Jump to content
Annons

Studiobygge: Bygger om studion från grunden


iGnu

Recommended Posts

Update!

Det har inte blivit så mycket studiojobb den senaste veckan... mest småpill som typ måla lister och grejer. Men lite kul har vi gjort!!

Vi byggde en helmholtz-resonator på 190x100x29cm stämd till 35hz och hoppades på att den ska fixa till utklingningstiden lite, just runt 35hz

Det blev 36st 19mm-hål

DSC00201.JPG

Vi hittade ingen tjock MDF eller spånskiva så vi limmade ihop två st 16mm

DSC00202.JPG

En stor, tät jävla låda:) med 4 stag i mitten.

DSC00203.JPG

Målad och klar! (förutom lister) Vi byggde även klart ramen till diffusorn som vi satte ovanpå helmholtzen! ni ANAR inte vad diffusorn väger.. 3 man klarade knappt att lyfta den. helmholtzen var ingenting i jämförelse:)

IMG_2709.JPG

Sen har jag äntligen bestämt mig. Tapeten ska bort!! eller i alla fall ersättas:) vi lyckas inte hitta ett matchande tyg som INTE gör rummet till 70tal. Får helt enkelt tapetsera om. Kul. Men man vill ju liksom inte vara 95% nöjd med studion...

IMG_2704.JPG

Angående helmholtzen så har jag inte haft tid att mäta rummet ännu. Kan inte påstå att jag hör någon direkt skillnad än. Möjligvis att basregistret är minimalt "tunnare" än tidigare.. ska testa flytta runt den lite grann och mäta. Och flytta runt högtalarna och subben igen.

Hare!

Redigerat av iGnu
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 177
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

  • 2 veckor senare...

Då var det dags för en liten flummig uppdatering!

Det senaste vi gjort är att vi har målat över den randiga tapeten i det stora rummen och satt upp en ny som funkar med tyget jag har hittat. Lite tråkigt men va fan, man måste ju vara helt nöjd. Utöver det så håller vi mest på att pilla med smågrejer typ usb-repeters, lister, rensa verktyg och annat skit.

Vi har testat alla ljudkablar (lite sent kanske) och allt fungerar som det ska! Helmholtzen har blivit spaklad och ska målas en gång till sen ska lite lister och sånt upp.

Har varit på ikea och köpt en massa smålampor som jag tänkt ha för att sätta punktbelysning på tapetväggen, diffusorn och vissa instrument. Känner inte riktigt att takbelysningen räcker för att skapa en skön miljö där inne. Bättre då att dimma ner taklamporna lite och ha flera små ljuskällor utspridda i rummet.

Akustiken känner jag väl mig rätt nöjd med. Har tänkt sätta upp lite absorbenter på utvalda ställen för att få bort flutter och liknande men sen har jag inte tänkt bry mig mer förrens vi har fått in alla grejer och de nya skrivborden. Och då jobba med högtalarplaceringen på allvar.

Sen har jag börjat göra min MacPro redo för inflytt. Just nu figurerar den som surfdator åt flickvännen hemma i lägenheten 🙁

Nya hårddiskar, fräsch installation av Snow Leopard och allmän organisation av alla projektmappar.

Sen har man hållt på ett tag med att installera och funktionskontrollera alla plugins man har. Och då BARA installera de pluginsen man vet att man använder... Och försöka hålla det till ett absolut minimum.

Det känns nämligen som man fastnar så snabbt i världen av möjligheter. Mer tid går åt att VÄLJA kompressor istället för att ratta en liksom. Jag tror det hämmar ens kreativitet att ha 10+ mjukvarusyntar (med typ liknande ljudmotor) och massvis med olika effektplugins som egentligen gör samma sak. Därför vill jag egentligen bara ha en riktigt bra plugin för varje ändamål. Och sedan verkligen hålla det vid det. inte testa en massa nya grejer hela tiden och tro att allt blir så mycket lättare om jag baaaara skaffar just den med.. Nej, skit i det!

Logic, som jag främst använder, har ju redan plugins för det mesta även om alla kanske inte är så bra eller särskilt användarvänliga. Därför ska jag testa lite om det går att stänga av vissa av de medföljande pluginsen, just för att begränsa ens olika alternativ. Tidigare då jag primärt använde Reason var man ju helt begränsad till de medföljande enheterna i programmet. Och då gjorde man låtar hela tiden. Idag spenderar man mer tid att läsa om, testa, installera och oroa sig över nya pluggar. -Är mina 500 kompressorer verkligen bland "dom bästa"?

Så jag har hållt på att fundera och testa mig fram till den perfekta SIMPLA setupen för mig och detta är vad jag tror kommer funka:

INSTRUMENT:

FM-synth: NI FM8

Subtraktiv-synt: Sylenth1

Allmänt-synt: Alchemy

Piano: Ivory

Elpiano och orgel: Logics egna

Smör och bröd-instrument: Kontakt och/eller Omnisphere

Akustiska trummor: Superior 2.2 med expansioner

Elektroniska trummor: Linplug RMV (eller direkt som audio i logic)

Gitarr- och bas-amp: Funderar på Softubes Amp Room Bundle. Och kanske deras Acoustic Feedback

EFFEKTER:

EQ: Logics inbyggda (klår allt i smidighet)

Kompressor: Funderar på Waves CLA eller Softubes FET

Saturator: URS Saturation

Dist: Som ovan eller Amp Room

Reverb: Funderar på Aether samt Spacedesigner (med M7-paketet, istället för det medföljande: för mycket alternativ)

Masteringsuite: Ozone 4

Chorus/phaser/flanger/delay/bitcrush osv: Logics egna

Vad tror ni? Om det funkar att köra stenhårt på endast dessa och därmed kanske bota G.A.S-syndromet så är det värt pengarna för de man saknar. Något man glömt isf?

Vill ju helst inte ha iLok-pluggar då man vill kunna ta hem ett session och jobba med utan att oroa sig över att slarva bort nyckeln.. men vafan.

Hehe stackars er..Det blev ett långt och flummigt inlägg utan bilder 🙁 Ska ta lite nya pics i helgen när jag satt upp alla mys-pys-lamporna!

Hare!!

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...
  • 4 veckor senare...
  • 1 månad senare...

Då var det dags.

Efter att vi fått vår kära kamera (snarare min) stulen på invigningsfesten så har vi äntligen fått tillbaka den! Eller ja, vi fick gå igenom försäkringsbolag och betala självrisk också.

Så det har äntligen blivit dags att ladda upp bilder på vår färdiga studio. När detta skrivs så kan vi meddela att invigningsfesten var den förste november. Men tålig är den som väntar! Vi har ju bjudit på bilder från bygget, och nu är det dags för resultatet.

Vi har säkert missat något, men vi är så fruktansvärt nöjda. Ventilation, sångbås, akustik och ÄVEN ELEMENT! (en lyx vi klarat oss utan tidigare).

Så här har ni, och vi hoppas ni finner det inspirerande.

Har ni frågor så ställ dem i tråden, så försöker vi svara!

Just nu sitter vi i fullt ventilerad och rumstempererad (jämtemot förra året när vi kunde bygga iglo's under skrivborden) studio och producerar låtar inför ett kommande album.

Mvh

Mikael, Emil & Richard

IMG_0026-small.JPG

IMG_0027-small.JPG

IMG_0035-small.JPG

IMG_0038-small.JPG

IMG_0058-small.JPG

IMG_0065-small.JPG

IMG_0071-small.JPG

IMG_0086-small.JPG

IMG_0090-small.JPG

IMG_0092-small.JPG

IMG_0100-small.JPG

IMG_0106-small.JPG

IMG_0110-small.JPG

IMG_0112-small.JPG

IMG_0121-small.JPG

IMG_0122-small.JPG

IMG_0125-small.JPG

Link to comment
Dela på andra sajter

Ser riktigt snyggt ut! Ni måste ju vara sjukt nöjda över resultatet. Måste ju säga att det ger mig en hel del inspiration inför mitt eget bygge.

Jag missade ju tyvärr inflyttningsfesten på grund av jobb, men jag tittar gärna förbi nån dag och kollar in studion på riktigt. :rolleyes:

Lycka till med albumet! 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

jorro (oregistrerad)

Vad är det för ett tangentbord som är framför synthen? Det var jävligt snyggt och snajdigt!

Om man tittar på de andra bilderna så anar jag att det är ett MAC-tangentbord?

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad är det för ett tangentbord som är framför synthen? Det var jävligt snyggt och snajdigt!

Om man tittar på de andra bilderna så anar jag att det är ett MAC-tangentbord?

stämmer bra det, mac-prylar brukar gärna bli snajdiga och snygga :rolleyes:

EDIT;

Jädra snygg studio ni har snickrat till!!!

Redigerat av Umemagnus
Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för alla kommentarer!! Kul att ni gillar den:)

Det som återstår är en ny soffa, en skön matta, större soffbord samt lite stolar och så.. men det är inga akuta grejer direkt.

Som Micke skrev så är vi i full gång med nya låtar och vi trivs riktigt bra!

Snyggt!

Vore kul att se lite mätdata.

De senaste mätningarna jag postade är väl hyffsat aktuella skulle jag tro.. Det har mest tillkommit möbler och så, men jag tänkte ändå ta lite slutgiltiga mätningar när man har tid över. Hela bakre halvan av rummet är ju fortfarande obehandlat (förutom mina träskapelser) så behövs det mer behandling i framtiden finns det utrymme för det.

Jag känner idag att det inte behövs mer. Eventuellt en tjock matta i bakre delen av rummet för att få bort ett litet flutter som just finns där. Annars är jag totalnöjd! Både med arbetsmiljön och akustiken.

Ser riktigt snyggt ut! Ni måste ju vara sjukt nöjda över resultatet. Måste ju säga att det ger mig en hel del inspiration inför mitt eget bygge.

Jag missade ju tyvärr inflyttningsfesten på grund av jobb, men jag tittar gärna förbi nån dag och kollar in studion på riktigt. 🤪

Lycka till med albumet! 😎

Kul att du inspireras Jonas!!🙂 Ska bli kul att följa ditt bygge och kanske till och med hjälpa till om det behövs!

Vad är det för ett tangentbord som är framför synthen? Det var jävligt snyggt och snajdigt!

Om man tittar på de andra bilderna så anar jag att det är ett MAC-tangentbord?

Yes, det är mac-tangentbordet vi har i alla tre rummen:)

Link to comment
Dela på andra sajter

Faaaeeeen vilken studio! Jag blir så sjukt arg när jag ser det här. Varför kan inte jag få äga den? Bra jobbat alltså! 😱

Tack för alla kommentarer!! Kul att ni gillar den:)

Det som återstår är en ny soffa, en skön matta, större soffbord samt lite stolar och så.. men det är inga akuta grejer direkt.

Som Micke skrev så är vi i full gång med nya låtar och vi trivs riktigt bra!

Nu hoppas jag ni sprutar ut musik 2010! Sjukt nyfiken på hur soundet kan låta med ny studio. Kanske lite mer klubb house hållet? 😄

/pillFight

EDIT: BTW. Är er hemsida klar nu eller är det bara en annan logga istället för "under construction" 😄

Redigerat av philmeizter
Link to comment
Dela på andra sajter

Faaaeeeen vilken studio! Jag blir så sjukt arg när jag ser det här. Varför kan inte jag få äga den? Bra jobbat alltså! 😆

Nu hoppas jag ni sprutar ut musik 2010! Sjukt nyfiken på hur soundet kan låta med ny studio. Kanske lite mer klubb house hållet? 😄

/pillFight

EDIT: BTW. Är er hemsida klar nu eller är det bara en annan logga istället för "under construction" 😉

Hahaha kul att du gillar den:) Yes det blir nog lite mer uppvuxet sound från och med nu tror jag! vi får se vad som händer:) Hemsidan är fortfrande "på väg" 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Helt speechless. Totalt fantastiskt råsnygg studio! Bara strålar proffsighet. Skulle jag sitta och jobba där skulle jag känna mig pressad av inredningen att prestera lika bra som det såg ut runt omkring mig. ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för alla trevliga svar!!!

Vi har ju lagt ner hela vår själ i detta.. Men som "Johnny Boi" säger, nu är man lite pressad av att prestera något bra 😠

Och som "iGnu" redan sagt; - Hemsidan är "på väg"...

Jag är iaf peppad, peppad och återigen peppad! 😳

Riktig snygg studio alltså!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hehe fett! Jag längtar att se lite mer av era videobloggar. Dom var sjukt roliga! ☺️

Tips: har du facebook så sök upp vår "grupp" där:) finns en del störda filmer där nämligen:)

Edit: eller klicka på länken i min signatur.

Redigerat av iGnu
Link to comment
Dela på andra sajter

Riktigt snyggt! Shit så mkt tid och energi ni lagt ner. Ni skulle dock satt instrumenten lite högre upp på väggen så att inte basen slår i soffan. 😄 Dessutom...cola vid elektroniska prylar!? Ångesetn sköljde över mig direkt, ser olyckan framför mig, hehe. I stort ett MYCKET imponerande, stilrent och professionellt bygge där jag gärna skulle vilja spela in min progtrance. Kanske hör jag av mig... 😄 Lycka till iaf!

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul att du inspireras Jonas!!🙂 Ska bli kul att följa ditt bygge och kanske till och med hjälpa till om det behövs!

Jag behöver all hjälp jag kan få 😄 kliar det i fingrarna efter mer studiobyggnation så är det bara att titta förbi 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Riktigt schyst bygge! Bra koncept också. Ser ut att vara en studio i lagom stor skala.

Är du nöjd med dina Event SP?

Ett litet råd med om datorstolen och parketten. Skydda parketten med en genomskinlig plastmatta eller liknande, annars kan nog parketten bli förstörd med tiden.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tips: har du facebook så sök upp vår "grupp" där:) finns en del störda filmer där nämligen:)

Edit: eller klicka på länken i min signatur.

Det hade jag missat helt. Lyssnade i morse med riktig tyst volym här på jobbet. Sitter verkligen i mitten av mitten på jobbet så jag fick ha riktigt låg volym så jag hörde knappt något. Ska titta/lyssna igen när jag kommer hem 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...