Jump to content

woollie

Medlem
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

woollie last won the day on July 28 2017

woollie had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutralt

About woollie

 • Rank
  Medlem
 1. Har du 15 eller 13 tum? Notera att om du vill ladda genom USB-C porten på adaptern så släpper den igenom max 60w vilket är för lite för 15 tummaren. Jag har själv en liknande adapter och märkte att dator inte orkade laddade upp sig när jag körde tunga projekt om jag laddade genom adaptern. Batteriet stod snarare still på den procenten som den redan befann sig på. Min lösning blev att flytta en USB-C hårddisk till adaptern och sätta laddaren rakt in i datorn.
 2. Händer samma sak om du bouncar ut en wav? Blir det skillnad om du bouncar i realtime eller offline (kanske heter något annat i Cubase)? Vilken buffer size har du och hjälper det att öka den?
 3. Har du någon automation på sångspåret? När jag körde Logic 8 kunde det ibland hända att automationer flyttades en liten liten bit vid offline bounce jämfört med uppspelning av projektet eller realtime bounce. Har ännu inte märkt av det i Logic Pro X dock.
 4. Yes! Det som är vanligt i professionella sammanhang är att använda Colegate. 9 av 10 ljudtekniker rekommenderar den.
 5. Tamburiner kan ibland må bra av tandborstetricket. Det ger tamburinen lite tyngd och den bråkar inte lika mycket med cymbaler/HiHat. Höj rejält och ganska brett någonstans runt 1000Hz, så att tamburinen låter lite som när man borstar tänderna. Kapa med LP och HP filter och lägg på en kompressor. Den låter inte så snyggt i sig självt men i sammanhanget brukar det bli bra.
 6. Jag bifogar en bild. Vet inte vad fördelen är jämfört med en vanlig usb-sticka men det är de här Spectrasonics kör med.
 7. Ja, eller den versionen som ser ut som lite tjockare kreditkort. Vet inte om det klassas som en hårddisk eller ett minne men USB är det iaf. Man installerar ifrån dem till datorn eller en annan extern hårddisk. Har för mig att Omnisphere kommer på en disk och keyscape kommer på två.
 8. Om du köper en kartong i en butik så får du installationsfilerna på USB diskar. Köper du från Spectrasonics hemsida får du en nedladdning. Om du har köpt kartongen så kan du få tillgång till nedladdningen också men med en avgift på 10 dollar. https://www.spectrasonics.net/sales/techshop/?main_page=product_info&products_id=29
 9. Intressant! Du får väldigt gärna återkomma med omdöme på DITTO när du haft en chans att uppleva eventuella nackdelar eller om det är pålitligt och smidigt.
 10. Såg inte att du redan svarat angående priset. Jag kan tillägga att min gamla dator kör Yosemite och den nya kör Sierra. Omnisphere fungerar bra i båda.
 11. Jag har kört Omnisphere 2 på min Macbook Pro sent 2013 med processor på 2 kärnor och 8gb RAM utan några större problem. Fick frysa spår ibland men det var snarare BFD och Keyscape som var orsaken till det behovet. Visst tar den en del av kraften men Serum är hungrigare än Omnisphere. Ett plus är att det var väldigt smidigt att installera Omnisphere 2 på min nya dator, jag behövde inte avregistrera den första så nu har jag den på två datorer. Köpte den på 4Sound och de har den för 3 599kr
 12. Här är en länk till information om vad Universal Audio har lagt till i deras uppgraderingar https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/215270403-UAD-Version-History-Release-Notes
 13. UA 610 Tube Preamp & EQ Plug-In Collection kommer med i verion 7.5.0 av Universal Audios programvara (7.5.1 om du kör apollo twin ljudkortet) och den ska fungera på OS X 10.8.5 (Mountain Lion) så du behöver inte uppgradera hela vägen till El Capitan. Du kan ladda ner äldre versioner av installationsfilerna i den här länken: https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/215267203-UAD-Software-Archives
 14. För att ändra så strecken hamnar efter 32 delar ska du ställa så hela projektet ser 32 delar. I Main Window (där du har alla spår) har du LED displayen, klicka på ikonen längst till vänster på den. Välj kugghjulet (Custom) och klicka där det står /16. Där kan du ställa vilka underdelningar du vill se, i ditt fall /32.
 15. woollie

  fada ut i logic

  Bra att du fick det att fungera! Master regeln sänker volymen till alla utgångar.
×
×
 • Create New...