Jump to content
Annons

Bream

Medlem
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bream last won the day on April 3 2022

Bream had the most liked content!

Reputation

19 Bra

Recent Profile Visitors

2,715 profile views
 1. Snyggt, skönt ljud och känsla i gitarren. Bara funderar på ifall man kanske hade kunnat korta låten något, fast inte i slutet, för det tyckte jag var skönt.. men kanske kunde vart någon "vända" mindre av delarna i första halvan av låten? 🤔 Eller jag vet inte, det kanske funkar som det är också, men det var den funderingen jag hade 😊 Men snyggt i alla fall.
 2. Nice, en sak som jag tänker på är bara att textens rytm inte alltid följer musikens rytm så att säga. Det blir som en del små "krockar" ibland.. som ordet 'oss' vid 0.46, låter en aning krystat på något vis. Eller ännu tydligare 'lyckliga' vid 1.03, där kommer betoningen på '-ga', eftersom du behöver lägga betoningen där, fast resultatet blir ju också lite krystat... Jag vet i ofs hur svårt det är med texter, dels att komma på någon text överhuvudtaget, men sen också att få den att passa in med musiken... inte lätt som sagt...
 3. Jag har också bara negativ erfarenhet av de-essers. De gör ofta att s-ljuden börjar låta helmysko, som att man läspar (enligt min erfarenhet i alla fall). Så ifall det är några 's' som inte låter helt bra skulle jag försöka hantera problemet på något annat sätt.
 4. Jättefin hund. Och textraden "jag hoppas att du någonstans kan få vifta på din svans" var ju suverän 😃 Kul också med några oväntade ackordföljder. Bra låt.
 5. Jag tror det blev bättre. Jag börjar gilla låten också. Jag har egentligen aldrig lyssnat på artister som Winnerbäck eller Plura som folk jämför med här. För jag har aldrig trott att de är min grej. Så jag vet knappt hur de låter. Men som sagt jag gillar din låt. Så antingen borde jag ha gett de nämnda artisterna en chans, eller så är du bättre än dem 😊
 6. Nu lyssnade jag inte i världens bästa hörlurar, men jag tyckte i alla fall att det överlag lät rätt "diskantigt". Och framför allt störde jag mig en del på en sorts cymbal, som jag dels tyckte lät lite "konstig" i sig men dels också att den var för stark, och kom för ofta och lät likadan hela tiden. Tänker alltså på ljudet som kommer först redan i starten vid 0:00, och sen vid 0:07, och sen många många gånger till i låten. Bara som ett exempel när den kommer vid 0:39 tycker jag den känns lite "jobbig". Men det fanns väl bra grejer i låten också, men det som jag framför allt reagerade på var alltså cymballjudet...
 7. Tycker det låter bra! Undrar hur den strummade akustiska gitarren är spelad, är det utan eller med plektrum?
 8. Tycker att det överlag låter rätt bra. Texten fungerar också delvis, men delvis inte.. Som du själv uttryckte det, ifall det var något man "studsade till på" när man lyssnade, det var speciellt två ställen som jag verkligen reagerade på. Först de här raderna: vi satt igår kväll och drack en gammal flaska vin jag glömde att säga dom magiska orden till dig När du kommer fram till ordet "dig" så känns det helt fel, kanske för att det inte rimmar, eller vad det nu beror på, men något känns som sagt inte rätt.. Precis samma sak med: nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner innan jag drog När du kommer till "drog" låter det väldigt osnyggt.
 9. Ok, fast om du vill fokusera enbart på mikrofon, preamp och omvandlare så går det väl inte riktigt att jämföra en proffsartists proffsinspelning med någon annan artists hemmainspelning och dra några slutsatser utifrån det. Eftersom det inte bara är mikrofon/preamp/omvandlare som skiljer mellan de två fallen. Så jag bara menar att om du vill titta enbart på mikrofon/preamp/omvandlare så bör du väl göra det konsekvent... Så om man vill göra ett praktiskt test så kanske man t.ex. skulle kunna göra två hemmainspelningar där man håller allting exakt likadant i båda fallen utom ljudkortet. Och sen efter det gör man ett blindtest. Och nu är jag ingen expert, men min egen gissning är att man inte skulle höra skillnad på ett billigt och ett dyrt ljudkort. (Att proffsstudios ofta har dyrare ljudkort kan ju som nämnts i tråden bero på annat än ljudkvaliteten.)
 10. Klart nice! Men jag håller med om att det långa breaket vid 1:38 faktiskt sabbar låten lite grann...
 11. Bra, snyggt. Det är ingen genre jag håller på med själv, men jag tyckte det var bra i alla fall. Vid 2.07 stannar ju låten av lite (och det är kanske meningen, vad vet jag) men jag kunde nästan tycka att det var lite synd att liksom bryta av "flödet" där, för jag tyckte det var rätt skönt innan... Men det funkar nog med "avbrottet" också om du vill ha det där. Hur som helst, bra jobbat 🙂
 12. Den var fin. Men den påminner rätt mycket om den första låten. Ifall du skulle göra ett album kanske det skulle vara svårt att ha med båda?
 13. Ja det är väl en del brister i både framförande och mixning. Men låten som helhet kanske ändå inte är så dum. Var rätt behaglig att lyssna på.
 14. I C-dur så hör ett G7 till tonarten så ett G7 är helt "normalt" att spela i C-dur. Ett C7-ackord hör däremot inte till tonarten C eftersom ett C7 innehåller tonen bess som inte finns i C. Däremot hör ackordet Cmaj7 (som innehåller tonen b) till tonarten C. Så Cmaj7 är också helt "normalt" att spela i C-dur. (Sen kan man ju som andra nämnt spela vilka ackord man vill så länge man tycker det låter bra 🙂)
 15. Bream

  .

  Jag tyckte också att den var bra. En kommentar på superdetaljnivå bara, vid ca 0.12 kände jag att trummorna nästan började trumma loss lite för mycket, nästan så att man började undra om det var trumsolo på gång fast det var det ju inte 😋 Men det var bara just där vid 0.12 jag kände så. Bra låt annars.
×
×
 • Create New...