Jump to content
Annons

Alia

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Kvinna
  1. Hej, Jag har installerat Alicia Key's piano plugin från Native Instrument på datorn och nu kan jag inte öppna/hitta det i Logic 9. Den är ikryssad i "Audio Unit manager" i preferences.. men Native Instruments finns inte i (plug-ins) listan (inserts) när jag vill lägga till det? Någon som vet vad jag kan ha missat? Tacksam för svar
  2. Hej, Har någon lyckats bränna CD med Waveburner?Har googlat lite nu och det ser ut som att flera har problem med programmet. När jag trycker burn säger det "please insert a blank disc" varje gång. Har någon haft samma problem lyckats lösa det? och en sak till, ska man bounca till 24 bit eller 16 när man ska bränna?
  3. Det löste sig med metronomen, jag ändrade i inställningen från mitt ljudkort till bulit-in output. Men jag har stött på nytt problem.. När jag spelar in audio + extern instrumentspår och sedan gör ändring i pianoroll tex quantisering händer inget. Jag kan ändra i pianoroll men när jag spelar upp låter det som om jag inte har gjort någon ändring. Som jag har förstått det ska jag kunna göra ändringar i externa instrument spåret (pianoroll) och sedan när jag är nöjd kunna spara regionen som audiotrack. Därerfter ska jag kunna importera de quantiserade audiofilen.. Jag kanske är helt ute och cykla.. men vad jag har läst på internet ska man kunna ändra i pianoroll (externa instrumentet).. Vet du vad jag kan ha missat?
  4. Tonen fortsätter inte när jag kopierar regionen till ett nytt spår.. Men regionen på det gamla spåret har plötsligt slutat att spela tonen? Ibland fortsätter den ibland slutar den.. skumt... Ursäkta min dumma fråga, men vad menar du med Hold-funktion, var kan jag hitta den? Jag är relativ ny på musikproduktion 😊 ..
  5. Hej, På slutet av ett pianostycke som jag har spelat in fortsätter sista tonen att spela vidare... den tar bokstavligen aldrig slut!? Spåret har slutat men tonen fortsätter ändå.. Först trodde jag pedalen var sönder men så är inte fallet.. Någon som vet vad det kan beror på? 🤪 Jätte tacksam för svar
  6. Tack så jätte mycket för hjälpen det har löst sig nu 🙂 , men jag har en liten fråga till... När jag spelar in vill jag gärna använda metronomen, men metronomen spelas också in i både audion och det externa ljudspåret.. Hur gör jag om jag vill använda tempot men inte spela in det? Förlåt om jag kommer med lite efterblivna frågor, men jag är nybörjare på musikproduktion.. 😊
  7. Ja... men jag kan inte spela upp midi-spåret varken i Yamahan, hörlurarna eller datorn. Jag ser signalen i mixen när jag spelar upp spåret, men inte i outputen..
  8. Jag är relativ ny på detta... 😕 ... vad menar du med record-arm:at stereokanalen?
  9. Midi In kabel från pianot till midi Out på ljudkoret. Två audiokablar från Aux-Out på pianot till Line Inputs på ljudkortet, och två audiokablar från Aux-In till Line Outputs på ljudkortet. Och sen har jag även firewire inkopplat..
  10. Det går att spela in, det är inte problemet.. utan problemet är att jag inte kan spela upp det.
  11. Hej, Jag har införskaffat ett nytt ljudkort M-Audio Profire 610 som funkar bra för övrigt. Det enda problemet jag har nu är att jag inte kan spela upp external instrument (inspelat). Det går annars att spela upp ljud från "software instrument" och datorn men inte just externa. ? Jag har laddat ner de senaste drivrutinerna, dubbel checkat MIDI-kablarna flera gånger och ställt in Profire M i inställningar i Logic. Allt funkar bra för övrigt som sagt.. Tror dock inte det är ljudkortets fel, utan misstänker att det kan vara någon inställning i Logic .. Någon som vet vilken inställning jag kan ha missat?
  12. Alia

    Ingen signal?

    Hej, Nu har nått skumt hänt.... 🤪 ett software instrumentspår har plötsligt slutat att fungera, man hör inte ett ljud. Alla andra spår har signal förutom detta spåret... Kan tillägga att det inte är automationen.. Någon som vet vad det kan vara?? Tacksam för svar
  13. Hej, Jag har ett litet problem. När jag editerar piano stycke försvinner "Substain Pedal" alltså " inspelade" pedalen vid förflyttning av stycket. Någon som vet hur man gör för att det inte ska försvinna?
×
×
  • Skapa ny...