Jump to content
Annons

Umemagnus

Medlem
  • Antal inlägg

    2 132
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Dagen då Umemagnus senast vann var 26 september 2012

Umemagnus hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

93 Utmärkt

7 följare

Om Umemagnus

  • Födelsedag 1975-03-20

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sigtuna, Ume
  • Min utrustning
    Logic Pro 9, Motu 8pre, Genelec 8030A, M-Audio 410FW, GA-TC1,TSM-MT87S, Line Audio CM3, AKG240S, AKG270, iMac 20´, MBP 2,4GHz, Keyrig 49, Korg Nano Kontrol, DPA 4099, Mackie Big Knob
  • Hemsida

Senaste profilbesökare

23 175 profilvisningar
  1. Det är därför jag lirar nyckelharpa. Finns inte en endaste plugg som får det att låta vettigt... 😄
  2. Dags för lite folkmusik igen då 🙂 Här lirar jag med två andra musiker. Från en tillställning i Tyskland. Snabbt ihopsatt, 15 min rep och sen upp och lira. Första, och hittills enda gången vi tre har lirat ihop i denna sättning.
  3. Umemagnus

    Låt i film

    Givetvis får dom öht inte sno låten om du nu inte har upplåtit den till tex Epidemic Sound eller liknande... Det handlar ju om att göra ett avtal med filmbolaget om vad de ska betala för att ha den med. Sen kommer det ju royaltyintäkter via STIM också. Kanske måste låten spelas in på nytt? Eller är det bara att lyfta in den som den är? EDIT; Å kul att det är på gång 🙂
  4. Precis, jobba som du tycker känns bäst. Har själv hört reklammusik på tv som varit i princip uteslutande apple-loops. Om just "den" loppen är det som får till det som du vill ha det är det ju bara att använda. Kan ju ibland vara onödigt att hela tiden uppfinna hjulet. Att sen, bara klistra ihop en massa loopar från originalbiblioteket kan ju vara lite sisådär, men det är ju i slutändan upp till var och en.
  5. Själv använder jag Cleartune till min iphone. Funkar alldeles utmärkt, där man också (som vissa andra appar) kan temperera enligt önskemål. Problemet med akustiska instrument och stämappar är just att det krävs relativt mycke tystnad runtomkring. Har kringgått det med att slakta ett headset. Helt enkelt, klippt bort hörlurarna och bara har micken kvar. Då kan man lägga in den (i mitt fall) F-hålet på nyckelharpan. Då blir den mindre känslig för ljud runt omkring.
  6. Alltså, om man ska ha en säckpipa för övning, så kan ju denna vara ett ruskigt skonsamt alternativ. http://www.hotpipes.com/tpipe.html Dock så har man ju ingen chans att öva på blåsning/bälghantering på denna. Vill man ha en säckpipa med något mildare, mjukare ton, så kan man ju kolla in de svenska modellerna. Finns en lång tradition av säckpipospel i dalarna. En av de framstående byggarna heter Leif Eriksson.
  7. Eftersom att det nu finns en uppsjö olika fiolstorlekar, så kan man ganska enkelt mäta upp hur stor fiol man bör ha (upp till 4/4, helfiol). Sätt fiolen under hakan och sträck ut vänster arm under fiolen. Man ska kunna nå runt snäckan med fingrarna. Om man inte når ända fram, är fiolen för stor. Alternativt, om man når runt snäckan på fiolen och armen är böjd, så är det riks för att fiolen är "för liten"...
  8. För att avgöra vilken storlek det är på fiolen så är det den s.k. "Mensur-längden" som ska mätas. Mensurlängd är sträckan mellan stallet och sadeln på fiolen. Här har du fiolens storlek och mensurlängd; 4/4 Violin = 330mm 7/8 Violin = 317mm 3/4 Violin = 310mm 1/2 Violin = 285mm 1/4 Violin = 260mm 1/8 Violin = 235mm 1/16 Violin = 215mm
  9. Om nu låten på ett eller annat sätt är "låst", gör en likadan till, samma stuk, lite annorlunda melodi, så borde du ju vara safe.
  10. Vidgar frågan lite. Är det någon här med erfarenhet av att öht använda arpeggiator i andra taktarter är 4/4?
  11. Hallå där. Sitter och leker med Logic Pro X. Kollat lite tutorials osv... Inbiten folkmusiker som man är, så klappar ju hjärtat lite extra för 3/4-takt 😉 Gick ju alldeles lysande att få trummorna att fatta att det var tretakt (använder dendär fräsiga truminställningen som finns... ja, kanske lite lamt, men jag är skitkass på trummor... så). Jag sen plockade fram ett piano, gick in på MIDI FX och tog fram arpeggiator - acoustic - Pizzicato Ensemble. Fräsigt! Men, arpeggiatorn spelar ju i 4/4? Finns säkert nån smart knapp att markera, men jag hittar då fasingen inte det... Finns det nån wizard på det här, som skulle kunna hjälpa mig?
  12. bara en liten reminder... det är sommar... gå ut och få lite sol (ja, imorgon då). Ha de gott!
  13. Det är väl lite som med Skogaholmslimpa. Bagaren (mixaren) gör limpan och skivar upp den klar. Örjan, Lisa och Synnöve tar den färdiga limpan och lägger in den i plastpåse och lägger dom snyggt på rad i kartongen (Mastering). Japp, så måste det ju va! Så det är alltså grahamsmjöl, som ska in på vågrät 4.
×
×
  • Skapa ny...