Jump to content

Johnny Boi

Medlem
 • Content Count

  497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Johnny Boi last won the day on February 23 2011

Johnny Boi had the most liked content!

Community Reputation

15 Bra

3 Followers

About Johnny Boi

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 02/17/1987

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Jönköping
 • Intressen
  Musik, tåg, och upphovet till de båda - Jesus.

My music online

 1. En generell förklaring jag brukar ge är att i en keyboard har du förinspelade ljud, och i en synt så gör du ljuden själv helt från grunden. Sedan finns det sedan många år tillbaka hybrider, främst då keyboards med en synt-del - som varierar från enkla editeringar av ljuden till djupgående förändringar. En annan hybrid är syntar som använder ljudklipp som ljudkälla istället för en ljudvågs-generator (OSC, oscillator) som är det mest vanliga.
 2. Mina kompisar i funk/soulbandet Bowties har spelat ihop i lite mer än ett år. Alla i bandet är runt 20 år gamla. De har blivit uttagna till webbjokern, tävlar i deltävling 4. Jag tänkte också att det är stört omöjligt, men nu när det kom väldigt nära inpå mig så har jag väl ändrat inställning lite.
 3. Aha. Ja bara det finns separata trumljud så är jag nöjd. Hittills har jag aldrig känt ett behov av att jobba med loopar.
 4. Klarar nästan inte av att lyssna på dubstep alls...enda jag lyssnat på rakt igenom och mer än en gång är Skrillex grymma video (som känns som det coolaste man kan göra med just dubstep i videoformat): Jag tror att min motvilja grundas i oförståelse...oförståelse över hur en hel genre kan grundas på trioler...
 5. Gött! Stort tack för all hjälp Keys! Ska konferera lite med bandmedlemmarna, men det lutar åt ett köp av Electro Essentials!
 6. Nu blev det plötsligt mer intressant... Får helt enkelt ta och dyka djupare i det här! Efter lite lyssnande och funderande: Jomen det här kan nog vara grejen! Jag har försökt leta lite efter vad som krävs men hittar inget... Måste man ha en särskild sampler/player eller något? Eller vilket format är biblioteket i och hur funkar det? Just nu sitter jag i Logic och använder EXS24:an, kan det vara så smidigt att det går att öppna som presets i den på något sätt?
 7. Verkade spännande! Här blev jag inte heller helt klar på innehållet dock: det består tydligen av 20 "construction kits", där varje kit har en och samma musikaliska idé men många olika lager. Alltså mest loopar istället för separata, korta samplingar?
 8. Tack! Av dessa tre kändes Geist närmast mina behov, men då priset hoppade upp över tvåtusen så ligger nog RMV bättre till i det här fallet...
 9. Tackar för tipset. Lyssnade lite på hemsidan där, lät fräckt! Fast det verkar vara mest loopar? Eller finns det separata trumsamplingar i alla de där paketen? Inget paket som träffade sådär mitt i prick hos mig heller, de flesta höll sig en bit från pop-fåran.
 10. Tack igen! Laddade ner demon och testade. Det vart massa felmeddelanden om att något med REX inte kunde laddas, men efter att ha klickat "OK" på en bunt rutor så startade Logic och efter några rutor till fick jag även upp pluggen på ett instrument track. Tog en liten stund att klura ut hur den funkade, men snart kunde jag börja bläddra igenom presets och sounds. Det här var en stark kandidat! Många ljud att välja på (dessutom passande ljud, i genren jag jobbar i), och vad jag förstår är den också väldigt avancerad om man vill. 1279kr blir det med dagens euro-kurs. Eftersom jag inte är i desperat behov av alla de saker RMV kan göra så funderar jag på om det kanske finns något billigare alternativ, typ något slags bibliotek med massa ljudfiler bara. Annars blir det nog RMV. Bibliotek någon?
 11. Båda lät fint, tack för tipsen! AD är ju som trumplugg lite mer "X trumset, samplade sjukt noggrant och med många inställnigsmöjligheter". Jag tror faktiskt att jag mer är ute efter bara en massa olika, färdiga samplingar. Än så länge är jag inte supergrym på att editera ljud för att mejsla fram exakt de där detaljerna jag vill åt, så att bläddra genom massa färdiga samplingar känns nog mer passande på det stadie jag är nu, så kan jag göra lite basic editering med min DAWs medföljande ljudverktyg. Därför kändes Drumazon närmare vad jag tänkte mig, men som jag förstår det är den väl lite mer riktad till just 909-fantaster, vilket jag inte är...ännu. Fler tips? Någon?
 12. Sitter och knåpar med melodisk instrumental electro och skulle behöva lite nya trumljud för att förnya mig. Låtarna är ganska lika pop- och rocklåtar till form, harmonik och arrangemang, så det är inga obskyra grejer jag letar efter. Tänkte först skriva "i stil med Robyn", men efter att ha suttit här nu och lyssnat lite extra på trummorna från "Body Talk" så märkte jag att jag nog får specificera mig lite. "Hang With Me" och "Call Your Girlfriend" ligger nog närmast det jag är ute efter. Alltså electro-trummor fast mer åt rock/pop än åt trance och dylikt. Har ni några tips? Har ingen sampler/trumplugg jag jobbar i just nu, så jag har inga begränsningar förutom att jag jobbar i Logic.
 13. Fanns en tråd om detta för ett tag sedan. På den tiden tänkte jag så här. Nuförtiden vet jag inte hur jag tänker, har inte funderat vidare på ämnet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.