Jump to content
Annons

iGnu

Medlem
  • Antal inlägg

    953
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av iGnu

  1. Jag måste varna lite för ljudkort från SPL. de verkar inte riktigt ha full koll på sina drivrutiner och firmwares riktigt än.. Senaste FW och drivrutin gjorde mitt crimson totalt obrukbar för mig, både på pc och mac. Men efter 18 dagars väntan på supporten fick jag till slut filerna för att kunna backa firmwaret till en version som enligt dom själva inte var särskilt bra. Är väldigt nöjd med kortet för övrigt men ångrar lite bytet från RME till SPL. Det blir absolut RME nästa gång.
  2. Det är inte en "ren" sågtandsvåg han använder. -en sågtandvåg -en sinusvåg (alt lowpassad fyrkant) en oktav under. -feta på med eq. Kanske någon maxxbass-plugg på det. överdriv. fram med basen, fundamentaltonen, och kanske skär i lågmid 200-300hz. bort med översta diskanten. -ett eftersläpande rums-reverb. predelay i närheten av en 16del. -dist/saturator -komprimera efter alla effekter med kort release och en attack på 10-20ms. kanske en transient designer? -sidechain (mycket av gunget sitter i själva sidechain-kurvan. testa nicky romeros "kickstart") -Använd noter kortare än 16delar, utgå från 32delar. (Nexus har miljontals av dessa sågtands-varianter)
  3. iGnu

    Adam a77x

    Har ett par A77X till salu! http://vend.se/ad.php?187657
  4. http://www.apple.com/logic-pro/ http://www.apple.com/logic-pro/in-depth/ Första intrycket är ju givetvis att de gjort om Logic till Garageband Pro. Designen är hemsk. Inbyggd melodyne-kopia är ju dock trevligt..
  5. Köp en beg MacPro!! Här har du den bästa macpron för musikproduktion! Innan juni (ny macpro-announce) låg begagnatpriset på just denna spec sjukt mycket högre). har själv en 6-core och det går inte att maxa den. http://www.blocket.se/stockholm/Mac_Pro_6_Core_Intel_Xeon_3_33GHz_16GB_med_SS_47243763.htm?ca=23_11&w=3
  6. Jag hade absolut testat ta bort dem en efter en och sett om det gett resultat. Pace-drivern var nog den som spökade på min maskin och flera på nätet har haft samma problem verkar det som. avinstallera grundligt och installera senaste version från tillverkaren.
  7. Fint att du försöker sälja datorn som "superstabil dator att producera musik på".. Hursomhelst, har du koll på aktivitetshanteraren? Jag har en exakt likadan och har haft en del prestandaproblem med min. Har du några problem med det nya batteriet? Jag kör också en optibay som har totalförstört mitt batteri, och när batteriet är kasst så begränsas processsorn till ca 2000 poäng i geekbench. Använder du safari? en del tillägg har skapat feta minnesproblem med min safari som ibland har varit upp och ätit 14 gig ram. Ha koll på kerneltask i aktivitetshanteraren. Ibland har den varit uppe i 600% i processoranvändande. Det beror säkert på konstiga systemtillägg och kan enkelt fixas. Skriv in följande textrad i terminalen: kextstat -kl | awk '!/com\.apple/{printf "%s %s\n", $6, $7}' Alla tillägg som dyker upp bör du ta bort, och helst med tillverkarens avinstallerare.
  8. iGnu

    Nya Mac Pro

    Tror den kommer kosta minst 60.000kr i standardutförande, upp till flera hundra tusen.. Apple räknar ju 10.000kr för en 500gb SSD så deras pci-disk lär kosta.. Grafikkorten är ju dyra som sjutton med. Framförallt tror jag den riktas mer åt 4K-filmfolk än musikproducenter och fotografer.
  9. iGnu

    Nya Mac Pro

    Har haft en sån länge.. clean design, verkligen inget skräp!
  10. Köpte processorn från Hongkong på Ebay för ca 4000kr, snabbare ram (16gb) kostade 900kr
  11. Köpte en billiig 2009 års quadcore MacPro för några veckor sedan. Uppgraderade firmwaren till 5.1, stoppade in ssd:er och snabbare ram samt bytade ut processorn till en 3.46ghz 6-core. Prestandan gick från 10400 till 17000 poäng i geekbench! Köpte en Novation Impulse 61. Inte världens bästa byggkvalite direkt men bra synk mot Ableton.
  12. Jäkla trams!! Usel upplösning också. Läste någon att den skulle kosta 100.000USD. För dom pengarna jag också köpa en skräp-tv, sätta på en touchpanel och bygga in en monitorkontroller och iphone-docka i ett bord. Samt köpa en porsche.
  13. Grymt!! Mina tankar om Live 9: -Bra med nya midi-editeringsfunktioner!! Äntligen visuella streck på fjärdedelarna i editorn. -Fint med ny EQ, kompressor och andra småtweaks. -Den nya browsern verkar grym! att kunna förhandslyssna synthpatchar är guld! -Något snyggare gui. Hoppas på roligare themes. -Saftigt att kräva 350 euro för att uppgradera Suite 8 till Suite 9. (även om max4live då ingår) -Släpps i början av 2013 Jag är mest intresserad av att de optimerar live bättre (framförallt för flerkärniga cpuer) och lyckas göra en bra 64bits-version med inbyggd bridge. Live 8 är ruskigt slött jämfört med andra program. I övrigt hade jag önskat lite mer fokus på produktion/studio-biten av Ableton. Inte bara massa nytt lulllull för live-bruk.
  14. måste slå ett slag för Toontrack EZkeys Upright Piano!! Låter fantastiskt bra och kräver ingenting av datorn. http://www.toontrack.com/products.asp?item=157
  15. .nki är en kontakt-fil. Du behöver alltså kontakt för att ladda in de färdiga samplerpatcherna om du inte vill mappa upp allt själv.
  16. Det blir nog svårt att få till fler än en extraskärm. Finns ju dyra externa grafikkort men oftast blir det laggigt värre och det belastar datorn rejält. Personligen föredrar jag en stor skärm istället för flera mindre. De flesta musikprogram är ju idag anpassade för en skärm te.x logic, ableton, studio one osv.. Dell-skärmen är grym men du bör samtidigt sitta rätt nära den. Annars kanske en billig 27" med 1920x1080.. ?
  17. Dell-skärmen (u2711) är fantastisk att jobba med. Upplösningen är helt perfekt! ett par saker att tänka på bara: -Den kräver en massa kraft från din laptop, fälktarna kommer stå på max om du har en äldre dator. -Den har en störig antiglare-coating som gör färgerna lite dassiga och texter blir något grumliga att läsa. (går att ta bort dock) -ska du använda den på mac så kommer du få spendera lite tid att justera färgerna på den. Alternativet är ju apples thunderbolt/cinema display som kostar betydligt mer.
  18. Så här ser min lilla hemstudio-hörna ut:) Jobbar egentligen mer här (i lurar) än i studion..
  19. Testat snap-knappen? (snap to zero-crossing) Annars pröva högerklicka och croppa om samplingen.
  20. Har jobbat med Logic sedan v6 och nyss tagit det stora steget till Studio One. Fördelarna för mig är: -alla Logics viktiga funktioner te.x flextime osv.. -snabb och modern audiomotor. Inte Logics sunkiga "hybridengine" från 90talet. -enkelt arbetsätt och smidigt upplägg. -browser i stil med Abletons (som dom för övrigt har sneglat mycket på, vilket är bra) -samma preset-hantering som Ableton Live (vilket jag i huvudsak använder) -inbyggt melodyne. låt mig ta det igen. inbyggt melodyne. -enkel men effektiv midi-editor. Inte som Logics GALNA editor där saker aldrig är 100% rätt. -bra medföljande effekter. Logic har ju bra reverb, eq och kompressor men också 5000 gamla plugins bara av kompabilitetsskäl. -aktiva utvecklare som inte lägger 90% av sin tid på garagband för iOS. -enkel automation. Inte lika bra som Abletons men nästan. -få, enkla men effektiva musverktyg. Inte 20 st olika. Logic är fortfarande snäppet vassare på att utnyttja datorns kraft och har fler medföljande instrument. Till Studio One får du iofs 18gb smör och bröd-ljud men det är inget man behöver om man redan har NI Kontakt/Komplete. Något som stör mig på Studio One är den grafiska utformningen med inserts och sendar i mixern om man inte vill "fälla ut" kanalen till höger. Det blir snabbt ont om plats, men som tur är kan man skala ner mixen och bara visa det väsentliga. Den blåa färgprofilen på spåren och regionerna är ju ingen höjdare heller men det går att lösa med ett par inställningar.
  21. Fantastiskt bygge!! Grymt inspirerande!! Fönster och Svanå plexi-wing är ju helt genialt, det blir prio ett i mitt nästa studiobygge 🙂 Dagsljus är ovärdeligt.
  22. Jepp! Brukar ofta automatisera ner stereobredden precis innan refrängen för lite extra lyft!
  23. Waves C6, CLA76, CLA2A samt Abletons inbyggda kompressor är de jag använder. Oftast Abletons inbyggda.
  24. Har bytt ut Logic mot Presonus Studio One v2. Fantastiskt snabbarbetad daw som innehåller det bästa från Logic, ProTools och Ableton Live. Som bland annat har Melodyne (essentials) inbyggt! Var ju tvungen att uppgradera till Melodyne Editor i samma veva... 😛 Skaffade också Arturia Analog Laboratory! 99 euro utan klaviaturen.. ...eftersom jag nyligen skaffat en M-Audio Axiom 61 2nd gen till hemstudion. utöver detta har jag skaffat lite samplingsbibliotek, nexus-expansioner samt stoppat 16gb ram i min macbook pro.
×
×
  • Skapa ny...