Jump to content

iGnu

Medlem
 • Content Count

  1,031
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

iGnu last won the day on December 27 2014

iGnu had the most liked content!

Community Reputation

14 Bra

7 Followers

About iGnu

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malmö

Recent Profile Visitors

14,246 profile views
 1. Jag måste varna lite för ljudkort från SPL. de verkar inte riktigt ha full koll på sina drivrutiner och firmwares riktigt än.. Senaste FW och drivrutin gjorde mitt crimson totalt obrukbar för mig, både på pc och mac. Men efter 18 dagars väntan på supporten fick jag till slut filerna för att kunna backa firmwaret till en version som enligt dom själva inte var särskilt bra. Är väldigt nöjd med kortet för övrigt men ångrar lite bytet från RME till SPL. Det blir absolut RME nästa gång.
 2. Det är inte en "ren" sågtandsvåg han använder. -en sågtandvåg -en sinusvåg (alt lowpassad fyrkant) en oktav under. -feta på med eq. Kanske någon maxxbass-plugg på det. överdriv. fram med basen, fundamentaltonen, och kanske skär i lågmid 200-300hz. bort med översta diskanten. -ett eftersläpande rums-reverb. predelay i närheten av en 16del. -dist/saturator -komprimera efter alla effekter med kort release och en attack på 10-20ms. kanske en transient designer? -sidechain (mycket av gunget sitter i själva sidechain-kurvan. testa nicky romeros "kickstart") -Använd noter kortare än 16delar, utgå från 32delar. (Nexus har miljontals av dessa sågtands-varianter)
 3. Har ett par A77X till salu! http://vend.se/ad.php?187657
 4. http://www.apple.com/logic-pro/ http://www.apple.com/logic-pro/in-depth/ Första intrycket är ju givetvis att de gjort om Logic till Garageband Pro. Designen är hemsk. Inbyggd melodyne-kopia är ju dock trevligt..
 5. Köp en beg MacPro!! Här har du den bästa macpron för musikproduktion! Innan juni (ny macpro-announce) låg begagnatpriset på just denna spec sjukt mycket högre). har själv en 6-core och det går inte att maxa den. http://www.blocket.se/stockholm/Mac_Pro_6_Core_Intel_Xeon_3_33GHz_16GB_med_SS_47243763.htm?ca=23_11&w=3
 6. Jag hade absolut testat ta bort dem en efter en och sett om det gett resultat. Pace-drivern var nog den som spökade på min maskin och flera på nätet har haft samma problem verkar det som. avinstallera grundligt och installera senaste version från tillverkaren.
 7. Fint att du försöker sälja datorn som "superstabil dator att producera musik på".. Hursomhelst, har du koll på aktivitetshanteraren? Jag har en exakt likadan och har haft en del prestandaproblem med min. Har du några problem med det nya batteriet? Jag kör också en optibay som har totalförstört mitt batteri, och när batteriet är kasst så begränsas processsorn till ca 2000 poäng i geekbench. Använder du safari? en del tillägg har skapat feta minnesproblem med min safari som ibland har varit upp och ätit 14 gig ram. Ha koll på kerneltask i aktivitetshanteraren. Ibland har den varit uppe i 600% i processoranvändande. Det beror säkert på konstiga systemtillägg och kan enkelt fixas. Skriv in följande textrad i terminalen: kextstat -kl | awk '!/com\.apple/{printf "%s %s\n", $6, $7}' Alla tillägg som dyker upp bör du ta bort, och helst med tillverkarens avinstallerare.
 8. Tror den kommer kosta minst 60.000kr i standardutförande, upp till flera hundra tusen.. Apple räknar ju 10.000kr för en 500gb SSD så deras pci-disk lär kosta.. Grafikkorten är ju dyra som sjutton med. Framförallt tror jag den riktas mer åt 4K-filmfolk än musikproducenter och fotografer.
 9. Har haft en sån länge.. clean design, verkligen inget skräp!
 10. Köpte processorn från Hongkong på Ebay för ca 4000kr, snabbare ram (16gb) kostade 900kr
 11. Köpte en billiig 2009 års quadcore MacPro för några veckor sedan. Uppgraderade firmwaren till 5.1, stoppade in ssd:er och snabbare ram samt bytade ut processorn till en 3.46ghz 6-core. Prestandan gick från 10400 till 17000 poäng i geekbench! Köpte en Novation Impulse 61. Inte världens bästa byggkvalite direkt men bra synk mot Ableton.
 12. Jäkla trams!! Usel upplösning också. Läste någon att den skulle kosta 100.000USD. För dom pengarna jag också köpa en skräp-tv, sätta på en touchpanel och bygga in en monitorkontroller och iphone-docka i ett bord. Samt köpa en porsche.
 13. Grymt!! Mina tankar om Live 9: -Bra med nya midi-editeringsfunktioner!! Äntligen visuella streck på fjärdedelarna i editorn. -Fint med ny EQ, kompressor och andra småtweaks. -Den nya browsern verkar grym! att kunna förhandslyssna synthpatchar är guld! -Något snyggare gui. Hoppas på roligare themes. -Saftigt att kräva 350 euro för att uppgradera Suite 8 till Suite 9. (även om max4live då ingår) -Släpps i början av 2013 Jag är mest intresserad av att de optimerar live bättre (framförallt för flerkärniga cpuer) och lyckas göra en bra 64bits-version med inbyggd bridge. Live 8 är ruskigt slött jämfört med andra program. I övrigt hade jag önskat lite mer fokus på produktion/studio-biten av Ableton. Inte bara massa nytt lulllull för live-bruk.
 14. måste slå ett slag för Toontrack EZkeys Upright Piano!! Låter fantastiskt bra och kräver ingenting av datorn. http://www.toontrack.com/products.asp?item=157
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.