Jump to content

ZebTheCar

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About ZebTheCar

 • Rank
  På gång
 1. Hej! Jag har fått ett oerhört märkligt problem med Logic X som jag aldrig haft förut (vad jag har märkt iaf). Jobbat på en låt länge. Det låter som det ska i projektet när jag lyssnat, nu många gånger. Nu skulle jag för första gången skicka låten till en vän för provlyssning så jag bouncade ner den. Det lät som det skulle vad jag kunde höra. Men så en bit in på en sångfras som börjar med "Took a ride in"... så blir det "ook a ride in"... Alltså den klippte liksom av första mikrosekunderna. Inte så abrupt så att det hördes något klipp utan helt enkelt så att T:et inte hördes. Mycket märkligt! Testade att bara spara ned sången för att se hur det blir då. Samma sak även då. Det ligger en Delay på sången. Där låter det som det ska. Alltså "took" och inte "ook" (vad nu ens det är för ett ord?!) Är det någon som har en teori eller ledtråd vad som gör att det blir så här så uppskattar jag det mycket!
 2. Hej! Jag letar efter DJ:s / remixare att sammarbeta med. Jag är själv låtskrivare och gör musik där jag försöker blanda äldre pop, rock och blues med lite mer moderna sound. Ett slags musikaliskt experiment som med tiden ska bli en hel platta är det tänkt. Några låtar självutgivna än så länge. Jag har fått tipset mer än en gång om att samarbeta med DJ:s och folk som gör remixer för att på så sätt nå ut mer till fler möjliga lyssnare men även bygga upp kontaktnätet. Jag tror själv att det hade kunnat bli väldigt spännande samarbete och jag vill nå väldigt långt med det här. Ser det som en win-win-möjlighet helt enkelt! Där man kan ha nytta av varandra och att vi vill rejält uppåt. För att lyssna på originallåtarna som än så länge är utgivna, senaste singeln kom förra veckan, så följ denna länk: https://open.spotify.com/artist/33jomjvYMTn4l9Lcx0HzGY En remix på en av låtarna har det blivit hittills, då lät det så här (då var det jag själv som gjorde den): Jag är öppen för alla möjliga remixer, det är en helt ny värld för mig!
 3. Jag har skrivit en houseinfluerad poplåt (dessutom med ett visst djup ) som kommer att vara med i en svensk långfilm som kommer upp om några månader. Min plan är nu att ge ut låten (tillsammans med en musikproducent som jag jobbat med) någon gång i samband med release av filmen. Jag har dock inget musikförlag eller någonting sådant bakom mig då jag inom dom här delarna av musikbranschen (ska erkännas) är något av en newbie. Så jag skulle vara tacksam för alla råd möjliga när det gäller vad som är taktiskt rätt i detta läge. Visst är det fortfarande trots gör-det-själv-tänkandet en väldig bra möjlighet det här med att ha ett musikförlag bakom sig som boostar möjligheterna? Funderar på att kontakta en mängd olika musikförlag. Lär det vara ett extra bra läge för mig att presentera den för musikförlag då låten trots allt redan på förhand är placerad i en långfilm? Hur skulle ni gått tillväga för att maximera chanserna? Har någon tankar på något specifikt musikförlag så berätta gärna!
 4. Hej Jag är låtskrivare som mestadels gjort musik till filmproduktioner av lite olika slag och börjar allt mer börjar närma mig att skriva musik till andra artister. Jag har skrivit en låt som kommer att vara med i en långfilm som kommer komma upp på bio över landet senare i år. Det är en melodisk houselåt. Den ska i filmen föreställa en hit och jag tror starkt på låten även i världen utanför filmen, ja i den riktiga världen, och att den med en del finlir och med rätt spridning skulle kunna bli en stor hit. Mina största styrkor inom musiken ligger i att just skriva musiken: att göra melodier som folk kommer ihåg och som är starka i sig själva - alltså även i väldigt enkla sammanhang. Jag producerar också, men jag känner att det inte är där som min naturliga fallenhet ligger. Så när det gäller att producera musik (inkl mixning och mastring) så är jag långt ifrån på samma nivå som vad jag är på att skriva själva låtarna. Jag tror därför starkt på samarbeten där man kan komplettera varandras positiva och negativa drag. Dessutom blir det lättare att sprida musiken när man är fler. Så jag letar nu efter någon som ser sig som en bra producent (gärna som dessutom är det ) och som kan få ur mer kraft i denna låten och ge den det där extra som kan få den till en världs-hit. Upplever min egna produktion av den här låten som lite för tunn på något sätt. Är du dessutom en bra sångare eller känner någon som skulle kunna göra sig bra till den här låten så kan det vara ett alternativ, mitt ego överlever nog att min röst i så fall byts ut Jag bor själv i Skåne-regionen men i dessa tider är ju plats inte så viktig, så hör av dig var du än bor om du känner att detta skulle kunna vara något för dig. Kontakta mig på PM vid intresse så skickar jag låten!
 5. Ok, men det hade varit tillräckligt bra. Har letat runt i programmet, men hittar inte funktionen. Vad kallas den?
 6. Hej! Jag har Logic X och har länge efterfrågat en slags omnd kvantisering. Jag undrar om någon känner till ifall det finns ett sätt att spela in midi fritt utan click track och sedan få programmet att göra en massa tempoändringar så att det anpassar sig till det man spelat in, alltså att programmet känner av takten i inspelningen, och så att musiken lägger sig rätt i rutsystemet fast ändå låter exakt som när man spelar in det. Förstår ni frågan? Finns det något sätt att spela in på detta sätt?
 7. Stort tack för tipsen! Har redan fått det att låta bättre
 8. När jag spelar in min röst så upplever jag den som att det låter tunt. Det låter lätt på något sätt. Jag får inte till det där bredare och tyngre soundet som jag tycker att många moderna produktioner har idag på sångrösterna. Vad skulle ni har som checklista när det gäller mix av sångröst 2016 till pop-låtar? Självklart olika från fall till fall, men om vi pratar generellt.
 9. Att använda side chain på basen (triggad av bastrumman) verkar vara närmast standard idag. Men vad är andra vanliga sätt att använda side chain, ni som vet?
 10. Hej! Helt ny på sidan, detta är första inlägget =D Jag har skrivit låtar i många år. Men har utåt sett mest gjort musik till filmproduktion. Dvs, ingen populärmusik har getts ut. Det har varit helt för mig själv så att säga. Men nu är tanken att det ska bli ändring på det. Jag håller på med en del låtar som blandar mer modern produktion med blues och lite jazz och mycket av gamla sortens musik. En slags retroblandning som jag tycker känns relevant ändå. Känns som det skulle kunna fungera och bli populärt. Men man vet ju aldrig! Tänker hur som helst kämpa! Min förhoppning är att det ska kunna bli en hel skiva men först blir den en singel, förhoppningsvis någon gång under våren. Min tanke är egentligen att satsa på att bli låtskrivare åt andra artister. Jag ser mig inte som någon artist i första hand. Utan framförallt låtskrivare, men eftersom jag får en skön ego-kick av att höra min egen röst till min musik så tänkte jag börja med att ge ut låtar under eget namn och hoppas att det kan bli en slags dörröppnare för samarbeten. Jag tänkte kolla lite hur det ligger till när det gäller lansering, vad som brukar vara standard för att ge sin musik bästa möjligheten att få framgång: Är det värt att överhuvudtaget skicka till Musikförlag och Skivbolag som oetablerad låtskrivare/artist? Känns som folk knappt gör det längre, men jag kanske har fel? Är det i så fall värt att skicka runt till skivbolag/musikförlag innan jag lanserar musiken själv (Tänkte använda Record Union, CDBaby eller liknande) eller går det lika bra efter att musiken finns tillgänglig för allmänheten? Hade varit väldigt mycket värt att från er som har erfarenhet av att lansera sin musik, få lite tips om vad ni brukar göra för att maximera möjligheterna! Det är lite märkligt, men detta är lite som en ny värld för mig trotts att jag gjort musik länge.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.