Jump to content

thoeri

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About thoeri

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/29/1966

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,025 profile views
 1. Hej I vissa projekt får jag alltid upp detta felmeddelande "Error while trying to synchronise audio and midi" samtidigt som ljudet laggar och sprakar. Vad kan skilja dessa projekt från de andra där jag aldrig får upp felmeddelandet? Jag har Logic 10.4.1, Osx 10.13.5 (high Sierra) och ljudkort Apogee Quartet. När jag spelar in sång i ett projekt med detta problem får jag alltid sprak i ljudet, oftast efter halva låten. Kanske för at det blir fler och fler spår. Jag vet inte om det blir inspelat så eller om det blir vid uppspelning. Det är svårt att avgöra om språket kommer på exakt s
 2. Hej Susanne Bertlin har tränat Idolerna på TV4 de senaste två-tre åren. Hon har sångskola för vuxengrupper, enskilda sessions och även Skypelektioner. Jag går där och hon är fantastisk på alla sätt. Hon finns i Vällingby (Vinsta) på We R Singers, 08-717 05 20. Hon anordnar även sångresor till Grekland på sommaren och Teneriffa på vintern.
 3. Hej alla Jag har fått möjlighet att köpa en Neumann M-149 till ett bra pris och undrar om någon här har erfarenhet av den. Hur skulle ni beskriva dess karaktär? Jag ska ha den till inspelning av sång framför allt. Med vänliga hälsningar, Thomas
 4. Tänk så många bra synpunkter man fick! Jag är otroligt tacksam. Det allra bästa vore ju om man kunde hyra mickar och prova sig fram. Finns det någon som hyr ut i Stockholmsområdet? Eftersom jag inte är så bra på att ratta inställningar så letar jag efter en mick som låter bra som den är och har en skön värme och inte är för hård och kall. Jag har sneglat lite på Telefunken AR51 som är en rörmick. Någon som har testat den? Många har ju också pratat om pre-amps men kan man inte lika gärna färga ljudet med pluggar på kanalremsan i Logic? Då kan man ju också ändra hur som helst. Har man spel
 5. Hej. Har en SM58 och jag är inte så förtjust i den. Tycker dem saknar detaljrikedom. Känns bättre som livemic än som studiomic. Jag har aldrig testat vare sig rör- eller bandmikrofoner. Men man har ju,hört att rörmickar ska vara lite varmare. Men samtidigt har jag också hört att det bara är ett marknadsföringstrick.
 6. Tack! Eftersom jag inte är mågon höjdare på att ratta inställningar så vill jag helst hitta en mick som liggr så,nära mitt slutljud aom möjligt. Då skulle det bli lättare för mig att få till det.
 7. Du har en poäng. En bra sådan. Tror jag har en ok mikrofonteknik. Rummet är helt torrt. Jag har basfångare i hörnen och väggar och tak är till största delen täckta av auralex. Inte så duktig på inspelning. Inte heller då kunnig på eq och kompressor men fattar hur man sveper och hittar "sämre" frekvenser för att dämpa dem.
 8. Tack för en utförlig beskrivning. Äntligen förstår jag konceptet med pre-amp.
 9. Hej! Tack för ditt svar. Jag har aldrig fattat vad en pre-amp är bra för eller vad den gör. Jag trodde att det var inbyggt i ljudkortet. Jag har en Apogee Quartet som jag kör in micken i och sen ut från Apogee in i min dator via USB och Logic Pro X. Jag gillar ett varmt och fylligt ljud som är lite mjukt men ändå har en tydlighet i diskanten. Jag har inte testat vare sig rör- eller bandmickar tidigare. Hur skiljer de sig ljudmässigt? Hej Vad har man pre-amps till och varför?
 10. Tack för tipset! Ja, jag är en jävel på att löda;-) Det har jag gjort den jag var typ 8 år gammal. De ska jag kika lite närmare på. Det är inga mickar jag känner igen. Och ja, Neumann KM 184 har jag två stycken av för att micka upp gitarren. :-) Tack!
×
×
 • Create New...