Jump to content
Annons

Andreas Johansson

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt

1 följare

Om Andreas Johansson

  • Födelsedag 1996-04-12

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Min utrustning
    🔊Kali IN-8 + WS-12 SUB
    🎛️Antelope Discrete 8
    🎧Ollo Audio S4X
    🖥️MacBook Pro M2 Pro 14"
    ⏺️Reaper
  • Hemsida

Senaste profilbesökare

1 344 profilvisningar
  1. EDM- och pop: Vi gör en djupdykning i tape-emulering och går igenom några frågor från Studios Facebookgrupp, Hemstudiogruppen. Fokus är UAD:s nya plugg Verve Analog Machines, och hur ett ljud låter genom ett antal olika emuleringar. Häng på!
  2. EDM- och pop: Ska du lägga pluggar på masterkanalen, vilka pluggar, och ska de inaktiveras innan du skickar låten på mastering? Jag ger min syn på detta i den här serien om pluggar på masterkanalen. I veckans video går vi igenom limiter.
  3. EDM- och pop: Ska du lägga pluggar på masterkanalen, vilka pluggar, och ska de inaktiveras innan du skickar låten på mastering? Jag ger min syn på detta i den här serien om pluggar på masterkanalen. I veckans video går vi igenom tape-emulering.
  4. EDM- och popmix: Ska du lägga pluggar på masterkanalen, vilka pluggar, och ska de inaktiveras innan du skickar låten på mastering? Jag ger min syn på detta i den här serien om pluggar på masterkanalen. I veckans video går vi genom kompression.
  5. EDM- och pop: Alla element i en musikproduktion bör inte alltid vara så framträdande. Dessa element är perfekta att placera längre bak i mixen för att skapa ett bra djup.
  6. EDM- och pop: En gammal men ack så användbar teknik är Haas-effekten. I veckans video får du lära dig hur du kan använda den på hi-hat för att få bredd i ditt trumpaket.
  7. EDM- och pop: Ibland är mixning inte endast att förbättra ljudet och soundet, utan snarare att matcha känslan som låten vill förmedla. I veckans video får du lära dig hur du kan degradera ljud genom med pluggen RC-20 Retro Color från XLN Audio.
  8. EDM- och popmix: Vi kikar på harmonizer och vocoder, skillnaden mellan dessa samt hur du får ihop den effekten med leadsången. Vi går även igenom hur du kan tänka gällande effekter och mängd av reverb.
  9. EDM- och popmix: I denna del lär du dig hur du kan använda en kompressor på sångruppen för att "limma ihop" sångpaketet. Vi tittar på hur du kan få till precis lagom mängd kompression för att samla ihop sången, utan att förstöra dynamiken.
  10. EDM- och popmix: Vi går igenom flera olika typer av reverb för att skapa dynamik i sången. Vi går igenom korta reverb för att få sången att ta lite mer plats, men även på de riktigt stora plåtreverben som kan få refrängen att lyfta.
  11. EDM- och popmix: I den femte delen av sångmix blir det detaljfokus med dynamisk EQ. Vi fixar till spetsiga konsonanter, bumlig botten och burkig mid med hjälp av pluggen TDR Nova från Tokyo Dawn Labs.
  12. EDM- och popmix: I denna del av sångmix i popgenren, går vi igenom hur du kan jobba med flera kompressorer på sången – en kompressor tar de stora volymskillnaderna, och en andra kompressor gör slutkompressionen.
  13. EDM- och popmix: I den tredje delen av sångmix i popgenren, får du lära dig hur du kan jobba med en EQ för att få sången att verkligen "poppa ut" ur högtalarna. Vi snackar botten, luft och tydlighet och vilka frekvenser som representerar detta.
  14. EDM- och popmix: I den andra delen av sångmix i popgenren får du lära dig hur du kan jobba med EQ, för att få bort sådant som antingen inte ska vara med i sången, eller som skapar problem senare i mixen.
  15. EDM- och popmix: I denna första del av sångmix i popgenren, går vi igenom hur du kan bearbeta sångens volymstyrka som ett förberedande steg inför kompression, och för att inte behöva använda mer kompression än nödvändigt.
×
×
  • Skapa ny...