Jump to content

woollie

Medlem
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by woollie

 1. Har du 15 eller 13 tum? Notera att om du vill ladda genom USB-C porten på adaptern så släpper den igenom max 60w vilket är för lite för 15 tummaren. Jag har själv en liknande adapter och märkte att dator inte orkade laddade upp sig när jag körde tunga projekt om jag laddade genom adaptern. Batteriet stod snarare still på den procenten som den redan befann sig på. Min lösning blev att flytta en USB-C hårddisk till adaptern och sätta laddaren rakt in i datorn.
 2. Händer samma sak om du bouncar ut en wav? Blir det skillnad om du bouncar i realtime eller offline (kanske heter något annat i Cubase)? Vilken buffer size har du och hjälper det att öka den?
 3. Har du någon automation på sångspåret? När jag körde Logic 8 kunde det ibland hända att automationer flyttades en liten liten bit vid offline bounce jämfört med uppspelning av projektet eller realtime bounce. Har ännu inte märkt av det i Logic Pro X dock.
 4. Yes! Det som är vanligt i professionella sammanhang är att använda Colegate. 9 av 10 ljudtekniker rekommenderar den.
 5. Tamburiner kan ibland må bra av tandborstetricket. Det ger tamburinen lite tyngd och den bråkar inte lika mycket med cymbaler/HiHat. Höj rejält och ganska brett någonstans runt 1000Hz, så att tamburinen låter lite som när man borstar tänderna. Kapa med LP och HP filter och lägg på en kompressor. Den låter inte så snyggt i sig självt men i sammanhanget brukar det bli bra.
 6. Intressant! Du får väldigt gärna återkomma med omdöme på DITTO när du haft en chans att uppleva eventuella nackdelar eller om det är pålitligt och smidigt.
 7. Här är en länk till information om vad Universal Audio har lagt till i deras uppgraderingar https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/215270403-UAD-Version-History-Release-Notes
 8. UA 610 Tube Preamp & EQ Plug-In Collection kommer med i verion 7.5.0 av Universal Audios programvara (7.5.1 om du kör apollo twin ljudkortet) och den ska fungera på OS X 10.8.5 (Mountain Lion) så du behöver inte uppgradera hela vägen till El Capitan. Du kan ladda ner äldre versioner av installationsfilerna i den här länken: https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/215267203-UAD-Software-Archives
 9. För att ändra så strecken hamnar efter 32 delar ska du ställa så hela projektet ser 32 delar. I Main Window (där du har alla spår) har du LED displayen, klicka på ikonen längst till vänster på den. Välj kugghjulet (Custom) och klicka där det står /16. Där kan du ställa vilka underdelningar du vill se, i ditt fall /32.
 10. Bra att du fick det att fungera! Master regeln sänker volymen till alla utgångar.
 11. Om du aktiverar automation på stereo out kanalen i mixern så kommer den automatiskt att dyka upp i huvudfönstret. Sen är det bara att skriva volym automation.
 12. Har aldrig förstått varför folk envisas med att det gamla alltid ska vara bättre. Jag har Två km184 och en km84 samt två U87 och en U87ai. Jag vet inte hur gamla U87orna är men det står "Made in Western Germany" på dem. Brukar testa vilken mikrofon som passar bäst vid sånginspelning och jag landar nog lika ofta i U87ai som U87. När inte de gör jobbet så är det vanligt att jag föredrar Shure sm7b. Olika mikrofoner passar olika bra för olika röster/ljudkällor.
 13. Det finns en "regel" som säger att man ska ha ett 3 till 1 förhållande mellan mikrofonerna för att minska risken för fasfel. Om två mikrofoner är placerade en decimeter ifrån ljudkällan ska det vara minst 3 decimeter mellan mikrofonerna. Det finns ju givetvis sätt att placera mikrofoner nära varandra utan att man får problem med fasen, t.ex. en XY eller en ORTF uppställning men det kan vara bra att ha i åtanke. Här är en länk till en film från Lynda där de beskriver principen.
 14. En viktig sak att komma ihåg är att en EQ förändrar fasen i ett spår. Parallell behandling bygger ju på att du delar upp signalen till två spår och behandlar dem olika. Om du då förändrar fasen på bara den ena signalen så kommer du få fasfel mellan signalerna. Använd därför en Linear Phase EQ som inte förändrar fasen. Jag brukar bussa ihop båda signalerna innan jag skickar till reverb/delay.
 15. Det beror på vad du gör mest. Om du mastrar så tycker jag du ska kolla in Manley Massive Passive EQ. Den är väldigt resurskrävande, såpass att den inte är lämplig vid mix (jag har 10 UAD processorer) men den låter fantastiskt bra. Om du är ute efter olika typer av kompressorer så är även Fatso en trevlig plugg, dessutom en bandsimulering. Om du är ute efter reverb så är Lexicon 224 ett fantastiskt reverb, framför allt om du vill ha långa svansar som låter levande. Det är dock inte alltid det passar. Som sagt så är EMT 250 grymt för sång. Jag gillar den kortaste inställningen med lite pre-delay som gör att sången låter större, levande och närvarande även om man inte tänker på att det är reverb på. Man märker när man stänger av pluggen. En bra dist kan göra otroligt mycket för en mix så Culture Vulture är intressant. Den har jag dock inte själv så jag kan inte prata från egna erfarenheter! Jag använder Decapitator från soundtoys. Vad har du för behov?
 16. Jag använder mig väldigt mycket av både 1176 och La-2a paketen. Om jag bara fick välja en skulle det bli 1176 men det skulle vara tråkigt utan mina La-2a. Det är oftast 1176 jag går till och den fungerar på det mesta, de är väldigt snabba och de orkar komprimera rejält utan att det pumpar. Komprimera en rumsmikrofon på ett trumset rejält med en 1176 så har du jämna cymbaler och limmet fixat. La-2a grey gör ljudet lite biffigare även om den inte komprimerar någonting. Använder den ibland på bas och trummor bara för att få lite mer "analog" känsla i botten. På sång som är väldigt ojämn brukar jag lägga en supersnabb 1176 som bara tar ner topparna, sedan komprimerar jag ganska hårt med en La-2a för att jämna ut hela spåret. Om jag var du skulle jag använda "välj 2" dealen till lite dyrare pluggar och köpa både 1176 och La-2a separat. Det blir givetvis lite dyrare men du får fler pluggar och mer bang for the buck. Jag har OceanWay och den gör under ibland men den kommer inte alltid upp så andra pluggar bör ligga föra den i turordningen. Kolla då istället in EMT-250 reverbet. Det är underbart på sång.
 17. Flyttar du hela midi event eller flyttar du toner i eventet? Vet inte hur insatt du är i midi men man kan tänka så här: Midi är information. Det som troligtvis händer i ditt fall är att du redigerar informationen om vilka toner som ska spelas vart, när, hur länge, hur starkt osv. Jag jobbar med Logic och där ser man inte informationen om vart sustainpedalen trycks ner eller släpps upp i piano rollen. Om du t.ex. trycker ner sustainpedalen innan du spelar ett ackord och sedan klipper bort allt innan ackordet så försvinner informationen om att du trycker ner sustainpedalen från midifilen. Jag har gjort 2 midi event där det ena enbart inehåller information om att trycka ner sustainpedalen och det andra information om att släppa upp pedalen. Om det blir fel vid editering kan jag bara kopiera in de eventen i midi spåret där jag vill ha dem. Jag mailar dem gärna till dig om du skriver din adress i ett pm.
 18. Hehe.. jag har ingenting med sound of wool att göra. Mitt nick kommer från en kompis till mig. När vi gick i åttan fick vi via skolan åka till Slovenien en vecka och bo hos en varsin familj. Mitt namn är Olle och det uttalade slovenerna Olli vilket min kompis direkt gjorde om till Woollie då mitt hår är "fluffigt".
 19. Jag byggde scen med de här en gång http://www.scenbyggarna.se De ligger i Karlskoga men de bygger scener lite här och där. Jag jobbade i Karlstad när jag byggde scen, tog fram instrument & hängde ljus med mer. Det var en konsert med Ulf Lundell. Jag har inga konstakter att bjuda på då det var genom en kompis till mig (som inte längre jobbar där) som jag fick det jobbet men det är bara att du kontaktar dem.
 20. Såja.. nu är jag tillbaka från min epa runda med stans bästa grillade! Vad kul at jag fick så många röster. Tack alla insatta i den här tråden. Delad glädje är dubbel glädje så grattis BluesBoy.. Du fick ju till och med en röst mer tillslut även om den kom in för sent. illerrre... Om du vill så kan du få en ny version där jag öppnar upp pianot i slutet. Ska bara hinna till studion och fixa det. Nästa vecka börjar skolan och som lärare är det en del att planera veckan innan men så fort det finns tid. Ytterligare åsikter på hur mastern kan förbättras uppskattas och om någon har några frågor så kör på. Tillslut vill jag givetvis ge en stor eloge till yllet och illerre som gjorde denna tävling möjlig. / Woollie (med två o ) Edit: BluesBoy, sorry för det glömda s:et.
 21. Nej det behöver absolut inte vara så allvarligt... tänkte bara att det kunde vara ett svar på inlägg #46. Ärligt talat så tror jag inte att nån går in och röstar på sig själv från olika konton.
 22. Värmen... det är ofta 30 grader och 50% luftfuktighet. Sen kan man ju alltid bli bättre på att producera / mixa men jag ser det mer som inspirerande och utvecklande än ett problem.
 23. Kan inte någon moderator se vilka som har röstat?
 24. Ja det där är en seriös tävling. Har haft läre som varit med och nära vänner, nu även bandmedlemmar, som har tagit sig till final. Det har hjälpt dem som låtskrivare och de jobbar med att skriva och spela på heltid numera.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.