Jump to content

Bream

Medlem
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bream last won the day on June 25 2015

Bream had the most liked content!

Reputation

6 Neutralt

Recent Profile Visitors

2,472 profile views
 1. Kul, men singeln var ju en riktig besvikelse. Deras låtmaterial från 70/80-talet är ju så starkt som det kan bli ungefär, och nya singeln är ju väldigt väldigt långt ifrån de höjderna. Trist! Men så kan det väl gå ibland!
 2. Cool och skön låt. Om jag ska försöka säga något om mixen så möjligen att jag tyckte att det där cymbaltickandet som går nästan hela tiden hördes en aning för starkt eller framträdande eller något? Sen hörde jag inte riktigt alltid vad hon sjöng, fast det kanske beror mer på hennes uttal/artikulation än på mixen (fast jag gillade ändå hennes sång). 👌
 3. Hej, det är ju någon stråkstämma, och bitvis tyckte jag liksom att den kändes en aning "jobbig" i förhållande till resten av musiken, vet inte om jag kan sätta fingret på vad det är som är jobbigt, kanske att den ibland rör på sig för mycket eller nåt, men som t.ex. kring ca 0.55-0.57 och 1.11-1.12 tror jag att jag kände så. Så det var väl mest bara i korta partier alltså. Annars i det stora hela var det nog ok. 🙂
 4. Jag tyckte det var bra, en mindre anmärkning kanske bara att partiet ca 2.17-2.33 kändes lite "oinspirerat" jämfört med resten. Men i det stora hela bra alltså. 👌
 5. Hej igen! Jag tror egentligen inte att detta funkade bättre än Adele. (Frågan är om det inte snarare var tvärtom, att Adele-låten funkade lite bättre?) Men som flera redan sagt, du missar tonerna väldigt ofta, bitvis hela tiden. Fast jag tror inte du är tondöv, för när man är det tror jag att man knappt någonsin är i närheten av en enda ton, och så är det inte för dig. Men jag kan också undra, om du lyssnar noga på din egen inspelning, kan du höra då att det ofta är falskt? Hur som helst, om du vill utvecklas inom sång så tror jag absolut att det är att träffa tonerna rent som du framför allt behöver bli bättre på. Och hur man blir bättre på det, svårt att säga, har själv tagit sånglektioner men det här med att sjunga rent har jag liksom aldrig egentligen hört några bra "knep" eller metoder för. Antar att du själv så att säga måste få upp "öronen" för det, bli mer medveten om hela den aspekten liksom?
 6. Många toner är falska. Men inte alla, så kanske att du på något vis kan lära dig att sjunga mer rent överlag (och det måste du nog lära dig om du vill kunna sjunga inför andra). Om jag ska säga något mer positivt så tycker jag din röst i sig var behaglig att lyssna på. Även om det låter som att du kanske var lite nervös när du spelade in det här? Blir ju också svårare att sjunga rent om man är nervös.
 7. Sen kan man ju också säga att det går utmärkt att klara sig utan några ackord alls! Finns ju t.ex. gregoriansk sång, och säkert en massa folkmusik och annat också.
 8. Lyssnade och tycker låten som helhet är helt okej 👍 En grej på detaljnivå i arret bara som jag tänkte på är att det är någon "percussion-grej" (vet inte riktigt hur jag ska beskriva det bättre) som återkommer många gånger i låten, den låter som lite smattrande i alla fall, kommer första gången vid 0.07. Och t.ex. vid 0.07 tycker jag den är helt okej, men när den kommer samtidigt med sången (som t.ex. kring 0.22 och många andra ställen) så funkar den inte riktigt för mig, känns lite konstigt tycker jag när den kommer samtidigt som det är sång. Vet inte hur jag ska förklara bättre, men tycker väl kanske att den "stör" sången för mycket eller nåt sånt. Men annars bra alltså 😀
 9. Ok. Fast jag vill nog återkomma igen till att jag egentligen personligen är mer intresserad av musik än text 🙂 Så, med risk för att ge feedback på något annat än det du efterfrågar så tycker jag att det är en del rätt sköna grejer i musiken. T.ex. 1:30 in i "Vill visa dig" så tycker jag att det låter rätt skönt när de där pianotonerna kommer tillbaka. Sen en annan grej om musiken, också i "Vill visa dig", början av refrängen påminner rätt mycket om Bryan Adams "Heaven". Och det är kanske inte lika bra, men som sagt överlag tycker jag att ni har rätt bra låtar (och refrängen i Vill visa dig är enda stället där jag tänkt på någon likhet med någon känd låt).
 10. Hej, jag lyssnade en gång till, och jag kanske var lite slarvig i mitt förra omdöme. Men för att utveckla lite, så var det någon rad i en av de engelska texterna som gick något i stil med "we should be glad for the time we had" (kanske inte var exakt så men på ett ungefär). Och jag bara tyckte att det kändes lite "enkelt" och kanske inte så originellt. Så därför gillade jag den svenska texten bättre, för det kändes som att den undvek den sortens fraser. Fast när jag lyssnar lite mer nu så kanske de engelska texterna inte heller innehåller speciellt många såna fraser. Så de kanske också är okej. Men som sagt jag är ingen text-expert så man ska nog ta allt jag säger med en nypa salt. Men överlag så gillar jag ändå låtarna rätt bra, både musiken och texten och sången även om det finns en del brister (t.ex. sången kring 0:35 i We All Should Be Glad är ganska ordentligt svajig). Men som sagt helhetsintrycket är ändå rätt bra tycker jag.
 11. Ok. Nu är kanske inte jag rätt person att tycka till om texter, för när jag lyssnar på musik brukar jag ha klart mest fokus på musiken, men, såvitt jag kan bedöma är texterna ganska okej 🙂 Men helt ärligt så gillade jag nog mest texten i den svenska låten du la upp här. Tycker nog det känns som att den är en nivå bättre än de engelska texterna. Även för sångaren känns det som att svenska funkar lite bättre eftersom det engelska uttalet inte alltid är superbra. Så kanske är svenska mer rätt för er båda?
 12. Det här med att melodin inte skulle vara bra vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker den är okej, på båda låtarna. Tycker låtarna som helhet är okej också. Inspelning/mixning har jag inte så mycket att säga om dock, tycker det är svårt att sätta fingret på grejer som man kanske upplever i ljudet när man lyssnar, eller att sätta ord på dem. Men visst, det där gnisselljudet i andra låten lät kanske inte helt rätt..
 13. Jag bara har en tanke, att ifall det "spretar" (vilket jag kanske kan hålla med lite om på något ställe) så kanske det inte beror på mixen, eller inte bara i alla fall, utan också på "låten" själv (alltså "kompositionen" eller valet av instrument, "arrangering" kanske man säger förresten)? Jag vet inte riktigt, men som sagt det var i alla fall en tanke jag fick...
 14. Cool låt, i mina öron finns det något "vintage"/70-talsaktigt över mycket av soundet, och det gillar jag. 😊
 15. Ok, tack för lite mer input. Bra att du sa det där om STIM t.ex. Att det kan komma pengar därifrån också. Ska absolut gå med där. Kanske SAMI också även om jag nog kommer vara ensam musiker på inspelningen på mina egna låtar?
×
×
 • Create New...