Jump to content
Annons

Mixa trailer


Ollivolli

Recommended Posts

Hej!

Vill först tacka alla som svarar på frågor. Verkligen ett grymt forum det här!

Tänkte höra om någon sitter inne på lite tips om hur man kan gå tillväga när man mixar en trailer? Har arrangerat musiken med hjälp av EastWest, och det är ett ganska lugnt track. Jag undrar främst hur man på bästa sätt mixar dialogerna i trailern, och verkligen får fram dem. Vet ni några särskilda tekniker? Egna erfarenheter? EQ, kompressor som gäller?

Sen undrar jag om det är någon idé att lägga något på atmosfärjuden? (T.ex. bil som åker förbi. Naturljud) Eller brukar man lämna dem helt cleana?

Vet att man jobbar på olika sätt och med olika tekniker, och att det skiljer sig från projekt till projekt - men skulle ändå vara kul att få lite input i ämnet. Som sagt väldigt tacksam för svar!

MVH/

Olli

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Du ska definitivt lägga kompressor på talet, annars kan det bli svårt att höra vad man säger. I det här fallet är det inte bra med dynamik. Se även till att det skiljer minst 10 dB mellan dialogen och övriga ljud. Du kan möjligtvis höja lite runt 1 kHz för att få fram mer tydlighet i talet.

I övrigt, tänk på att inte använda musikinstrument eller effektljud som ligger i samma frekvensområde som tal samtidigt som någon pratar, det blir jättefel.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...