Jump to content
Annons

Lotta Fahlén

Medlem
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Lotta Fahlén last won the day on November 10 2022

Lotta Fahlén had the most liked content!

Reputation

38 Utmärkt

2 Followers

About Lotta Fahlén

 • Birthday 10/11/1990

About me

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Måndagsintervjun: Nathan Larson – filmkompositören som nyligen skrivet musiken till Warner Bros-filmen The Parenting, berättar om att lämna popsång-formatet och gå till 24-timmarskonserter, och om intention och ton som en röd tråd genom allt skapande
 2. Vi har pratat med KTH-forskaren Andre Holzapfel, som under fyra års tid forskar i ämnet artificiell intelligens inom konst och musik, för att lära oss mer om den artificiella kreativitetens möjligheter (och omöjligheter).
 3. Måndagsintervjun: Vi har tagit ett snack med elektropunkduon som bland annat berättar om lustfyllt, gränslöst skapande och vikten av att få vara nerviga tillsammans bakom scen för att sedan kunna äga scenen.
 4. Vi intervjuar styrelseordförande Laia Canals Kverneland om den största mötesplatsen, för den nordiska folkmusikgemenskapen och branschen kring den. Nämligen Nordic Folk Alliance.
 5. Måndagsintervjun: Musikterapeuten Ann-Sofie Paulander berättar om den vetenskapligt grundade musikterapiformen. Hur musikaliska ritualer kan sänka ångest, och vilka färdigheter och egenskaper som är viktiga vid val av en bana som musikterapeut.
 6. Vi besöker det digitala ljudbiblioteket Obsolete Sounds och guidas genom de bevarade ljuden av grundaren Stuart Fowkes vars mål är att spela in hela världen – ett ljud i taget.
 7. Måndagsintervjun: Vi möter Åshilld Henriksen och får svar på vad hon letar efter när hon sitter i juryn för att anställa nya musiker till symfoniorkestern, hur man lyckas ha kvar kärleken till sitt instrument, och tacklar nervositet under en konsert.
 8. Vad har gospelsverige att erbjuda 2023? Vi har kollat in några gospelfestivaler som går av stapeln nästa år, och pratat med kör- och kursledaren Jonas Engström, som arrangerar Gospelfest på Malmö Live.
 9. Måndagsintervjun: Producent DJ Sol Messiah är mitt uppe i en lång turné i USA och Europa tillsammans med rapparen Sa-Roc. Sol berättar om hur de förberedde liveshowen, om den nya musikvideon och varför det allra viktigaste är att älska sitt hantverk.
 10. Vi har spanat in den unga showcasefestivalen Future Echoes 2023, och tagit ett snack med festivalens manager Peter Åstedt.
 11. Måndagsintervjun: I veckans intervju berättar Lola Ajima bland annat om sitt tillvägagångssätt när hon komponerar akusmatisk musik, vad som tände gnistan att börja arbeta med rumsligt ljud och vad ett acousmonium är för något.
 12. Vi har dykt ner i Iceland Airwaves historia, och tipsar om några musikakter och samtal som går att uppleva på årets festival. Den 3-5 november drar festivalen igång.
 13. Måndagsintervjun: David berättar om hur hans musikaliska resa sett ut, ett tidigt barndomsminne som format hans sätt att skapa musik och undervisa, och så ger han sina bästa tips på hur du som musiklärare kan möta elever på just den plats de är.
 14. Måndagsintervjun: Artisten Bishat berättar bland annat om det bitterljuva med att vara en artist som gör allt själv och hur hon tacklar business-delen av branschen utan att tappa lusten och kreativiteten.
 15. Måndagsintervjun: Anders Lind berättar bland annat om synten som påverkat hans konstnärliga inriktning, sin forskning och om projektet Latency Project som växte fram under pandemin.
×
×
 • Create New...