Jump to content
Annons

thoeri

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om thoeri

  • Födelsedag 1966-03-29

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Senaste profilbesökare

2 162 profilvisningar
  1. Hej I vissa projekt får jag alltid upp detta felmeddelande "Error while trying to synchronise audio and midi" samtidigt som ljudet laggar och sprakar. Vad kan skilja dessa projekt från de andra där jag aldrig får upp felmeddelandet? Jag har Logic 10.4.1, Osx 10.13.5 (high Sierra) och ljudkort Apogee Quartet. När jag spelar in sång i ett projekt med detta problem får jag alltid sprak i ljudet, oftast efter halva låten. Kanske för at det blir fler och fler spår. Jag vet inte om det blir inspelat så eller om det blir vid uppspelning. Det är svårt att avgöra om språket kommer på exakt samma ställen eller ej. Någon som vågar sig på en teori?
  2. Hej Susanne Bertlin har tränat Idolerna på TV4 de senaste två-tre åren. Hon har sångskola för vuxengrupper, enskilda sessions och även Skypelektioner. Jag går där och hon är fantastisk på alla sätt. Hon finns i Vällingby (Vinsta) på We R Singers, 08-717 05 20. Hon anordnar även sångresor till Grekland på sommaren och Teneriffa på vintern.
  3. Hej alla Jag har fått möjlighet att köpa en Neumann M-149 till ett bra pris och undrar om någon här har erfarenhet av den. Hur skulle ni beskriva dess karaktär? Jag ska ha den till inspelning av sång framför allt. Med vänliga hälsningar, Thomas
  4. Tack alla för bra tips och input!
  5. Tänk så många bra synpunkter man fick! Jag är otroligt tacksam. Det allra bästa vore ju om man kunde hyra mickar och prova sig fram. Finns det någon som hyr ut i Stockholmsområdet? Eftersom jag inte är så bra på att ratta inställningar så letar jag efter en mick som låter bra som den är och har en skön värme och inte är för hård och kall. Jag har sneglat lite på Telefunken AR51 som är en rörmick. Någon som har testat den? Många har ju också pratat om pre-amps men kan man inte lika gärna färga ljudet med pluggar på kanalremsan i Logic? Då kan man ju också ändra hur som helst. Har man spelat in med en pre-amp innan DAW så är det ju svårt att justera det efteråt. Eller tänker jag fel?
  6. Tack för dina kloka synpunkter!
  7. Hej. Har en SM58 och jag är inte så förtjust i den. Tycker dem saknar detaljrikedom. Känns bättre som livemic än som studiomic. Jag har aldrig testat vare sig rör- eller bandmikrofoner. Men man har ju,hört att rörmickar ska vara lite varmare. Men samtidigt har jag också hört att det bara är ett marknadsföringstrick.
  8. Tack! Eftersom jag inte är mågon höjdare på att ratta inställningar så vill jag helst hitta en mick som liggr så,nära mitt slutljud aom möjligt. Då skulle det bli lättare för mig att få till det.
  9. Du har en poäng. En bra sådan. Tror jag har en ok mikrofonteknik. Rummet är helt torrt. Jag har basfångare i hörnen och väggar och tak är till största delen täckta av auralex. Inte så duktig på inspelning. Inte heller då kunnig på eq och kompressor men fattar hur man sveper och hittar "sämre" frekvenser för att dämpa dem.
  10. Tack för en utförlig beskrivning. Äntligen förstår jag konceptet med pre-amp.
  11. Hej! Tack för ditt svar. Jag har aldrig fattat vad en pre-amp är bra för eller vad den gör. Jag trodde att det var inbyggt i ljudkortet. Jag har en Apogee Quartet som jag kör in micken i och sen ut från Apogee in i min dator via USB och Logic Pro X. Jag gillar ett varmt och fylligt ljud som är lite mjukt men ändå har en tydlighet i diskanten. Jag har inte testat vare sig rör- eller bandmickar tidigare. Hur skiljer de sig ljudmässigt? Hej Vad har man pre-amps till och varför?
  12. Tack för tipset! Ja, jag är en jävel på att löda;-) Det har jag gjort den jag var typ 8 år gammal. De ska jag kika lite närmare på. Det är inga mickar jag känner igen. Och ja, Neumann KM 184 har jag två stycken av för att micka upp gitarren. :-) Tack!
  13. Hej Jag letar efter en riktigt bra mikrofon för studioinspelning av sång. Jag sjunger genren pop, folk och singer-songwriter. jag är kille och min röst är varken mörk eller ljus, utan någonstans mitt emellan. Jag gör mest luftiga och avskalade mixar med främst sång, akustik gitarr och bas. Vill ha: + Jag vill att mikrofonen ska vara varm i sin ton men ändå vara klar och fin i det övre registret. + Att den ska fånga detaljerna i sången så att små nyanser och svaga stavelser i slutet på orden hörs. + Ett ljud som kräver så lite efterjobb som möjligt. Man ska inte behöva lägga på massa effekter för att den ska låta bra. Vill inte ha: - Jag vill inte att det ska kännas hård och metallisk/kall. Jag upplever att min nuvarande Neumann TLM 103 är lite väl hård och kall. Jag blir inte riktigt vän med den. - Inte låta mufflig och dov i det övre registret. Budget max 25.000,- inkl. moms. Några tips? Tack på förhand.
×
×
  • Skapa ny...