Jump to content
Annons

Jetblack

Medlem
  • Antal inlägg

    1 272
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    9

Dagen då Jetblack senast vann var 26 maj 2012

Jetblack hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

155 Utmärkt

Om Jetblack

  • Födelsedag 1981-01-20

Om mig

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Hemskt. Hörde "Highway star" på radion häromdagen när jag låg på sjukhuset efter en mindre hjärtinfarkt. Att höra den var en av få saker som kändes bra under den perioden, så det känns lite otäckt att veta att Jon dog medan jag låg på sjukhuset och gladdes åt att höra hans låt. R.I.P. Jon! Tack för allt du gjort för musiken! (Med detta passar jag på att nämna att jag kommer att ta en time-out härifrån på obestämd tid för att ta hand om min hälsa istället. Att diskutera/gräla om ljudteknik är trots allt inte det viktigaste i livet.)
  2. Drabbades av en mindre hjärtinfarkt i lördags, så jag kommer att ligga väldigt lågt här ett tag framöver. Har insett att livet består av mer än musik och att gräla. Take care!

  3. Ja, det är väldigt billigt. Men det är exkl. moms, vilket är en del av förklaringen. Dessutom är det riktpriser, om någon vill ha en mer komplex låt mixad lär det troligen bli dyrare.
  4. En sanning med modifikation. 500 spänn är alltså exkl. moms, enligt texten som jag citerade 😉
  5. Påhopp? Det var knappast några påhopp, det var bara ett antal kunniga forummedlemmar som påpekade det orimliga i att få en låt mixad för 500 spänn. Om man frågar så utgår jag ifrån att man vill ha svar. Det är inte bara mixarens kostnader (läs: lön) som ska betalas med den femhundringen. Har man F-skattsedel (vilket jag utgår ifrån att alla som säljer sina tjänster som mixare har) måste man även betala in sociala avgifter. Har säljaren (dvs. mixaren) inte F-skattsedel är det köparen (dvs. du) som måste betala dem. Annars blir det per definition svartarbete. Läste även detta på Gizmozis hemsida: Moms tillkommer på alla priser. Detta är enbart riktpriser då det är svårt att veta just vad ditt projekt behöver. Varje prissättning blir väldigt individuell. Kontakta mig för att veta exakta priset för ditt projekt. Edit: Länk till Gizmozis hemsida (vilken står på hans profil) för den som vill kolla själv.
  6. Det blir tyvärr inte mycket över på den femhundringen efter att skatter och sociala avgifter är betalda, och att mixa kan ju i värsta fall ta väldigt lång tid. Med andra ord tror jag att det är svårt för någon att göra det för bara 500. 500 kronor tror jag knappt ens motsvarar kostnaden för en arbetstimme =/ Tror det bästa du kan göra är att försöka fördjupa dig i konsten att mixa och sedan mixa själv. Det finns gott om litteratur om hur man mixar.
  7. Jag har sammanställt en YouTube-spellista med de 14 bästa låtarna från "Wintersleep" och "Wintersleep Remixed": http://www.youtube.com/playlist?list=PL405EB6634BDC4CE6

  8. Det intressanta är väl hur tajt någon spelar i förhållande till övriga instrument. Om man har trummor och gitarr som är snortajta funkar det ju inte om basisten är ute och cyklar. Om däremot alla tre är ute och cyklar kan det nog bli ganska svängigt trots att det inte är helt tajt (jämfört med ett klick).
  9. Delade meningar? Det är väl en ganska obestridlig sanning att kondensatormikar reagerar snabbare? Dynamiska mikrofoner "smetar ut" transienterna mer. Det kan i vissa fall faktiskt låta bättre, men i så fall borde ju oenigheten handla om vad som låter bäst. Den frågan är betydligt svårare att svara på, för det handlar ju om vilket sound man vill ha. Försökte spela in en maraccas med en konding en gång. Det lät hemskt, för transienterna lät som pisksnärtar i öronen! Bytte till en dynamisk istället, det lät betydligt bättre. Likaså är kondingar heller inte mitt första val till akustisk gitarr. Däremot föredrar jag kondingar till blåsinstrument.
  10. Att få bra trumljud i ett akustiskt dåligt rum är dessvärre närmast hopplöst. Det du möjligtvis skulle kunna göra är att använda kanalen med virveltrumman för att trigga en annan virvel i en DAW och sedan blanda in den virveln i mixen. Då behöver du ju bara använda en DAW för just den kanalen, det kanske inte är någon omöjlig uppoffring? Du kan ju fortfarande spela in med portan.
  11. Det är jättesvårt att svara på det där, eftersom det beror mycket på låten, produktionen, spelstil och annat. Men faktum är att en enda millisekunds fel faktiskt kan vara hörbart. Jag säger inte att det låter illa (det kan mycket väl passa), men det hörs. 10 millisekunder fel gör att det låter som ett delay.
  12. Går det inte att skicka signalen från delayet till en egen kanal, så att du har den torra sången på en kanal och delayet på en egen kanal? Kan inte Cubase, men så hade jag gjort i Reason.
  13. "Jag har Melodyne som autotune." = "Jag har SAAB som volvo."

  14. Det mest avancerade jag hörde i första låten var stutter-effekterna, som går att åstadkomma med gratispluggar. Jag kanske tänkte på fel saker, men jag reagerade inte på någonting som lät särskilt avancerat. I den andra låten förstår jag dessvärre inte alls vad du menade. Det lät som samplingar som spelades upp i fel tonart, men det är definitivt inget avancerat. Kan göras med exempelvis Redrum i Reason.
  15. Kanske för att det bara stämmer in på dig? Man kan ju bara ha med sånt som stämmer in på flertalet av dem som röstar. Jag tror att de flesta som besökt den här tråden upplever de där alternativen som ganska heltäckande. Alternativet "övrigt/annat" i enkäter känns oftast bara fånigt.
×
×
  • Skapa ny...