Jump to content
Annons

philmeizter

Medlem
  • Antal inlägg

    280
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av philmeizter

  1. Ja men precis, det var något sånt här som jag hade tänkt mig. Och det fungerar utan några problem alltså? 🙂 Exakt, en dag kan ibland sluta med att vi är ett gäng polare på kanske 4 pers som står och försöker mixa samtidigt med ett par hörlurar. Hade nog underlättat i dem lägena att man hade flera ikopplade 🙂
  2. Tjena, Har en Pioneer DJM-2000 mixer och jag undrar om det är möjligt att skaffa sig en hörlursförstärkare och koppla till den så när man är kompisar som lirar så kan man lyssna flera samtidigt? Om det är möjligt, måste man ha en speciell förstärkare då? //Phil
  3. Min tanke var ganska så rätt ändå... Efter en massa j*vla sökande så hittade jag äntligen svaret. Så that's it. Får hitta på något roligare nu istället. En billig mixer tills jag hittar en roligare lösning!
  4. Då kan det ju mycket väl vara så.. Jag får helt enkelt komma på en lösning med Output 1 & 2. Det krassa är att jag hade problem med subban då jag hade det inkopplat till output 1 & 2. Men som någon skrev i ett tidigare inlägg jag gjorde så berodde det antagligen på att jag hade råkat fasvänt någon av högtalarna. Men om det nu fungerar med både monitorer och subbas i output 3 & 4 så borde det ju också fungera i output 1 & 2? Ingen fara, man glömmer lätt 🙂 Tack iaf!
  5. Det har jag också provat. Väldigt konstigt. Jag ska prova mer så fort jag kommer hem från jobbet men jag är ganska säker på att jag testade det också. Kan det vara så att output 1 & 2 är bara dem 2 outputsen som gör så man kan ändra på volymreglaget på ljudkortet? Så output 3 & 4 och 5 & 6 är låsta för detta?
  6. Smart att länka Image Lines Power Users. Såg nu att Porter Robinson använde FL Studio vilket jag inte hade en aning om. Faktiskt en personlig favorit! 2 av mina favorit producenter står faktiskt med i den listan. Men om jag skulle sätta en topp 3-lista om jag får utgå från Power Users så skulle jag sätta. 1. Porter Robinson (En av mina favorit producenter. Låt så måste jag säga Less go) 2. Feed Me (Den här snubben ger mig sjukt mycket inspiration. Lyssna bara på denna; http://www.youtube.com/watch?v=UIUX0NozeO4) 3. Afrojack (Det mesta låter faktiskt j*vligt bra)
  7. Nej det fungerade tyvärr inte heller. Om jag ska vara helt ärlig förstår jag inte riktigt det där. Så här ser det ut hos mig just nu i MixControl; Kan du hjälpa mig och se om du ser något konstigt? Kan ju passa på och säga att jag drog till med preseten "Zero Latency Tracking" under "Routing Preset". Jag har provat en massa andra varianter... Edit: Lade till dem 2 raderna här ovanför
  8. Tjena, jag sitter på ett Focusrite Saffire PRO 24 och har kopplat in mina monitorer i Output 3 och 4. Men när jag har det kopplat på detta vis kan jag inte ändra volymen på reglaget framtill. Varför är det så? Jag kan alltså bara ändra volymen i ljudkortets mjukvarumixer eller i windows ljudreglaget.
  9. Nu fick jag äntligen baslådan att gå igång med PM0:4:orna. Det jag gjorde då var att jag bytte från Output 1 & 2 till Output 3 & 4 på ljudkortet. Men nu istället kan jag inte höja eller sänka volymen på ljudkortet. Hur kommer det sig? Nu höjer och sänker jag genom windows volymkontrollern 🙁
  10. Hej, Har ett par Fostex PM0.4 med en PM0.5 MKII Sub till och denna subba vill verkligen inte fungera med PM0.4:orna ikopplade. Det roliga är att jag först trodde att det var ett kabelfel men när jag mute:ar Left eller Right högtalaren i mixern från ljudkortet så börjar baslådan att spela som den ska. Baslådan och monitorerna har jag lånat av brorsan och hemma hos honom fungerar det felfritt. Kan detta bero på ljudkortet jag har? Det är ett Focusrite Saffire PRO 24. Här ser man att jag mute:at Right monitoren och då brassar baslådan på. /Fredrik
  11. Jag älskar NN-XT! Det finns så sjukt många möjligheter.
  12. Eller så lägger du låten i en NN-XT och lägger på 10-20 olika zones där du lägger låten på alla zones. Därefter väljer du startpoint på olika zones, samt väljer root-key från C3 och uppåt på varje zone, voila! T.ex. Zone 1 - Root C3 - Lo Key C3 - Hi Key C3 - Starpoint 0:0%. Zone 2 - Root C#3 - Lo Key C#3 - Hi Key C#3 - Startpoint 10:0%. EDIT: Minns ej om det var "Loop Start" eller bara "Start" om man skulle välja startpoint på samplen.
  13. Dock så suger ju FL's Shuffle.. Väljer man Shuffle på 1 pattern så har man ju det på alla patterns. (Om man inte bouncar den specifika pattern som en wav och sen in i FL igen och efter det tar bort shuffle). Fast jag kanske har helt fel, kanske finns ett sätt att inte få det på alla patterns?
  14. Lite klen kedja där IMO men det kanske bara är jag. Prova isåfall bounca ut den som wav och sen in i FL igen och sedan en ny kedja. Glöm inte spara det första projektet om man inte blir nöjd med resultatet. Det gäller ju att leka sönder basljudet med mycket effekter om man verkligen ska få det där tunga/distiga ljudet. Tips: En sub-bas under det distiga är också en viktig del i basljudet.
  15. Antingen det eller så "CRF'ar" du ljudet som jag kallar det. Klicka upp samplern med ljudet i sen drar du bara till CRF-knoben så dom röda markeringarna dyker upp på ljudvågen i samplern. Detta betyder att om orginalsamplen är "========" så lång och efter du CRF'at ljudet så bestämmer du själv i pianorollen hur lång du vill att samplen ska bli. T.ex. "===" så lång. Ganska dålig förklaring men jag tror nog du förstår lite 🙂
  16. Det är väl bara att punga ut 99kr i månaden? Du slipper reklamavbrotten och du kan få spotify till mobilen vilket är sjukt värt! Men visst, grejen med spotify var väl att man skulle kunna lyssna gratis obegränsat?
  17. GRYMT! Du är lite av min idol just nu. Har velat gjort så här ett bra tag nu men vågar inte riktigt... Big up!
  18. Brorsan kommer över med sin Laptop ikväll så tanken var att man skulle testa ljudkortet på hans dator 🙂 Annars har man ju alltid haft tankar på att skaffa sig en nyare och fräschare dator men ekonomin är ju alltid ett bekymmer! Vad kan du rekommendera annars?
  19. Just nu sitter jag på jobbet och har dumt nog glömt modellen, vill inte visa mig allt för dum heller om jag nu skulle säga fel 😆 (Ja, jag vet. Jag borde veta modellen egentligen)... Ja det är sant, ska genast googla lite! Vad menar du med att "dem kan ha ställt till det"? 🙁
  20. Halloj Har precis skaffat mig ett Focusrite Saffire Pro 24 men så fort jag pluggade in det i datorn så märkte jag ett fruktansvärt knastrande. Drog upp både latensen på ljudkortet och FW till max och då kunde jag lyssna på musik utan knastret i Winamp... Jag har försökt laddat ner nya drivrutiner till både datorn och ljudkortet men har inte fungerat. Varit in på Focusrites hemsida och läst en massa trådar och deras FAQ där dom gett en massa tips. Bland annat en hotfix för Windows XP till SP3, men även med denna så har det inte fungerat bättre. Jag läste också på focusrites hemsida att det nästan bästa är att man skaffar sig ett internt PCI fw-kort med Texas Instruments chipset och det gjorde jag. Beställde detta från Emusic. Efter att jag fått kortet och pluggat i det och fixat de rätta drivrutinerna till kortet så har det fortfarande inte fungerat, då hade jag fått ett annat problem. Ljudkortet känner inte av det interna PCI FW-kortet. Har varit i kontakt med Emusic och även han gav mig lite nya tips. T.ex. att prova DPC Latency Checker för att se om något peakar på rött. Men allt stod på grönt. Har avinstallerat gamla ljudkortets drivrutiner och tagit ut PCI-kortet ur datorn plus en massa annat justerande. Vad kan man göra?
×
×
  • Skapa ny...