidoventilationen stora, borde komma en del ljud därifrån.
 21. Tänkte göra stationära datorn lite tystare (Lenovo X310) Lådan har ett intag på undersidan vid fronten och utblåset är bak överst. Det är ett öppet hål på undersidan med galler på insidan (se bild) Kan man sätta igen sidoventilationen utan risk för överhettning? Ventilationshål finns på båda långsidor och dessa är stora. Tips? hål på undersida: galler vid front/undersida på insidan lådan
 22. t ex: http://www.seymourduncan.com/wiring-diagrams
×
×
 • Create New...