Jump to content

Facet

Medlem
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Facet

 • Rank
  På gång
 1. Hur jag än gör så ligger den inte där jag vill ha den. I hörlurar ligger den för långt bak och i högtalare ligger den "ganska" rätt, men då rasslar den för mycket istället. Rattar jag den perfekt i lurarna så låter den riktigt illa i högtalarna. Jag vill att den ska piffa upp refrängen men har så svårt med att EQ:a just hi-hats, shakers och tamburiner. Kan en compressor hjälpa när man inte får till det? Jag vill att tamburinen ska höras tydligt, ganska långt fram. Men hur jag än får till det, så låter det skit i hörlurar när det låter bra i högtalare och tvärtom. Hur ska man tänka för att hamna rätt? Jag jobbar i Reason 5 och sitter med MClass EQ'n. Har mycket lättare för att EQ:a trummor och bas, men just hi-hats, cymbaler, shakers, tamburiner m.fl. får jag aldrig att hamna rätt. Hur gör man för att inte vara "hörselblind"
 2. Tack! Fick det att funka efter lite pill.
 3. Jag har klippt till lite samples och laddat dom i Kongen för att använda den som en MPC. Vissa samples blev lite korta och jag undrar om det finns något knep för att stretcha ut dom så att det inte blir ett glapp innan jag triggar nästa sample. Det rör sig bara om nån tiondels sekund. Vore drygt att klippa ut dom på nytt.
 4. Ok, tack för tipset. En annan fråga. Kan man på något vis lägga effekt på enskilda "slices" i Rexen? Det kanske är smidigast att bara kopiera till ett nytt spår och köra just det spåret med effekt på, även om det bara rör sig om ett tangentnedslag.
 5. Jag fortsätter terrorisera er med nya frågor! Det är så att jag har samplat ett spår som jag sedan leker med via en Dr. OctoRex, till ett par egenskapade beats. Vissa intressanta ljud i orginalsampeln är panorerade åt höger och jag skulle vilja lägga till en till OctoRex med samma samplade spår, fast ha den spegelvänd så att den fyller ut vänster. Går det att fixa på något smidigt sätt? Kanske i Recycle?
 6. Jag tänkte lägga en sub-bas till ett samplat gammal soul-beat där orginalbasen bara går enkelt i tre steg. Hur jag än gör så får jag bara de två första noterna att stämma, men den tredje låter väldigt illa. Lirar jag samma slinga fast med pianoljud så hör jag att det ändå stämmer. Nu gör jag musik i lurar, så kan det vara det som spökar? Jag har gjort subben i Thor med 3 stycken analoga oscillators inställda på oct 1-2-3, alla på sine. Edit: Det löste sig...
 7. Nej, jag har ingen mixer i Combinatorn, inga effekter heller. Bara effekter i SSL-mixern. EQ:n har jag börjat få bättre grepp om nu, så jag antar att det är hur man använder effekter på rätt sätt jag har mindre koll på.
 8. Jag gillar att skapa breakbeats men har alltid haft svårt för själva ljudbiten. Jag tror inte jag har fattat riktigt hur effekter används på rätt sätt. Det slutar oftast med att jag tycker allt låter illa i slutändan hur jag än gör. Jag brukar starta med att lägga allt jag spelar in i sina egna Combinators och adda EQ/Compressor till dessa. Vad det sedan gäller effekter så har jag alltid addat dom till mixern. De hamnar då som return som jag sedan ställer in som jag tycker passar. Jag trodde det räckte för att slippa adda alla effekter i varje enskilt instruments egen combinator. Jag trodde det skulle bli väldigt grötigt om jag blandade effekter från combinator med de jag har som return på mixern. Misstänker att jag har missuppfattat nåt väldigt viktigt i och med att jag aldrig är nöjd med nåt. Är "send" de effekter jag skickar från combinatorn till mixern?
 9. Det hjälpte tyvärr ej. Jag använder ett M-Audio Code49, och under settings/preferences/Keyboard and Control Surfaces, har jag Code Midi och Code Mackie ikryssade. Edit: Det var nåt som låg där och skräpade ändå. Jag hade missat det. Nu funkar det som det ska.
 10. Så här ser inställningarna ut. Vet inte vad det är som spökar. https://postimg.org/image/eyzhwoh85/
 11. I och med uteblivna svar, bifogar jag ett screen på hur det ser ut. http://imgur.com/alriTB4 Allting låter bra när jag spelar in, men när jag sedan lyssnar till det spår jag spelat in, så blir alla nedslag klippta på detta vis.
 12. Jag vet inte vad jag har råkat ställa till med, men plötsligt blir allt jag spelar in med mitt midi keyboard avklippt på något vis. Det låter bra när jag spelar in live, men när jag sedan vill lyssna på det jag spelat in, så verkar nedslagen för varje tangent på klaviaturen i sequencern automatiskt blivit klippta, så inget hörs när jag spelar upp det inspelade spåret. Jag får då manuellt gå in och dra ut noterna för att få dom att höras, vilket är rätt tidskrävande. Vad kan ha hänt?
 13. Skär jag bort den gamla via EQ, och kan jag göra det utan att sabba resten av samplen? Jag har svårt att fatta vilka frekvenser det rör sig om i EQ´n.
 14. Tjenare! Jag gillar att lyssna på just instrumentala beats, där man har samplat gamla oldschool-slingor från soul/funk. Några favoriter är: Dj Dark Pete Rock Gramatik Det jag undrar över är hur de fetar till basgångarna i det de samplar. Lägger de en egenspelad bas ovanpå själva grundsampeln, eller kan de få fram basen ur grundsampeln på något vis och feta till den utan att förstöra resten av sampeln? Skulle jag klara mig med Reason Electric Bass om jag ville lägga på en egen bas som följer originalet? Hur går jag tillväga för att i så fall hitta rätt nivå på basen jag spelar ovanpå originalet? Jag har inte någon djupare erfarenhet i hur jag jobbar med EQ, men finns det nåt generellt tips på hur man lätt kan boosta basen i ett samplat stycke?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.