Jump to content

Lunaspice

Medlem
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lunaspice last won the day on July 5 2020

Lunaspice had the most liked content!

Reputation

1 Neutralt

Recent Profile Visitors

4,960 profile views
 1. Har både denna och Plini. De är HELT suveräna båda två fast på olika sätt.
 2. Följande använder jag hemma: Focusrite Scarlett 2i2 2nd gen (senaste drivarna) Studio One Pro 5 Win 10 När jag spelar in i Studio One så upplever jag ofta att jag får något högre latency vid uppspelning av det jag nyss spelat in. Detta trots att det är vråltajt när jag spelar in. I ASIO kontrollpanelen har jag 12,3 ms latency. Vad beror min uppspelningslatency på? Vad kan jag göra för att få ner den eller är det nåt annat jag missat?
 3. Tack Jon! Kände att det blev tydligare i mellanregistret. Pop53, vad har du för tankar kring virveln? Lite mer snärt kanske?
 4. Hej! Skulle gärna vilja ha lite input på den här låtidéen. Är gitarrist i botten och skulle gärna vilja få in det på nåt sätt men saknar helt idéer. Tipsa gärna! SUS4.mp3
 5. Hej! Undrar lite hur den här mixen låter och hur man skulle kunna göra bättre. Behöver jag nåt mer i de lägre registren (separat basgång t.ex. eller om det räcker med painobasen)? Tack! SUS4.mp3
 6. Tack Jon! Fina tips! Tänker du den akustiska slingan som behöver komma fram mer? Ska jag se över rytmgitarrerna mer? Panorering, tweaka tonen på dem (använder Neural DSPs Gojira just nu så det är smidigt att tweaka de olika spåren).
 7. Hej! Håller på med en låt som jag behöver initialt stöd i gällande mixning, panorering, skapa rymd... ja, ni vet allt det där. Bryr er inte om att det är inte toktajt rent musikaliskt. Det löser jag förhoppningsvis senare 😄 Tack! Mixacuteness.mp3
 8. Jag har ett Scarlett 2i2 USB som jag använder i Reaper. När jag kör VST pluggar så funkar det att ha en aktiv utan problem men aktiverar jag flera, t ex Archetype Plini och nån STL-plug så får jag oregelbundna, sprakande ljud. Det kan komma antingen om jag spelat in på ena kanalen eller om jag bara spelar på en pluggen och den andra är aktiv i bakgrunden. Detta händer också om jag startar pluggar utanför min DAW. T.ex kör kontakt med nån pianoplugg och sen nån gitarrplugg vid sidan av. 256 buffer size med ca 4-5 ms latency. Intel i7 CPU 4,2 ghz, 32 GB minne etc. Även testat att köra andra ASIO-drivar utan resultat. Nån som vet vad jag gör för fel?
 9. Extern försörjning och den funkar fint. Jag får skum latency i Guitar Rig och Presonus Studio 2 med Focusrite egna drivrutiner. Jag kör windows 10 så 1.3b funkar bättre än 1.1 (som ger ännu mer problem).
 10. Det har jag men fortfarande inte hört nåt ifrån dem. -k9- Det är via USB. Var har du hört strulet med ASIO? Spelar det nån roll att jag kör andra ASIO-drivrutiner eller ska jag kanske använda default-drivarna till ljudkortet?
 11. Jag har ett Focusrite Forte, inköpt hösten 2014. Det har fungerat felfritt fram tills för nåt halvår sen. Det började med att det slog "av och på" i windows, alltså att det tappade kontakten kändes det som. Efter det har det även krånglat med att jag inte känner att jag får ut full effekt av det. Svårt att beskriva men t.ex. när jag kör mjukvaruprogram (Guitar Rig, olika VST-pluggar) och kopplar in gitarren så tappar den gain efter ett par minuter. Låter mindre distat, svårt att få ordentlig volym på clean signal etc. Sedan nån mån tillbaka går det heller inte längre att höja volymen mer än till hälften. Varken på själva ljudkortet eller i mjukvaruprogrammet. Jag kör windows 10 med ASIO-all drivar. Har testat att köra både certifierade drivrutiner och beta-drivrutiner till ljudkortet utan förändring. Har också ominstallerat windows ett par ggr men samma problem kvarstår. Jag fick meddelande om en firmwareuppdatering i somras (tror jag det var) och jag vet inte om det blivit nåt knas i samband med det. Jag har också testat olika USB-portar men ingen skillnad där heller. Är det någon som har nåt bra förslag på vad jag kan göra eller vad som är fel? Tack!
 12. Hrm, tack för ditt svar! Jag tror det är något elektroniskt dock då det verkligen låter som elektriska störningar. Bara vid låga E och A strängen som sagt så det känns som det är någon av micarna som sitter där som strular. Jag ska lämna in den där jag köpte den, deras tekniker är riktigt seriös och duktig så får vi se. 😄
 13. Jag har en fundering... När jag har min JP12 i Piezo-mode, antingen i rent Piezo eller mixat med magnetiska micar, så får jag störningar/brus emellanåt. Oftast uppstår dessa när jag slår an låga E och A-strängarna. Har också inträffat riktigt kraftigt när jag använt whammybaren. Jag har inga som helst störningar när Piezo är urkopplad... Jag undrar vad som kan va tokigt och om det isf är nåt jag kan fixa på egen hand eller om jag måste lämna in den till en tekniker så får kika. Tack!
×
×
 • Create New...