Jump to content

Lunaspice

Medlem
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lunaspice last won the day on July 5

Lunaspice had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutralt

3 Followers

About Lunaspice

 • Rank
  Med i gänget
 1. Jag har ett Scarlett 2i2 USB som jag använder i Reaper. När jag kör VST pluggar så funkar det att ha en aktiv utan problem men aktiverar jag flera, t ex Archetype Plini och nån STL-plug så får jag oregelbundna, sprakande ljud. Det kan komma antingen om jag spelat in på ena kanalen eller om jag bara spelar på en pluggen och den andra är aktiv i bakgrunden. Detta händer också om jag startar pluggar utanför min DAW. T.ex kör kontakt med nån pianoplugg och sen nån gitarrplugg vid sidan av. 256 buffer size med ca 4-5 ms latency. Intel i7 CPU 4,2 ghz, 32 GB minne etc. Även testat att köra andra ASIO-drivar utan resultat. Nån som vet vad jag gör för fel?
 2. Extern försörjning och den funkar fint. Jag får skum latency i Guitar Rig och Presonus Studio 2 med Focusrite egna drivrutiner. Jag kör windows 10 så 1.3b funkar bättre än 1.1 (som ger ännu mer problem).
 3. Det har jag men fortfarande inte hört nåt ifrån dem. -k9- Det är via USB. Var har du hört strulet med ASIO? Spelar det nån roll att jag kör andra ASIO-drivrutiner eller ska jag kanske använda default-drivarna till ljudkortet?
 4. Jag har ett Focusrite Forte, inköpt hösten 2014. Det har fungerat felfritt fram tills för nåt halvår sen. Det började med att det slog "av och på" i windows, alltså att det tappade kontakten kändes det som. Efter det har det även krånglat med att jag inte känner att jag får ut full effekt av det. Svårt att beskriva men t.ex. när jag kör mjukvaruprogram (Guitar Rig, olika VST-pluggar) och kopplar in gitarren så tappar den gain efter ett par minuter. Låter mindre distat, svårt att få ordentlig volym på clean signal etc. Sedan nån mån tillbaka går det heller inte längre att höja volymen mer än till hälften. Varken på själva ljudkortet eller i mjukvaruprogrammet. Jag kör windows 10 med ASIO-all drivar. Har testat att köra både certifierade drivrutiner och beta-drivrutiner till ljudkortet utan förändring. Har också ominstallerat windows ett par ggr men samma problem kvarstår. Jag fick meddelande om en firmwareuppdatering i somras (tror jag det var) och jag vet inte om det blivit nåt knas i samband med det. Jag har också testat olika USB-portar men ingen skillnad där heller. Är det någon som har nåt bra förslag på vad jag kan göra eller vad som är fel? Tack!
 5. Hrm, tack för ditt svar! Jag tror det är något elektroniskt dock då det verkligen låter som elektriska störningar. Bara vid låga E och A strängen som sagt så det känns som det är någon av micarna som sitter där som strular. Jag ska lämna in den där jag köpte den, deras tekniker är riktigt seriös och duktig så får vi se.
 6. Jag har en fundering... När jag har min JP12 i Piezo-mode, antingen i rent Piezo eller mixat med magnetiska micar, så får jag störningar/brus emellanåt. Oftast uppstår dessa när jag slår an låga E och A-strängarna. Har också inträffat riktigt kraftigt när jag använt whammybaren. Jag har inga som helst störningar när Piezo är urkopplad... Jag undrar vad som kan va tokigt och om det isf är nåt jag kan fixa på egen hand eller om jag måste lämna in den till en tekniker så får kika. Tack!
 7. Jag lyssnar i ett par Samsung-inear för tillfället så det vore idiotiskt att kommentera egentligen... Det jag kan säga är att mix 2 låter otroligt mkt bättre än den 1:a. Ljudbilden är bredare, mer detaljerad (kanske tack vare mid EQ-justeringar). Vad har ni för gitarrer?
 8. Sedan brukar en halvtaskig mixning bli avsevärt mkt sämre när den komprimeras till mp3...
 9. Jag har nu köpt ett Focusrite Forte och där är det inga som helst problem. Måste ha varit nåt med drivrutinerna eller dyl. Problem solved iaf!
 10. Jag har i X antal år använt ett Toneport UX2 som jag varit mkt nöjd med. Jag känner dock att jag vill köpa ett nytt externt ljudkort med ungefär samma funktioner men nyare hårdvara och bättre drivrutiner/support. Jag önskar: Instrument- samt micingång (fantommatning), bra ASIO-drivrutiner, gärna digitalutgång för att skicka till receiver (SP-Dif eller dyl). Jag använder primärt lurar så utgång till monitorer är inte nödvändigt. Pris; Max 4000:- eller omkring där. Har ni några bra förslag?
 11. Jag har ett Toneport UX2 som jag kör min elgitarr igenom. Använder också Presonus Studio One som DAW. När jag spelar gitarren och lyssnar så finns det ingen som helst hörbar latency (drygt 11 ms enligt kontrollpanelen). Så fort jag ska spela in så hamnar det jag spelar in, trots att jag spelar så exakt och tight jag bara kan, lite lite före hela tiden om ni förstår... nästan som om det är "negativ" latency. Vad är detta för fenomen och hur åtgärdar jag det? EDIT: Jag har testat att använda System Clock timestamps istället för audio men ingen skillnad där...
 12. Jag håller på med ett projekt där jag ska ta 4-5 klassiska goa/psytrancelåtar från sent 90-tal och modernisera i ett eget medley (slingor, rytmer, samplingar etc). Behöver dock hjälp med huvudslingan i Transwave - The Rezwalker... Jag luras nog lite av olika portamento/glides så det är lite klurigt... Är det någon som kan hjälpa mig med detta månntro? Evigt tacksam... /Jakob
 13. Jo, han gjorde det igen dock. Jag saknar Dimebag som fan...
 14. Riktigt snyggt! Shit så mkt tid och energi ni lagt ner. Ni skulle dock satt instrumenten lite högre upp på väggen så att inte basen slår i soffan. Dessutom...cola vid elektroniska prylar!? Ångesetn sköljde över mig direkt, ser olyckan framför mig, hehe. I stort ett MYCKET imponerande, stilrent och professionellt bygge där jag gärna skulle vilja spela in min progtrance. Kanske hör jag av mig... Lycka till iaf!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.