Jump to content

Lunaspice

Medlem
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Lunaspice

 1. Har både denna och Plini. De är HELT suveräna båda två fast på olika sätt.
 2. Följande använder jag hemma: Focusrite Scarlett 2i2 2nd gen (senaste drivarna) Studio One Pro 5 Win 10 När jag spelar in i Studio One så upplever jag ofta att jag får något högre latency vid uppspelning av det jag nyss spelat in. Detta trots att det är vråltajt när jag spelar in. I ASIO kontrollpanelen har jag 12,3 ms latency. Vad beror min uppspelningslatency på? Vad kan jag göra för att få ner den eller är det nåt annat jag missat?
 3. Tack Jon! Kände att det blev tydligare i mellanregistret. Pop53, vad har du för tankar kring virveln? Lite mer snärt kanske?
 4. Hej! Skulle gärna vilja ha lite input på den här låtidéen. Är gitarrist i botten och skulle gärna vilja få in det på nåt sätt men saknar helt idéer. Tipsa gärna! SUS4.mp3
 5. Hej! Undrar lite hur den här mixen låter och hur man skulle kunna göra bättre. Behöver jag nåt mer i de lägre registren (separat basgång t.ex. eller om det räcker med painobasen)? Tack! SUS4.mp3
 6. Tack Jon! Fina tips! Tänker du den akustiska slingan som behöver komma fram mer? Ska jag se över rytmgitarrerna mer? Panorering, tweaka tonen på dem (använder Neural DSPs Gojira just nu så det är smidigt att tweaka de olika spåren).
 7. Hej! Håller på med en låt som jag behöver initialt stöd i gällande mixning, panorering, skapa rymd... ja, ni vet allt det där. Bryr er inte om att det är inte toktajt rent musikaliskt. Det löser jag förhoppningsvis senare 😄 Tack! Mixacuteness.mp3
 8. Jag har ett Scarlett 2i2 USB som jag använder i Reaper. När jag kör VST pluggar så funkar det att ha en aktiv utan problem men aktiverar jag flera, t ex Archetype Plini och nån STL-plug så får jag oregelbundna, sprakande ljud. Det kan komma antingen om jag spelat in på ena kanalen eller om jag bara spelar på en pluggen och den andra är aktiv i bakgrunden. Detta händer också om jag startar pluggar utanför min DAW. T.ex kör kontakt med nån pianoplugg och sen nån gitarrplugg vid sidan av. 256 buffer size med ca 4-5 ms latency. Intel i7 CPU 4,2 ghz, 32 GB minne etc. Även testat att köra andra ASIO-drivar utan resultat. Nån som vet vad jag gör för fel?
 9. Extern försörjning och den funkar fint. Jag får skum latency i Guitar Rig och Presonus Studio 2 med Focusrite egna drivrutiner. Jag kör windows 10 så 1.3b funkar bättre än 1.1 (som ger ännu mer problem).
 10. Det har jag men fortfarande inte hört nåt ifrån dem. -k9- Det är via USB. Var har du hört strulet med ASIO? Spelar det nån roll att jag kör andra ASIO-drivrutiner eller ska jag kanske använda default-drivarna till ljudkortet?
 11. Jag har ett Focusrite Forte, inköpt hösten 2014. Det har fungerat felfritt fram tills för nåt halvår sen. Det började med att det slog "av och på" i windows, alltså att det tappade kontakten kändes det som. Efter det har det även krånglat med att jag inte känner att jag får ut full effekt av det. Svårt att beskriva men t.ex. när jag kör mjukvaruprogram (Guitar Rig, olika VST-pluggar) och kopplar in gitarren så tappar den gain efter ett par minuter. Låter mindre distat, svårt att få ordentlig volym på clean signal etc. Sedan nån mån tillbaka går det heller inte längre att höja volymen mer än till hälften. Varken på själva ljudkortet eller i mjukvaruprogrammet. Jag kör windows 10 med ASIO-all drivar. Har testat att köra både certifierade drivrutiner och beta-drivrutiner till ljudkortet utan förändring. Har också ominstallerat windows ett par ggr men samma problem kvarstår. Jag fick meddelande om en firmwareuppdatering i somras (tror jag det var) och jag vet inte om det blivit nåt knas i samband med det. Jag har också testat olika USB-portar men ingen skillnad där heller. Är det någon som har nåt bra förslag på vad jag kan göra eller vad som är fel? Tack!
 12. Hrm, tack för ditt svar! Jag tror det är något elektroniskt dock då det verkligen låter som elektriska störningar. Bara vid låga E och A strängen som sagt så det känns som det är någon av micarna som sitter där som strular. Jag ska lämna in den där jag köpte den, deras tekniker är riktigt seriös och duktig så får vi se. 😄
 13. Jag har en fundering... När jag har min JP12 i Piezo-mode, antingen i rent Piezo eller mixat med magnetiska micar, så får jag störningar/brus emellanåt. Oftast uppstår dessa när jag slår an låga E och A-strängarna. Har också inträffat riktigt kraftigt när jag använt whammybaren. Jag har inga som helst störningar när Piezo är urkopplad... Jag undrar vad som kan va tokigt och om det isf är nåt jag kan fixa på egen hand eller om jag måste lämna in den till en tekniker så får kika. Tack!
 14. Jag har nu köpt ett Focusrite Forte och där är det inga som helst problem. Måste ha varit nåt med drivrutinerna eller dyl. Problem solved iaf! 😄
 15. Jag har ett Toneport UX2 som jag kör min elgitarr igenom. Använder också Presonus Studio One som DAW. När jag spelar gitarren och lyssnar så finns det ingen som helst hörbar latency (drygt 11 ms enligt kontrollpanelen). Så fort jag ska spela in så hamnar det jag spelar in, trots att jag spelar så exakt och tight jag bara kan, lite lite före hela tiden om ni förstår... nästan som om det är "negativ" latency. Vad är detta för fenomen och hur åtgärdar jag det? EDIT: Jag har testat att använda System Clock timestamps istället för audio men ingen skillnad där...
 16. Jo, han gjorde det igen dock. 🙂 Jag saknar Dimebag som fan...
 17. Riktigt snyggt! Shit så mkt tid och energi ni lagt ner. Ni skulle dock satt instrumenten lite högre upp på väggen så att inte basen slår i soffan. 😄 Dessutom...cola vid elektroniska prylar!? Ångesetn sköljde över mig direkt, ser olyckan framför mig, hehe. I stort ett MYCKET imponerande, stilrent och professionellt bygge där jag gärna skulle vilja spela in min progtrance. Kanske hör jag av mig... 😄 Lycka till iaf!
 18. Rek också Studio One. Mycket bra och enkelt program med bra funktioner och struktur.
 19. Japp, jag var före. 😛 Jag tycker det är ett helt galet bra program, kör på det! Finns massor med tutorials på deras hemsidan samt youtube. Workflow tror jag de heter. EDIT: http://www.youtube.com/user/presonusaudio Kolla där. Kanonbra tutorials och tips. Lycka till!
 20. JUST DET! Det var SÅ det var...inte programmet utan hårdvaran. Tack 🙂
 21. Hrm, trodde det var nåt annat än ett standard VST. Kanske bara sett det i Logic på bilder och filmer då. 😛
 22. För en okunnig...UAD fungerar bara i Logic visst är det så?
 23. Happ, tänkte berätta lite om mig själv trots att jag inte varit så aktiv senaste tiden. Är 31 år gammal, har läst musikprogram under gymnasiet. Huvudinstrument gitarr, biinstrument trummor. Kom 1:a reserv på en improvisationsutb. på Ackis i Sthlm direkt efter gymnasiet men kom självklart inte in trots detta. Då försvann suget för vidareutb. inom musik dessvärre. Jag har jobbat inom räddningstjänst och ambulanssjukvård och jobbar nu som specialistsjuksköterska inom intermedicin i Linköping. Är allätare inom musiklyssnade så länge musiken är bra och håller hög kvalitet. Älskar melodiös musik i alla former. Jag håller på mestadels med elektronisk musik med dator. Psytrance, progtrance, house men också funk och jazz. Jag använder mig av en PC, i7-CPU, 8 gb minne, Radeon 5770, Win 7-64 etc. Ett gammalt men troget MIDI-keyboard Evolution 249-c, Studio One Pro som DAW (överlägset och fullständigt suveränt) tillsammans med div. VSTi och FX´s. Jag har tyvärr en förmåga att påbörja 10 låtar och avsluta 1 av dem...måste bli bättre på detta och inte påbörja en massa innan jag avslutat den jag håller på med. 😕 Tack och hej!
×
×
 • Create New...